Auuuuu vidi rasprave sto se rasplamsala

@Nikola, auto nije primarno pravljeno za SR trke, pravio sam ga za svoju dusu i da se ispusem kada pozelim. Na kraju svega, auto je prednja vuca i nema trakcije, da sam ciljao striktno 402m, pravio bi pogon na sva 4 tocka, nebi rasipao snagu kao sto je to sada slucaj. 402m odem ponekad kad mi prahne i kad pozelim da vidim meni drage ljude koje nisam dugo vidio
I pusti se clipova, to su djecije furke, od internet clipova i slika nema nista ! Ono sto vidis svojim ocima i ono sto dinamometar pokaze je ono sto se pika.
Inace, auto je prosle godine (Mostar 2010) vozilo 13.8 sec/402m na obicnim cestovnim gumama i vlaznoj stazi (padala je kisa cijeli dan). Preslajdrao sam prve 3 brzine.
To je bilo na staroj i grubo napravljenoj mapi (napravljena za probu i na kojoj je i izmjereno 250ks), pritiskom od 1 bar koji je padao na 0,6 bar-a na 6000 Rpm (manuelni kontroler me za*ebavao) zbog cega sam drasticno gubio na vuci u visim obrtajima.
Na toj staroj mapi su snimani i clipovi koje si iskopao
Od te trke pa do danas je na autu dosta toga promjenjeno, ugradjena je elektronska kontrola boosta (Gizzmo MS-IBC), maksimalni boost je podignut sa 1 bar na 1.1 bar i zahvaljujuci elektronskoj kontroli sada na 6000 Rpm imam 1 bar. Nakon tih izmjena, auto je ponovo i detaljno remapirano. Kupljene su i semi slick gume. Nazalost, ovu godinu sam posvetio sarafanju i nisam vozio ni jednu trku na 402 tako da ne znam koliko su i da li su sve ove prepravke urodile plodom
Na ovaj forum nisam dosao da se svadjam, dosao sam zato sto su mi zasmetali komentari pojedinaca koji su, koliko vidim, na ovom forumu jako cijenjeni kao strucnjaci. Takvi komentari totalno bespotrebno obeshrabruju ljude koji bi se mozda i upustili u slaganje turba na ABF motoru.
Slazem se i ja da su kovane komponente i SA elektronika prava stvar ali ne moze sve odjednom. Ja svoje auto radim postepeno i koliko mi novcanik dozvoli. Isto tako, radim ga u obicnoj garazi gdje nemam ni struje ni kanala ni dizalice.
Unatoc svemu tome, vec iduce godine planiram nabavku SA elektronike nakon cega ce, bar se nadam, uslijediti i kovane komponente