Autor Tema: Polo, problem sa kocenjem  (Pročitano 2145 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže naja

• VW Početnik
Polo, problem sa kocenjem
« poslato: Novembar 25, 2011, 10:19:01 pre podne »
Molim vas da mi neko pomogne, jer vec neko vrijeme imam ovaj problem i nikako da ga rijesim. Imam VW Polo 2007 godiste i problem je sledeci: kad se autom krecem unazad i pritisnem kocnicu cuje se tup udar. Problem je sto se ovo ne cuje uvijek pa tako kad podjem kod majstora oni to obicno ne cuju. Kako je to u jednom trenutku bilo ucestalo jedan od tih majstora je ipak uspio da cuje i nije mu bilo jasno o cemu se radi, ali je zavrnuo neke sarafe i od tada se to redje cuje. Sad se cuje samo kad je vlazno vrijeme (mozda nema veze sa tim ali meni se cini da je tako), ali naravno ne uvijek. Drugi problem je sto mi auto proklizava kada je put vlazan. I ovaj problem imam vec duze vrijeme ali me majstori ubjedjuju da on ne postoji. Ja imam osjecaj da mi zadnji desni tocak zablokira ili da kasnije koci nisam sigurna i da je tu problem, ali oni kazu da ne vide nista. Naravno povela sam ga i u ovlasceni servis i rekli su mi da proklizava zbog losih guma (zadnje gume jesu stvarno lose i danas cu ih promijeniti, ali nisu bile lose kad je ovaj problem poceo da mi se javlja), naravno ovo lupanje nisu uspjeli da cuju. Ako imate bilo kakvo rjesenje molim vas da mi pomognete jer stvarno mislim da imam neki problem i da mi auto nije siguran za voznju.
Unaprijed hvala,
Natasa
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2011, 10:20:46 pre podne od strane naja »

Van mreže ivan.stojanovic

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion
Odg: Polo, problem sa kocenjem
« Odgovor #1 poslato: Novembar 25, 2011, 10:45:41 pre podne »
I meni se isti problem javio od kada sam menjao prednje diskove i plocice. Desi mi se da krenem, predjem par kilometara i kada hocu da se parkiram (unazad), i pritisnem kocnicu, cuje se taj tup zvuk, ali samo prvi put kada ukocim, posle se ne cuje. Majstor mi je rekao da to nije nista.

Normalno je da auto proklizava na vlaznom putu u slucaju da napravis neki nagli pokret, da ukocis naglo,... naravno da ce to sve biti izrazenije ako su ti lose gume. Zameni gume, pa se onda javi.
Ivan Stojanovic
Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion

Van mreže spale m

• Sr. Member
  • Vw Vw Vw Vw Vw Vw Vw
  • Auto: Vw passat b5.5 tdi
« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2011, 11:01:23 pre podne »
 Idi na valjke , sada traje akcija auto moto saveza, onda sa dobijenim rezultatima idi kod majstora i resi problem

Van mreže naja

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 25, 2011, 11:05:19 pre podne »
Hvala na odgovoru. I meni je taj zvuk poceo da se javlja nakon zamjene prednjih diskovo i plocica, i takodje sam dobila isti odgovor da to nije nista ali opet me to brine. Za ovo proklizavanje si vjerovatno u pravu. Danas cu zamijenit gume pa se javljam poslije toga.

Van mreže naja

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 25, 2011, 11:10:06 pre podne »
Idi na valjke , sada traje akcija auto moto saveza, onda sa dobijenim rezultatima idi kod majstora i resi problem
U servisu to vec radili, ili su mi bar tako rekli

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 25, 2011, 09:13:22 posle podne »
Nisam siguran ali mislim da vase plocice na sebi imaju ovaj limic kao plocica na slici.Plocice sa slike sam stavio prve na koje sam naletio sa tim limicem tako da one vjerovatno ne pasu za vasa auta pojenta je sledeca.Prilikom zamjene plocica vas majstor je vjerovatno stisnuo taj trokraki limic na plocicama koji ide u klip celjusti i tako drzi plocicu.Desava se to da taj limic nije sjeo uz rubove klipa celjusti i plocica moze da se krece zvuk se stvori kad krajevi plocica udare u nosac celjusti.Pojenta u tome da to ne moze da napravi nikakav problem kao sto vam je rekao majstor sve zavisi da li vas taj zvuk nervira ili ne.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #6 poslato: Novembar 25, 2011, 09:17:01 posle podne »
Ako su dobosi pozadi, odlepila se feroda, pod hitno da se menjaju da ne bi doslo do nezeljenih posledica u voznji. . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio