Pozdrav svima. Planiram da kupim caddy-ja benzinca. Precesljao sam ceo forum i nisam nasao sve ono sto me zanima. Gedora je napisao da su 1.4 motori preslabi i za pola a mogu da zamislim onda za caddy-ja i da se nisu dobro pokazali. Zavisi sta je nekome preslabo, ja vec 6 godina vozim astru g karavan 1,2 16 v, tovario sam ga sa klimama i alatom i meni auto ide ok i na plinu je presao blizu 200 000, ne povuce bog zna sta ali ja vozim penzionerski i meni odgovara. Na nekom hrvatskom forumu sam nasao kako je covek kupio novog novcijatog caddy-ja 1,6 i kako mu trosi 15 litara benzina u gradu. Onda su neki napisali da je taj motor u njemu 1,6 stari zastareli vagenov motor i da u principu dosta trosi. Mene zanima kakvi su ti motori 1,6 u caddy-ju, da li su dobri, da li su preslabi za taj auto, da li je tacno da su to zastareli motori i da im je ostalo dosta tih motora pa ih sad ubacuju samo da isprazne zalihe? Sve sam to procitao tamo pa me zanimaju vasa iskustva sa tim motorima. I nije mi jasno zasto imaju 8 ventila, koliko znam samo se u starije automobile i manje kubikaze stvalja 8 ventila! U oglasima se najvise prodaju sa 1,4 motorom. Nisam neki strucnjak pa bi mi znacilo objasnjenje i savet. Moj auto ima 1200 kubika i 16 ventila a ovaj 1600 a osam ventila i to mi nikako nije jasno a najvise me zbunjuju ovi novi caddy-ji sa motorom 1.2, kako li to uopste funkcionise? Izvinite sto napisah esej ali kad kupim auto ne menjam ga dugo pa mi bas treba pomoc oko izbora pravog? Unapred hvala na pomoci.