Miro da ti objasnim detaljno
nije automatik pet brzina manual
on ide na momente jako jako lepo kao da je u potpunosti ispravan bilo brdo ili ravnica ponekad i predje 2400 obrtaja i nastavi da vuce al nekad dodje do 2400 i stane ne vuce dalje to je nekih 80 km na sat
maks peta brzina u tom slucaju mi je misaona imenica, mislim da nema veze sa menjacem jer da mi proklizava korpa il lamela to vi se osetilo na samom startu pod velikim gasom bar koliko se ja razumem 
aaa pa tako reci
auto ti je u safemod-u, nedje nesto nije u redu sa turbinom, punjenjem turbine, EGR ventilom, N75 ventilom, mozda ti se skinulo neko crijevo od turbine ili vakum crijevo, imas tu problematiku skoro razradjivanu na ovom forumu.
Prvo sto ces da pregledas su mala crijeva od N75 ventila (nalazi se na pregradi koja dijeli motor od kabine), sve te sitnie racvice prekontrolisi, onda krenu da pratis ta crijeva put EGR-a i put turbine. AKo je tu sve OK onda neka ti neko daje gas dok ti osluskujes oko motora susti li dje, da nije koje crijevo puklo, ako je i to OK onda idi na dijagnostiku jer ti je to najjeftinija solucija, ona ce izbacit gresku ukoliko je memorisala, a ukoliko nije podjite sa majstorom na neko brdo i probaj da izazoves taj kvar dok on prati parametre na laptopu (u pravilu se to desava kad uzbrdo ili po ravnici trecu nategnes posteno i onda krknes u cetvrtu ili kad si opterecen pa poklopis pun gas iz niskih obrtaja).
Simptomi ovog problema mogu bit razni, boban ti je naveo, turbo (slabo puni/prepunja), zacepljena usisna grana, crko ili zacepljen EGR ventil (u tom slucaju ga ocisti i ono crijevo sto ide ka njemu zacepi sarafom), moze bit da je crko sam N75 ventil koji regulise pritisak turbine, moze bit da je puklo neko crijevo od Interkulera/turbine/usisa, moze bit da je protokomjer riknuo, .... ima toga iha-ha.