Autor Tema: Pomoc- nemam struje na prekidacu za maglenke  (Pročitano 4484 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bob

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf mk2
Pomoc- nemam struje na prekidacu za maglenke
« poslato: Novembar 26, 2011, 05:47:38 posle podne »
Evo u cemu je problem. Vec neko vreme na mom golfu mk2 mi ne radi zadnja maglenka. Mislio sam da je mozda osigurac, ali danas sam pregledao osigurace i svi su dobri.Na prekidacu (koji ima tri polozaja- fabricki o,1 i 2) struju imam samo na gornjoj desnoj zici +12 za sijalicu kada se upali pozicija.Ostale zice nemaju struje  bonk Da nije mozda relej, ako uopste ima relej i ako ima da li neko zna gde se nalazi (verovatni ispod table kod osiguraca) i koja je oznaka(svi releji imaju neke brojeve) boodala
Video sam da pisete da kod glavnog kocionog postoji dzek za prednje maglenke, ima li neko sliku gde se to nalazi posto ja napred nemam maglenke a hteo bih da ih ugradim pa ako zaista postoji instalacija da se ne mucim dzabe big_boss
Unapred hvala svima koji mi pomognu ili bar pokusaju

Hmmmm. Plasim se da necu ovo lako resiti posto niko nema ideju
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2011, 09:36:06 posle podne od strane bob »

leponiko25

• Gost
Odg: Pomoc- nemam struje na prekidacu za maglenke
« Odgovor #1 poslato: Novembar 27, 2011, 08:01:00 posle podne »
Nemam ideju. Isti problem i kod mene na golfu iodustao sam od toga. Umesto za maglenke nazad vezao sam kocnicu duplo da svetli. Nemoj uopste da gibite vreme. Nepotrebna je zadnja maglenka.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 27, 2011, 08:04:16 posle podne »
Za zadnju maglenku ne ide relej. Maglenke nemaju veze sa glavnim kocionim cilindrom. Pogledaj da li ima jedan osigurac koji je izdvojen od drugih i nalazi se na vrcu table.
Zadnja maglenka svetli na drugom polozaju prekidaca.

Van mreže bob

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 27, 2011, 08:15:36 posle podne »
 lollol lollol lollol  Nismo se razumeli.  Naravno da maglenke nemaju veze sa glavnim kocionim cilindrom ali je neko napisao negde ovde da postoji izvucena instalacija sa prekidaca u kabini (posto prekidac ima dva stepena-ukljucenje zadnje i prednjih maglenki) negde kod firewalla ispod kocionog(postoji fabricki dzek).Nisam siguran da li toga ima kod mene i kako izgleda taj dzek.No izgleda da cu to morati da ispitam bicedobro
Sto se tice osiguraca to sam vec proverio, ni jedan nije crkao i ni jedan ne fali.Barem ne na tebli sa osiguracima, jedino ako ima neki osigurac ispod table odvojen od ostalih. :huh:
Izgleda da ce to sve morati da se prekopa pa da vidimo kud se izgubi jedan kabl za ovih 30 godina  krokodil
Hvala svima na pomoci i dobrodosle su sve sugestije i ideje

leponiko25

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 27, 2011, 08:23:39 posle podne »
Ima jedan osigurac koji je za maglenke koji se nalazi u gornjem desnom uglu (cini mi se) iznad svih releja. Pogledaj taj.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 27, 2011, 08:26:56 posle podne »
Hehe. Nismo se razumeli. Pogledaj ovde gde ti je leponiko rekao. Kod mene je odozgo, na sredini table. Stoji samo jedan osigurac od 10A.

leponiko25

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 27, 2011, 08:28:22 posle podne »
Tacno tako. Jedan od 10A. Samo kod mene u njega ulazi 1 zica. Druga je nema. Tako da kod mene to ne funkcionise.

Van mreže bob

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 27, 2011, 08:29:57 posle podne »
Hvala drugari mahac Pokusacu sutra kada se vratim sa posla da iskopam taj osigurac u nadi da je on u pitanju posto njega nisam ni video.Ako uspem dugujem beer za savete

leponiko25

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Novembar 27, 2011, 08:31:12 posle podne »
I jos jedna sitnica. Prekontorilisi inasalaciju kod zadnjeg levog stop svetla. Mislim da je za maglenku ljubicasta zica. Mozda se iscupala...

Van mreže bob

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 27, 2011, 08:34:50 posle podne »
Proverio, nije big_boss
Proverio sam prekidac i definitivno ne dobijam struju na prekidac, nema nista osim jedne zice koja je +12 kada se upali pozicija (za sijalicu u prekidacu). :rolleyes:
Ma iskopace njega Bili kad-tad  lollol lollol lollol

Van mreže stoles

• VW Početnik
  • Auto: golf 2
« Odgovor #10 poslato: April 16, 2012, 11:03:46 posle podne »
i ja imam slican problem radilo je normalno a kada sam hteo da namestim na oba zadnja fara da svetli maglenka crkao mi osigurac , zanmenio sam ga ali mi stalno crkava ... dali moze taj prekidac da crkne ... kod drugara u golfu moj prekidac radi a njegov kod mene nece ... nisam pametan