Zdravo svima,
odavno nisam pisao (uglavnom manjak vremena). U medjuvremenu sam malo sredjivao svog golfica (mk2, 1.6 cl, polu ajnspric, '86) uglavnom zbog problema koje sam imao.
Vrhunac je bio kada nisam prakticno ni mogao da ga vozim, kad dajem gas on se gusi i gasi, kad pustim gas on malo dodje sebi, kad kocim i kad sam u leru nakon sto se automobili zagreje-gasi se. Evo i par pitanja koja su nastala nakon ovog sredjivanja.
Uradim nakon ovoga zamenu karburatora (nisam siguran koji je, ali mislim da mi nisu ubacili od zastave-platio sam ga nekih 60e). Zamenim ona 3-4 dihtunga oko motora (glave, kartera..), zamenim karike, sve filtere, ulje, zupcasti kais.
Sve u svemu dobijem sledece stanje: ide relativno lepo (kao kad sam ga i uzeo - prima gas jako lepo i ide ko zmaj) medjutim stari problem sa gasenjem je ipak ostao.
Znaci ujutru ako je hladno, upalim ga i mogu odmah da krenem, fino radi i ne gasi se. Nakon 10 minuta voznje ili na prvom semaforu kad pritisnem kocnicu ili kad se zaustavim gasi se ili radi jako neravnomerno sto na kraju u svakom slucaju zavrsi gasenjem. Ukoliko ga tako na leru drzim sa malo gasa sve je ok.
Ima li neko ideju sta se desava? Ovo traje vec jako dugo!
Druga stvar koja me malo nervira jeste prilikom malo brzeg dodavanja ili pustanja papucice za gas. U tom trenutku imam osecaj kao da mi se sam motor trznuo, u smislu kao da nije dobro pricvrscen (mislim da je normalno pricvrscen ali ipak imam takav utisak u tom trenutku). Da li ovo treba da ukaze na nesto?
Treca i poslednja stvar je isto vezana za pustanje papucice gasa. Ukoliko nije velika buka napolju, mogu da cujem nesto poput veoma kratkog "mjauka" u trenutku kada pustim gas i motor predje u stanje mirovanja. Zamenjen je i onaj kais od alternatora pre nekoliko meseci pa me interesuje da li to mozda ima veze sa njim ili alternatorom (ako nesto nisam pobrkao). Inace ovaj kais je sam po sebi pravio do skoro veliku buku povremeno, pa su ga dotegli i tako resili taj problem.

Hvala na svakom odgovoru!
Pozdrav!