Autor Tema: Folija za stakla?  (Pročitano 6005 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Aleksandar_89

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Folija za stakla?
« poslato: Oktobar 11, 2011, 07:32:49 posle podne »
Jer neko zna proceduru lepljenja folije na staklu?Dobio sam neku foliju,pise 35% zatamnjena pa bi nazad izlepio a ima neko upustvo na slikama,mada bi  neki savet dobro dosao  biggrin

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
Odg: Folija za stakla?
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:45:36 posle podne »
prvi i jedini savet je strpljenje, ako nisi nikad lepio a da se nebi ti zamotao u foliju nadji jos jednog pomocnika, obrises staklo da bude cisto,odseces potrebno parce folije prema obliku stakla, moze i malo vece, kada zalepis foliju isecices visak,  nadjes deterdzent za pranje sudova (bilo koji) ali mora da ima onu prskalicu na flasi, poprskas staklo sa tim, koliko god da poprskas nece biti mnogo, a moze da bude malo, odlepis foliju od onog drugog sloja koji se baca, i zalepis za staklo, i od sredine ka krajevima folije isteravas mehurice sa onim plastikama koje si dobio uz foliju, ili ako to nemas onda bilo sta drugo a da je ravnih ivica, ona plastika sto se dobija uz foliju je zgodna zato sto je elasticna, ali moze da poslusi i neko parce lenjira ili snadji se vec, ako ti ce negde naguzva a posto lepis prvi put naguzvace se sigurno, polako odlepi taj deo folije i ponovo poprskaj staklo sa tecnoscu za sudove. vidim da je MK4 u pitanju, ja sam lepio meni na MK3 bocna stakla se lako lepe, ali je zadnje na gepeku malo problematicnije, nije nemoguce ali treba malo vise zivaca, meni je MK3 cetvrti auto koji sam sam lapio a samo sam jedno parce folije (prvo) bacio, zguzvalo se.  Ne vidim na avataru da li imas zadnja vrata, ako imas moras foliju da lepis do kraja stakla a ne do kraja prozora (rupe) jer prvi put kada budes spustio staklo skinuce kederi foliju, desilo mi se na drugom autu.

Nadam se da sam pomogao
« Poslednja izmena: Oktobar 11, 2011, 07:47:25 posle podne od strane dsc64am2 »

Van mreže Veka

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:51:38 posle podne »
najbolje bi bilo da skines staklo,predjes preko njega ziletom da skine sve sitne neravnine i zalepljenu prljavstinu i zatim ga prebrises,iskrojis foliju otprilike velicine stakla,onda uzmes poprskas staklo sa vodenom sapunicom i nalepis foliju na staklo(prvo je odlepis jer ima pacijenata koij ni ne znaju da je zalepljena za providnu foliju),zatim uzmes onu plastikicu sto si dobio i polako prelazis preko folije i istiskujes vazduh i vodu napolje,da napomenem preko te plastike stavi neku finu krpicu,najbolje bi bilo magicnu krpu ili tako nesto da ne bi izgrebao foliju.kada to zavrsis ostavis malo da se osusi staklo.kad se osusi uzmes skalper i uklonis visak folije sto viri sa strane stakla.ako imas finu smirglu P2000 predjes sa njom oko ivice stakla da se ne bi kacila i odlepljivala prilikom dizanja prozora i to je to odprilike..ukrakto

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:52:26 posle podne »
Zar najnovijim Zakonom o bezbednosti saobraćaja nije zabranjeno voziti sa zatamnjenim staklima?

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:54:39 posle podne »

Van mreže Aleksandar_89

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 11, 2011, 07:56:25 posle podne »
najbolje bi bilo da ga skinem ali sam trenutno u remontu krova na garazi pa cu to malo teze a bas bi ih stavio u skorije vreme  biggrin A sto se tice zakona,koliko sam ja upucen zadnja stakla mozes da tamnis i do 100% a prednja max 25% sad me ispravite ako gresim... i hvala na odgovorima!  beer

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 11, 2011, 08:00:33 posle podne »
u pravu si za zakon, ja stakla nisam skidao, jesam na prvom autu (lada niva) skidao gepek vrata jer kad se otvore treba mi lotra da dohvatim staklo, a nema nikakvih zica creva i ostalih gluposti u vratima kao u golfu, nego samo dva klina koja drze vrata pa mi bilo zgodno. nije tesko zalepiti samo malo strpljenja.

Van mreže Aleksandar_89

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 11, 2011, 08:08:48 posle podne »
ma meni je princip samo bitan,nabavio sam i ono kao spaknu da isteram vazduh kad ih nalepim... inace ja imam auto sa troja vrata i nazad samo imam kabal za zvucnike a i nzm cime bi to staklo posle nalepio da bude onako kako je bilo :)

Van mreže Aleksandar_89

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 11, 2011, 08:14:46 posle podne »
A jer ima veze sad sto je malo hladno pa zbog kondezacije na staklima? Ja cu naravno da ih ocistim i odmascivacem i sa onim za prozore...

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 11, 2011, 08:49:25 posle podne »
nema veze, ako su zamaglila, obrises ih da budu suva. pa poprskas i lepis.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 11, 2011, 09:02:03 posle podne »
treba da imas m..da do kolena da to spadne dobro,jako puno strpljenja,ja sam ih sam postavljao na autu koji nije vise kod men ,ispalo je ekstra,al sam i hpostavljao ceo dan lollol,bitno je da imas pomocnika,da ti se folija ne zguzva i da budes,kako nailaze hladni dani, u garazi po mogucstvu toploj jer folija ce tesko to ispsti dobro po hladnom vremenu jer treba sunca i toplote da se osusi deterdzent i voda kojom si prskao folije uvek malo ostane ispod,na sadasnjem mk2 sam preustio profesionalcu ,za 15 minuta ih postavio,a li platio 50 evra biggrin
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 11, 2011, 09:06:00 posle podne »
e pa plato si 50e, a jel profesionalac ima 2 glave ili je samo uradio na vise kola pa mu preslo u naviku?

nije tesko, nemoj bas po nekom hladnom danu nadji garazu ili gledaj ako bude neki topliji dan, ja sam na mk3 lepio krajem septembra davna 2007 napolju.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 11, 2011, 09:21:42 posle podne »
isto je jako bitno i uzeti kvalitetne folije,a veruj da trebaju zivci jaki za to,a i nisam mnogo platio ,imao sam popust jer ga poznajem biggrin  a i za mk2 treba manje folije nego recimo za pasat karavan
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 11, 2011, 11:58:18 posle podne »
Stef kako te iskulirase   bonk
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 12, 2011, 12:00:36 pre podne »
jo jo  bonk

...nisu dovoljno krupna slova

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member