Autor Tema: Problem sa ler gasom??? Polo 1.4 -2003  (Pročitano 1533 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vladaja22

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Polo 1.4 - 2003
Problem sa ler gasom??? Polo 1.4 -2003
« poslato: Novembar 17, 2011, 02:42:28 posle podne »
Vozim Polo 1.4, 2003 godiste, oko dve godine. Inace prvi vlasnik je kupio nov auto ovde i odrzavao ga u ovlascenom servisu. Auto je kupljen sa 63000 a sada je na 88000. Od vecih problema, promenio sam lamelu sa korpom kvacili, sve diskove i plocice, zupcasti kais i jos ponesto ali to sad nije bitno. 
Od pocetka auto ima veoma cudan problem koji nisam uspeo da resim citanjem foruma i odlaskom kod raznih majstora. Kad je auto zagrejan, prilikom polaska mu opadnu obrtaji za 200-300. To je posebno neprijatno na uzbrdici jer mora da se da dosta jaci gas da se ne bi ugasio. Kad je auto hladan i pod automatskim sauhom ovo se ne primecuje toliko. Problem nije prevelik ali je ovo toliko iritantno da je moja zena skroz prestala da vozi auto. Inace na dijagnostici pokazuje sve normalno i obrtaji su normalni na ler gasu. Ponekad u gradskoj guzvi ler gas pocne da oscilira neko vreme pa se smiri. Auto ima jako puno snage nakon starta i nemam nikakvih primedbi na voznju. Jos samo da napomenem da je iz nekog razloga prethodni vlasnik uklonio katalizator iz auta, tako da gori lampica za "ispusne plinove". 
Svaki savet je dobro dosao, citao sam forum i znam da su neki clanovi imali slicne probleme, ali nisam siguran da se radi o potpuno istim simtomima. Takodje, ukoliko neko moze da preporuci servis koji bi resio ovaj problem pisite. Ja se inace ne razumem u mehaniku...

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Problem sa ler gasom??? Polo 1.4 -2003
« Odgovor #1 poslato: Novembar 17, 2011, 05:34:45 posle podne »
taj auto ima bar 100 000 vise nego sto pise, cim si ti menjao kvacilo i neko vec skidao kat taj nema sanse da ima samo 80 000km,trebas da ides negde da proveris lamda sondu, to je jako cest kvar kod tih motora...

Van mreže vladaja22

• VW Početnik
  • Auto: Polo 1.4 - 2003
Odg: Problem sa ler gasom??? Polo 1.4 -2003
« Odgovor #2 poslato: Novembar 17, 2011, 05:59:59 posle podne »
I ja sam isto pomislio da auto nema originalnu kilometrazu, ali sam nakon provere u servisima (posto je imao nalepnice sa servisa) utvrdio da je to originalna kilometraza. Inace to sto sam ja zamenio kvacilo i diskove se inace menja na taj kilometrazi i verovatno je bilo posledica iskljucivo gradske voznje... Mislim da su proveravali lamda sondu na zadnjem servisu i nista. Da li neko ima ideju sta bi to moglo da bude?