Autor Tema: Golf 2 menjac... Problem  (Pročitano 1731 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

leponiko25

• Gost
Golf 2 menjac... Problem
« poslato: Novembar 03, 2011, 03:12:48 posle podne »
Epa evo ovako ljudi. Imam problem sa menjacem na svom golfu 2. To je motor 1.3. Sada je u njemu trenutno cetvorostepeni menjac. E problem je u tome sto kad se predje 70 km/h auto vibrira a kada se izbaci iz brzine tad ne vibrira. Interesuje me zasto je to tako? Skoro je bio promenjen stari menjac i stavljena je nova lanela, korpa i druk lager. U cemu tu sad moze da bude problem? Da li taj menjac sto je ubacen?

E imam jos par pitanja. Posto sam planirao da ubacujem petostepeni menjac dal li mora da se stavlja nova lamela ponovo ili ova moze? Posto mi se ne kupuje i nova lamela ponovo, nije bas jeftina.

Molim vas za pomoc.

Hvala

Van mreže aleksandar_dimic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 1.3 89 god.
Odg: Golf 2 menjac... Problem
« Odgovor #1 poslato: Novembar 06, 2011, 06:32:46 posle podne »
I mene muci ista muka, samo sto kod mene trese  u cetvrtoj samo ponekad.

leponiko25

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Novembar 06, 2011, 07:17:40 posle podne »
E ovo je uvek posle 70-80 km/h i posle se kao na trenutak izgubi i opet samo jos vise. I nije mi jasno uopste zasto. Nije radio to dok nije promenjen menjac letos. Majstor bio zeznuo stari, kad trebo da menja ulje odsrafio pogresan sraf i posle 1,2 i rivkerc nisu radili. E a posle drugi majtor zamenio menjac satvio novu lamelu i druk lager. I od tad problem. Neznam stvarno sta cu da radim. Voleo bih petospeteni da stavim radi manje potrosnje samo neznam koja je procedura.
Nikako neko da napise...

Van mreže Xenon

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: Novembar 06, 2011, 07:51:21 posle podne »
Pa ako nadjes mjenjac da pase skines stari stavis drugi i to je to ali kad budes kupovao mjenjac neka ide majstor sa tobom da vidi.moze biti dosta stvari da nepase pa moze da puknes lovu bez veze uglavnom raspitaj se dobro prije nego sto ucinis nesto.