Autor Tema: Niska temperatura motora  (Pročitano 3406 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Niska temperatura motora
« poslato: Novembar 19, 2011, 12:40:09 posle podne »
Zdravo prijatelji imam jedan cudan problem u pitanju je golf 2 gti 8v nikako nece da podigne radnu temperaturu na otvorenom jedva udje u belo na pocetku i to gazim ga 150 160 i nece i nece a dok u gradu dodje do pola skoro tad funkcionise sve i pali ventilator,sinoc je bilo oko -4 i motor je radio u gradu 12 minuta i preso sam oko 5km i doso sam kuci podignem haubu ono crevo sto izlazi iz termostata je hladno dok gore na hladnjaku vruce termostat radi ali otvara na svoju temperaturu,skaaljka lepo pokazuje izmerio sam vodu kada mi je u belo skaaljka oko 60 stepeni je neznam zasto nece da podigne vise a sve radi tj termostat i davac.Ako neko zna o cemu se radi bio bi mu zahvalan jer nemam dobro grejanje kada je tem u belo a dok u gradu kad podigne na pola ekstra greje.Hvala!

Van mreže dusanl

• VW Početnik
Odg: Niska temperatura motora
« Odgovor #1 poslato: Novembar 19, 2011, 01:09:06 posle podne »
Kod mene isti problem,samo sto je motor TD 1.6 golf 2!

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 19, 2011, 01:15:39 posle podne »
neznam stvarno sta je sad cu da probam da stavim karton napred mozda se previse hladi mada me cudi zasto nece da zagreje brzo i otvori termostat on za 12 min rada ne otvori termostat jedno topo jedno hladno crevo posle tek 15tak km otvori o onda su obadva vruca a tem. je i dalje u belo

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 19, 2011, 01:20:29 posle podne »
prosle godine mi je radio super ne prodjem ni 3 4 km 5 min radi motor dodje temp skoro do pola i sve super gejanje i drzi je tu uvek sad od kako sam zamenio antifriz i jedno crevo sto ide iz blok poceo je tako nisku temp da drzi inace proverim je  posebnim termostatom temp vode je ok i skala tacno pokazuje primer radi na ler dodje do pola skoro tad mi pali ventilator na 87 znaci da je skala tacna dok ovako ga nikad i ne upali

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 19, 2011, 02:34:41 posle podne »
stavio sam karton napred i posle 6km podigla se temp. I sta bi moglo biti:)

Van mreže dusanl

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 19, 2011, 03:06:53 posle podne »
Znaci karton je resenje :). Prosle godine mi je lepo grejao. U maju sam karicio motor i mislim da kod mene ima veze s tim. Majstor mi rekao da kad je dobar motor manje se greje ali mislim da bi trebalo vise da se greje. Ovako ne mogu kabinu da zagrejem posle 30 km a jos nije zesce hladno.Meni kazaljka ide malo preko prve bele linije.

Van mreže KinG

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 19, 2011, 03:14:43 posle podne »
Pogledaj te da li radi termostat ili da li ga uopste ima jer neki vade da se auto nebi pregrevao. Drugar je kupio stila i ista stvar mu se desavala. U gradu podigne temperaturu kad se vozi 1,2 i kao sve ok , a na otvorenom nece da izadje iz plavog uopste. Nije imao termostat kad ga je kupio i to mu je bio problem.

Van mreže makis

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 19, 2011, 03:43:46 posle podne »
ne stavljaj karton ( u fabrici bi ga stavili da treba) ,promeni termostat . otvara ranije od predvidjenog i na otvorenom  je veca brzina pa se i tecnost i ohladi do temperature na kojoj otvara dok se u gradu na istoj temperaturi otvori , ali se vise tecnost gerje tj. nije tolika konstantna brzina da bi se tecnost ohladila .  imao sam  taj slucaj i sta sve nisam radio pa i karton ... , nisam ni predpostavljao da termostat moze da oslabi , ali kada sam ga zamenio sve je bilo ok.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #8 poslato: Novembar 19, 2011, 03:48:21 posle podne »
Termostat je neispravan

Van mreže makis

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 19, 2011, 03:58:50 posle podne »
Znaci karton je resenje :). Prosle godine mi je lepo grejao. U maju sam karicio motor i mislim da kod mene ima veze s tim. Majstor mi rekao da kad je dobar motor manje se greje ali mislim da bi trebalo vise da se greje. Ovako ne mogu kabinu da zagrejem posle 30 km a jos nije zesce hladno.Meni kazaljka ide malo preko prve bele linije.
dobar ti taj  ,,majstor " , po njemu onda novi motori uoste ne greju . dobar motor mora da ima svoju predvidjenu konstantnu radnu temperaturu .

Van mreže milossssgti85

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Novembar 19, 2011, 08:54:21 posle podne »
a mene buni to sto primer posle 15 min rada ne otvori termostat a menjao sam ga letos kad sam menjao vodnu pumpu i onu plastiku de ide termostat znaci posle 15 min rada motor ne otvori termostat tek nakon vise voznje sto bi trebalo do tad ihi da zagreje i da otvori a sad sa karton se ponasao bas ok vozio ga autoputem i 80 i 140 isto je drzao temp i gradu na ler podigo u normalu malo manje od pola palio ventilator  naravno grejanje bilo banja na toj temperaturi.Nista probacu sadrugi termostat jel zna neko koji ide odprilike ja mislim da je kod mene 68 82 stepena nisam suguran al mislim da je taj

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #11 poslato: Novembar 20, 2011, 12:33:38 pre podne »
Ne mora karton, moze i stiropor, on je u poslednje vreme veoma popularan, a i u zimskim uslovima eksploatacije, vise je onako maskirni :)

Zameni termostat . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio