Autor Tema: Potreban mi je savet oko kupovine auta, sa kojim mororom uzeti!!!!!!!!!!!!!  (Pročitano 2980 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirko8111

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Opel astra g karavan
Potreban mi je savet oko kupovine auta, sa kojim mororom uzeti!!!!!!!!!!!!!
« poslato: Novembar 22, 2011, 10:15:34 posle podne »
Pozdrav svima. Planiram da kupim caddy-ja benzinca. Precesljao sam ceo forum i nisam nasao sve ono sto me zanima. Gedora je napisao da su 1.4 motori preslabi i za pola a mogu da zamislim onda za caddy-ja i da se nisu dobro pokazali. Zavisi sta je nekome preslabo, ja vec 6 godina vozim astru g karavan 1,2 16 v, tovario sam ga sa klimama i alatom i meni auto ide ok i na plinu je presao blizu 200 000, ne povuce bog zna sta ali ja vozim penzionerski i meni odgovara. Na nekom hrvatskom forumu sam nasao kako je covek kupio novog novcijatog caddy-ja 1,6 i kako mu trosi 15 litara benzina u gradu. Onda su neki napisali da je taj motor u njemu 1,6 stari zastareli vagenov motor i da u principu dosta trosi. Mene zanima kakvi su ti motori 1,6 u caddy-ju, da li su dobri, da li su preslabi za taj auto, da li je tacno da su to zastareli motori i da im je ostalo dosta tih motora pa ih sad ubacuju samo da isprazne zalihe? Sve sam to procitao tamo pa me zanimaju vasa iskustva sa tim motorima. I nije mi jasno zasto imaju 8 ventila, koliko znam samo se u starije automobile i manje kubikaze stvalja 8 ventila! U oglasima se najvise prodaju sa 1,4 motorom. Nisam neki strucnjak pa bi mi znacilo objasnjenje i savet. Moj auto ima 1200 kubika i 16 ventila a ovaj 1600 a osam ventila i to mi nikako nije jasno a najvise me zbunjuju ovi novi caddy-ji sa motorom 1.2, kako li to uopste funkcionise? Izvinite sto napisah esej ali kad kupim auto ne menjam ga dugo pa mi bas treba pomoc oko izbora pravog? Unapred hvala na pomoci.
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2011, 07:28:19 posle podne od strane mirko8111 »

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Potreban mi je savet!!!!!!!!!!!!!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 22, 2011, 10:18:24 posle podne »
ako hoces normalnog kedija kupi sdi ili bilo koji tdi.

Van mreže baraba988

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 23, 2011, 10:12:00 pre podne »
Ja imam tdi od 105ks i zadovoljan sam, snage ima svugde, troši mi 6-6,3l. Jedino su mu mana ta turbina i plivajuići zamajac. Turbinu sam zamenio pre 10 000km i prethodni vlasnik mi je platio taj trošak, a pre neki dan sam zamenio i plivajući zamajac i set kvačila, ali osim toga prezadovoljan sam autom. Ja sam samo za opciju dizela, tdi pa sdi. Ako ti je dovoljna snaga od sdi onda uzmi njega, mada bi trebalo prvo da probaš oba.

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #3 poslato: Novembar 23, 2011, 10:50:37 pre podne »
promeni naslov teme da bi se znalo oko cega ti je potreban savet !!!!!

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #4 poslato: Novembar 23, 2011, 11:26:05 pre podne »
Kad si vec pomenuo motor od 1.6 ccm i 8 ventila predpostavljam da razmisljas o modelu od 2004 godine. . . Taj motor jeste da nema sistem sa dvije bregaste ali zati ima 100 konja. . . Zato i trosi vise. . , a ima i obrtni momenat od nekih 150 nm koliko se sjecam. . . Al kad je u pitanju takvo vozilo ja sam u tom slucaju za dizel, i to onaj 1.6 TDI od 100 konja ili 2.0 SDI od 70 konja.  . Ovaj 1.6 TDI bi bio pravi izbor po meni, ima ja msm 250 nm, sasvim dovoljno.. .

A ako ti je bila dovoljna astra sa 65 konja , ovaj 1.6 benzinac ce ti biti sasvim ok. . .

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #5 poslato: Novembar 23, 2011, 01:06:09 posle podne »
ne znam zasto o kediju benzincu razmisljas, kad ti auto je za sljakanje a performanse te mnogo ne uzbudjuju uzmi SDI na njemu se moze samo taj zamajac pokvarit  lollol

mada 1,6 sigurno nije los motor, e sad za potrosnju ne garantujem, evo GT dobro zna o cemu pricam  lollol

al zato taj motor sa plinom  ;)

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #6 poslato: Novembar 23, 2011, 01:42:55 posle podne »
Da ja sam to iz iskustva rekao.. .  krokodil

Van mreže baraba988

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 23, 2011, 03:13:11 posle podne »
Kad si vec pomenuo motor od 1.6 ccm i 8 ventila predpostavljam da razmisljas o modelu od 2004 godine. . . Taj motor jeste da nema sistem sa dvije bregaste ali zati ima 100 konja. . . Zato i trosi vise. . , a ima i obrtni momenat od nekih 150 nm koliko se sjecam. . . Al kad je u pitanju takvo vozilo ja sam u tom slucaju za dizel, i to onaj 1.6 TDI od 100 konja ili 2.0 SDI od 70 konja.  . Ovaj 1.6 TDI bi bio pravi izbor po meni, ima ja msm 250 nm, sasvim dovoljno.. .

A ako ti je bila dovoljna astra sa 65 konja , ovaj 1.6 benzinac ce ti biti sasvim ok. . .

1.6tdi od 105 konja se proizvodi tek od 2009. ili 2010. ne znam tačno pošto ne baratam sa brojkama. Ako kupuje polovnog teško da će tog naći. Ima i 1.9tdi od 75 konja ali ga nisam vozio tako da ne znam kakav je. Ako grešim ispravite me, ali te 1.6tdi nisam viđao po oglasima.
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2011, 03:15:12 posle podne od strane baraba988 »

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #8 poslato: Novembar 23, 2011, 03:34:06 posle podne »
Ako si mislio na ovaj za vožnju putnika i vune ponekad i nije tako loš a ako planiraš neki teret u njega onda samo jače. Ovde je nedostatak konja rešen kratkim prenosom tako da može lepo da posluži.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1543199/volkswagen_caddy_14_16v/

Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE

Van mreže mirko8111

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 23, 2011, 07:41:02 posle podne »
Ne znam ni sam, pre astre sam imao golfa 2, 1,6 dizel i mnogo sam imao lose iskustvo sa njim pa me sad pomalo plase dizeli. Radio sam mu generalnu pa je posle 30-tak hiljada poceo tesko da pali zimi, pa onda majstor kaze osvezenje pa sto nekih s....! Prodao njega i kupio ovu astru benzinca i fino se navozao sa njom i nikad nisam imao nikakav problem, sem malo pri paljenju leti kad su velike vrucine zbog benziskih dizni koje se zaprljaju.  Mene zanima da li stvarno taj motor 1,6 na caddy-ju trosi 15 litara benzina u gradu? A ima ih sa tim motorom 1,6 sve do sad. Ne znam kako su se pokazali ti sdi motori, da li su pouzdani i koliko trose ali ih nesto slabo ima na prodaji, uglavnom su tdi ili ja nisam dobro trazio!

Van mreže mirko8111

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Novembar 23, 2011, 09:11:35 posle podne »
Sad sam svrljao i ima ih sa sdi motorom. Koja je razlika izmedju 1,9 sdi i 2,0 sdi? Jel ima neke vece razlike, koji je bolji motor?