Autor Tema: ESP.Pomoc!  (Pročitano 45584 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 B8
Odg: ESP.Pomoc!
« Odgovor #140 poslato: Februar 23, 2012, 03:20:02 posle podne »
Upravo tako!
Six

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #141 poslato: Februar 23, 2012, 03:22:27 posle podne »
Ne mora da znaci da je vulkanizer krivac.Da li si u to vreme jos nesto radio oko auta,  zglob,ramena i sl. , ili mozda neka udarna rupa ... senzor se pomerio i to je to, desava se.
Six

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #142 poslato: Februar 24, 2012, 12:10:40 posle podne »
Iskreno ne mogu sad da se setim, pogledacu ovih dana u mojoj istoriji popravka  :rolleyes: pa cu pokusati da povezem da li je bilo jos nesto radjeno... Ali realno te lampice mi se pale evo vec nekih 2-3god, u zimu naravno.
Nego uvek kao iskuliram, kapiram procice zima i ostalo... ali trebalo bi to da resim 

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #143 poslato: Februar 24, 2012, 01:40:51 posle podne »
@Cobrica ... Pa' ,valjda su zimi i potrebniji Abs i Esp.  I', malo mi cudno da leti bas nikad ti ne upale, ni kada je kisa?,posle pranja auta i sl.
Six

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #144 poslato: Februar 24, 2012, 01:56:18 posle podne »
Zato sam pitao da li kad se upale lampice oni (sistemi) zaista pravilno funkcionisu... jer sto ti kazes nikad osim kada padne sneg ili bude leda mi se nisu palile. Obicno mi se desava kad mi auto duze stoji napolju na snegu. Kad je suvo nikad. Za bare (vodu) nisam primetio.
Neverovatno  badmood zato sam tripovao kao udje sneg medju felne, senzori nesto izbaguju ali kapiram procice.
S druge strane upravu si abs i esp su najpotrebniji zimi, trebao sam ranije da reagujem  :huh:
Citao sam na forumu probacu sa ciscenjem pa na dijagnostiku

Van mreže VaskeZ

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5.5
« Odgovor #145 poslato: Jul 18, 2012, 07:10:58 posle podne »
Nije pisano odavno u ovoj temi, ali aj prvo da probam da dobijem ovde odg a ako ne pokrenucu novu :)

Elem, imam slićan problem kao Six, samo što se meni lampica za ESP pali s vremena na breme i to zajedno sa lampicom za ABS (uvek se zajedno pale). JA na to nisam obraćao pažnju sve dok mi se nije desio malo nezgodan događaj :/ naime, pri vožnji od 60-70 km/h auto mi je sam od sebe zakočio, znači nisam ništa dirao/pritisnuo već sam od sebe, i pri kočenju se zanosio, na svu sreću završilo se na tome, ja sam prisebno stao pored puta, saćekao malo i nastavio da vozim najnormalnije, i ništa se nije dešavalo, čak ni kasnije. E sad, ja to povezujem sa paljenjem tih lampica, kod servisera koji mi održava auto sam bio, i u ponedeljak idem da zajedno ispitamo senzore i da uradimo kalibraciju volana ako treba, ali mene zanima šta vi mislite koji je razlog tog iznenadnog koćenja i da li je imao neko sličnih iskustava...

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #146 poslato: Jul 27, 2012, 12:01:01 pre podne »
Ali bukvalno samo zimi mi se pale te greske, nista za vodu i preko leta

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #147 poslato: Jul 27, 2012, 01:14:17 pre podne »
@Cobrica - pa druze vreme je da resavas problem,jer kad dodje zima a , veruj, brzo ce.... Cccc.... Cizma glavu cuva :)
@VaskeZ - ne znam,ali kako budes resavao ..pisi.
Six

Van mreže Mr.Predator

• VW Početnik
  • Auto: Polo 6n
« Odgovor #148 poslato: Jul 29, 2012, 07:25:11 posle podne »
to je u problem u senzpru za kocenje!! to ti je kao prekidac ispod volana se nalazi!!!

Van mreže Šoro

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
« Odgovor #149 poslato: Avgust 04, 2012, 11:01:13 posle podne »
Raja evo da podjelim sa vama nesto sto sam danas primjetio kod sebe na autu,a vezano je za lampicu od ESP-a. Naime radio sam sasvim drugi dio posla,skidao sam interculer da ga ocistim. I kada sam sve skinuo odem da dam kontakt u autu da vidim sta ce se desiti,kad tamo sve ok samo ostade lampica od ESP-a upaljena. Uzmem interculer spojim senzor dam ponovo kontakt,sve ok ugasila se lampica. Eto da znate da upaljena lampica ne upozorava samo gresku na ESP sistemu veec i za druge senzore,vjeovatno i za jos neki osim interculera.Nisam citao do kraja vase komentare,ako je neko slicno pisao sory,ako ne onda ce vam ovo pomoci koliko toliko. clap

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #150 poslato: Avgust 07, 2012, 12:38:26 pre podne »
i meni na golfu 2 1.6 dizel , u sto me rastura taj senzor ispod sedista , ne znam sta mu nisam radio , hahah , sala mala , drago mi je zbog vass , slucajno udjoh u temu , ali mi drago sto ste naredili , sad mi se tek ne kupuje auto sa elektronikom.. :D :D :D :D da vas sluzi srecno i dugovecno , a ne kao mene...:D :D :D

Van mreže sasalimar

• VW Početnik
  • Auto: passat b5.5
« Odgovor #151 poslato: Jun 26, 2013, 08:04:01 posle podne »
Imam izgleda jedinstve problem na mom pasatu,01-vo PD,naime ESP lampa mi idalje svetli a zamenio sam i TAJ Duosenzor ispod zadnje klupe80e,proverio i senzore na tockovima,zanimljiva stvar je sto kada auto stoji u mestu,lampa ne svetli,dakle upalis auto turiras ga,stiskas kocnicu,okreces volan,palis ESP na dugme i gasis,nista se ne desava,moze tako i celi dan da stoji,cim krenes da vozis posle par KM upali se,ostala je jos tabla da se zameni,ja vise naznam sta,svaka pomoc je dobrodosla,uzdravlje. :13

Van mreže Shone

• Sr. Member
« Odgovor #152 poslato: Jul 07, 2013, 10:58:41 pre podne »
Ili ti ugao volana nije dobar, da je neko dirao, pa nije vratio kako treba ili se brzine sa tockova ne poklapaju ...
Dijagnoza bi trebala da te uputi tacno na problem

Van mreže stula

• VW Početnik
  • Auto: beetle
« Odgovor #153 poslato: Maj 24, 2017, 04:05:29 posle podne »
Pozdrav,
Isčitao sam temu i ne vidim da neko ima problem kao moj.
Meni se pali prvo lampica od ESP-a, pa onda u nekom trenutku u voznji krene da mi koči sam od sebe prednji desni točak (to rešim tako što odmah isključim ESP) i onda nastavi da svetli ESP ali mu se pridruži i ABS i lampica za ručnu.
Nakon što mi prvi put u vožnji prikoči i nakon što isključim ESP više mi ne pravi nikakav problem (osim što sve svetli)
Naime, ukoliko isključim ESP pre nego mi prvi put zakoči, onda će svako malo da mi koči dok ga ne ugasim i upalim opet.
Imate li neku ideju?

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #154 poslato: Maj 24, 2017, 05:09:51 posle podne »
Jesu li ti iste sve 4 gume?
Jesi kacio dijagnostiku?
Tiguan 2.0 TDI