Pozdrav svima. Unapred vas molim da mi se ne smejete nisam baš stručan sa ovom temom.
Kola sam dobio sa očito manjim točkovima nego što je trebalo. Felna je 13, a ceo točak najnormalnije pasuje na juga. I odokativnom metodom i merenjem smo ustanovili da u odnosu na druge golfove ima manji. Da pojasnim, jugo i prijateljev golf 2 predju put i pokazu 10km, oba isto, a moj 12,1. Pre neki dan smo testirali brzinomeri i za brzini koju pokazuje moja zver od 90km/h, ispostavlja se da je realno ok 75- Ocito da je i obim tocka manji.
Kako sam odlucio da kupim nove tockove (felne i gume), ne zelim da pogresim. Skapirao sam na forumu sve oko dimenzija felne (et, jot) i odlucio sam se za 15ice. Sad jel moze neko da mi kaze koji precnik tocka sa gumom treba da bude tj kako je propisano fabricki. Ne razumem se skroz u oznake na gumi. Koliko sam razumeo npr
200/50 mu dodje da je 200mm sirina tj gaz gume a da je visina (ono bocno) 50% od gaza. Sad me buni ono ZR15. Da li to znaci da pasuje na felnu od 15inca ili da je to precnik gume? Ako je to felna na koju pasuje kako da odaberem pravu? Koliki treba da bude precnik same gume (tocka)?
Nadam se da nisam ljude dodatno zbunio

Veliko HVALA unapred!!!!