Autor Tema: Popravljanje dnevne i predjene kilometraze  (Pročitano 10173 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Popravljanje dnevne i predjene kilometraze
« poslato: Oktobar 08, 2008, 05:45:07 posle podne »
Koliko sam gledao na forumu nema ove teme, zar ne? Evo ovako. Problem je u tome sto mi ne radi dnevna i predjena kilometraza od kad sam kupio auto pre god i nesto. Tada nije ni radila brzina al sam to namestio i to jedva u jednom servisu na karaburmi. Auto je golf 2 dizel, sta bi trebao da uradim da namestim dnevnu i predjenu kilometrazu na satu pise da sam presao 170 000 al ko zna koliko je presao mozda i 400k.

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
Odg: Popravljanje dnevne i predjene kilometraze
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2008, 06:13:33 posle podne »
Pa ako ti pokazuje brzinu, onda je problem u tabli.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 08, 2008, 06:35:06 posle podne »
nije mi pokazivao kad sam ga kupio onda sam menjao sajlu i pinjon a pinjon nije nije za dizela nego ne znam ni ja menjali ga uglavnom. crven je za dizela 5 brzina a stavili neki beli nisam pitao koji je. a sta mislis sta bi to moglo da bude?

Van mreže Turbo

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 08, 2008, 07:38:38 posle podne »
I ja sam nekad davno mijenjao pinjon na TD-u, isto bio crveni, a stavio sam bijeli. Logicno mi je da je u tabli problem, jer je ocigledno sajla dobra. Ako mozes naci drugu tablu da probas.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 08, 2008, 08:13:52 posle podne »
uff jedino mogu da kupim a ovako nema teorije. a koja tabla mi treba...mislim nesto govore sa jednim izlazom 2 tako nesto. ja imam kazaljku do 220 sa satom. a mislis da ne moze da se popravi nego moram da stavim drugu?

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 08, 2008, 09:37:12 posle podne »
ma to se raskacio mehanizam, ima jedan mali puzni prenosnik koji zeza,,,ne moze da se popravi, nema sanse,,,akini sat, subota, b potok i uzmes drugi, isti takav, raslika je u dzekovima imas model sa jednim, noviji i sa dva dzeka, to se lako vidi,,,
skini sat i ponesi na pijacu i nadji takav,,auto ide i bez toga,,,,
a cim ti je do 220 kmh,,,to znaci da ti nije original tabla, jer ni jedan dizel nije imao taj cajger do 220,,,
ako radi kilometar sat znaci da je puz rikno
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 08, 2008, 09:41:30 posle podne »
to dandy care ti sve znas :) cek a koji cajger mi treba? a si siguran da nije original? a koliko sam gledao pokazuje mi tacno brzinu na 120 kmh. i isao mi je beli pinjon u menjac, jel ima to neke veze?

Van mreže Turbo

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:12:27 posle podne »
Za sve dizele do 200km/h

Van mreže vladak

• Jr. Member
  • *
  • Auto: PASSAT B 5.5 TDI
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:23:52 posle podne »
i ja sam imao slican problem pokazuje brzinu a brojcanici stoje.nije me mrzelo a i sta da izgubim,vec sam planiro drugi cajger,rastavim sve.kod mene je proklizao zubcanik na osovinici koji vrti ukupnu kilometrazu!malko sam spljostio osovinicu cekicem i nabio zupcanik.jos uvek radi.ali ako nemas zivce ko sajle ne otvaraj cajger,sve je sitno!
http://www.youtube.com/watch?v=xBLlLyE-HVo
gde TDI zavrsava GTI pocinje...

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:38:21 posle podne »
Za sve dizele dvojke je max 200km/h i one sa obrtomerom.
A sto se razlikovanja tabli tice, vrlo je prosto, dvojke do '89 godista imaju dva dzeka, a od kraja '89 - '92 jedan dzek. Stare table (one sa dva dzeka) imaju lampicu temperature u okviru pokazivaca temperature, a ove nove ta lampica se nalazi medju ostalim pokazivacima (migavci, akumulator,....). Dakle, vrlo lako ih je razlikovati. I ako ne nadjes odgovarajucu tablu (neovisno od broja dzekova), moguce je da prebacis km sat, a ostatak tvoje table zadrzis, i resio si problem.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 08, 2008, 11:54:48 posle podne »
kao sto rece kolega moze da se popravi, ali ja to nebi dirao, orobao sam par puta, uspio, ali je to bas sizifov posao,,,,b potok ispada najjeftinije rjesenje,,,bez zezanja,,,i kao sto rekose zamijenis samo km sat ostalo ostavis,,,tako da mozes kupiti i polomljenu instr tablu, za sitne pare
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:39:58 pre podne »
e da, jos me i ovo zanima, meni pokazuje temperaturu znaci 90 stepeni malo pre lampice (za ulje) ostalima ide jos 5 mm pa je to ta temperatura. jel mozda to zbog table il mi nesto ne valja? da...inace nekad ne radi uopste pa odjednom proradi. i gledao sam kontakte kao malo sam pojacavao masu
Golftdi....nisam te razumeo sta si rekao. meni je golf 85. godiste. ja imam 2 dzeka? a nisam ukapirao kako da prepoznam te lampice
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2008, 12:42:00 pre podne od strane Kuche »

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:05:51 pre podne »
Pogledaj pokazivac temperature, na sredini imas lampicu (miga par sekundi kad das kontakt), to je slucaj kod tebe najverovatnije s obzirom da je golf '85, i da 100% imas dva dzeka, mozes i da proveris, kad skines plastiku koja pokriva letvu volana, mozes da napipas odozdo, jedan dzek je sa leve, a drugi sa desne strane table.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:09:52 pre podne »
meni to nikad nije radilo ta lampica. sada sam ukapirao sta si mi rekao. verovatno imam 2 dzeka. pogledacu jer verovatno idem na bubanj potok da kupim tablu ove sub. a jel znas mozda ovo za temp. sto sam pitao sto mi na manje pokazuje temp. jel zbog toga sto nije tabla od dizela

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:31:31 pre podne »
dosta dvojki ima slican problem,na nekima pokazuje jedva preko prve prve cetvrtine i to na dizelu,drugaru pokazuje radnu temperaturu izmedju prve i srednje crte,ja sam imao isti problem pa sam se maltretirao sa tim do zla boga menjao termodavace--imam ih 4 komada i svi pokazuju neke slogirane vrednosti.majstor mi je odmah rekao da necu naci dobar a ja zapeo ko blesav i na kraju ostavio onaj koji je i bio,pisao sam o tome.u jednoj dobroj prodavnici kupim termodavac i stavim,krenem u voznju i kad me slog nije strefio---pokazuje ko da je prokuvao a ja jos izlecem iz kola i premoscujem zice na termoprekidacu da upalim ventilator lollol lollol.posle sam saznao da ima dobar samo u autokomercu i kosta 1600din tako da proveri sve pa ako se bas resis da to menjas a ti kupi tamo a ako hoces ove jeftine varijante vidimo se na nekom okupljanju pa se igraj alealeee
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:32:28 pre podne »
Nema veze sa tablom, davac temperature od kazaljke se nalazi u racvi, mislim da je na njemu kabal zute boje.
Ako na tabli nemas lampicu zute boje, a iznad nje spiralu, mozes biti siguran da je ta tabla od benzinca

Van mreže Turbo

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:37:59 pre podne »
Termostat i termodavac staviti strogo original! I ja sam imao ranije razne situacije i mijenjao po 5 puta. Srecom, na ovom Golfu je sve original i radna temperatura je tacno na pola i jedino kad je velika guzva u gradu, malo predje i odmah se upali ventilator na I brzinu.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:39:01 pre podne »
ja sam imao na umu da promenim da stavim mehanicki kupio sam neki da pokazuje do 120 stepeni. samo jos da smislim kako da ga ubacim. kupujem najverovatnije drugu tablu tako da se nadam da ce ta raditi.
a to za termoprekidac to sam ja povezao da mi u kabini sam ukljucujem on off. mada meni to radi samo al sto je sigurno sigurno je. kad bi bangavo pokazuje temp.
nije puno 1600 din ako neces da sprzis motor. ja sam zbog takvog pokazivaca sprzio motor. ne znam kako sam ostao bez vode skroz al jbg, i jos pokazao kasno i cao.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:41:47 pre podne »
da. kao sto mi je rekao limar da je meni ciganski povezan ventilator da odma pali na najjce. da ventilatori od golfa imaju nekoliko brzina 2-3 ne znam sta mi je rekao. ja sam stavio "original" valjda. u radnji gde prodaju original delove. mada sve je to mala privreda. a sta mislis da stavim termostat on nekog stranca? il bolje nov? samo ne znam gde da kupim.
Hvala svima sto mi pomazete u otklanjanju mojih brojnih problema :)

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:48:38 pre podne »
Ne bi bilo lose od stranca, mada i to je sumnjivo, jer moguce da je i on imao istih problema.
Novo je novo, ali za golfa 2 je nemoguce pronaci original delove, moja preporuka ti je da uzmes termostat nekog poznatijeg proizvodjaca, ako imas vec nameru da ga menjas, i resio si problem.