Što se tiče servisa kod nas "mali servis" u ovlašćenom VW servisu za 2.0 tdi motor je oko 22.000 dindži - 220eur. Takav servis može da ti uradi svaki drugi majstor. A cena orig. delova za servis je negde oko 13.000 din. neka me neko ispravi ako grešim. Ja sam toliko platio pre par meseci.
Veliki sevis je dosta skuplji - a koliko je ne znam, najverovatnije ću uskoro saznati 
Zet i sestra imaju identicnog Passat-a kao tvoj kad si ga uzeo, pre tjuniranja da kazem, 2007 2.0 TDI Highline, Bi-xenoni, crn, manuelni menjac... Pre 4 meseca sam licno isao u ovlascen servis na mali servis, ne znam jel sme da se napise koji, napisacu samo da je u Temerinu, koji je izasao 12k dinara. Menjano ulje, filter ulja, vazduha, polena, pregledan trap, zamenjena poziciona sijalica koja nije valjala i jos prikopcan na diagnostiku jer nesto brljaju parking senzori. Nasli da zadnja 2 ne rade i jedan prednji niklovani. Zadnji u crnoj boji su bili 7300 din komad a prednji niklovani 8700 din, ali ih nisu imali na stanju, treba da se poruce i za koji dan stizu. Pitao informativno i za veliki servis, koji je inace uradjen, rekli mi 450-500 eur. Odmah sta me pitao poslovodja servisa, posto je presao 188k km ( ali stvarnih jer ga zet kupio od kuma koji ga je kupio novog u Porsche Bgd) , jel su menjane dizne? Sticajem okolnosti zamenjene sve 4 na 130k km ali prethodne nisu pravile problema, vec iz ciste predostroznosti, jer je kum vrlo cesto bio na putu po Evropi, sto se i vidi po kilometrazi, zamena istih sa rukama kostala 3500 eur

.
Ovo sam sve napisao, jer ne mogu da verujem da je tolika razlika u ceni ovlascenih servisa, koje bi po nekoj logici trebalo da budu iste

, a sto se tice delova, tek tu ne bi smelo da bude odstupanje kod ovlascenih servisa.