Autor Tema: Tabela o uticaju alkohola na normalan organizam  (Pročitano 7334 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: MK4
Tabela o uticaju alkohola na normalan organizam
« poslato: Oktobar 03, 2011, 09:17:04 posle podne »
    0,2 do 0,3 promila - nema gubitka koordinacije, osoba osjeća laganu euforiju i gubitak srama
    0,4 do 0,6 promila - osoba se osjeća veselo, opušteno, smanjuju se prepreke u ponašanju, pojava osjećaja topline i euforije. Javljaju se manje smetnje u razboritosti i sjećanju, te smanjenje opreza
    0,7 do 0,9 promila - lagane smetnje u ravnoteži, govoru, vidu, vremenu reakcije i sluhu. Smanjena mogućnost procjene i samokontrole. Pripita osoba vjeruje kako funkcioniše bolje nego što je to stvarno slučaj
    1 do 1,25 promila - značajne smetnje u motornoj koordinaciji i gubitak pravilne procjene. Mogu se javiti poteškoće u govoru i smetnje u ravnoteži, vidu, vremenu reakcije i sluhu, euforija
    1,3 do 1,5 promila - velike smetnje u motoričkim funkcijama i manjak fizičke kontrole. Zamućeni vid i značajan gubitak ravnoteže. Smanjuje se stanje euforije i nastupa emocionalno stanje tjeskobe, depresije i nemira
    1,6 do 1,9 promila - prevladava stanje tjeskobe, depresije i nemira, može se javiti mučnina
    2 promila - osjećaji zbunjenosti, izgubljenosti i dezorijentiranosti. Osoba može trebati pomoć kako bi se ustala ili hodala. Ako dođe do ozljede, moguće je da osoba to ne osjeti. Može doći do smetnji s refleksom povraćanja, pa čak i gušenja. Moguća su razdoblja kojih se osoba ne sjeća
     2,5 promila - ozbiljne smetnje u svim mentalnim, fizičkim i čulnim funkcijama. Povećan rizik od gušenja prilikom povraćanja i ozljeda prilikom pada ili druge vrste nesreće
     3 promila  Osoba ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice
    3,5 promila - moguća pojava kome. Ovo stanje je na nivou hirurške anestezije
    4 promila i više - koma i moguća smrt
« Poslednja izmena: Oktobar 04, 2011, 03:28:55 posle podne od strane martini »
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
Odg: TABELA O UTICAJA ALKOHOLA NA NORMALAN ORGANIZAM
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 03, 2011, 09:33:01 posle podne »
meni je ovo pomereno za dva promila  boodala
http://www.youtube.com/watch?v=evzIhx6jnKo&feature=related

Niko ne moze da zna sta to sapuce vetar, niko ne moze da zna sta nosi grom iz vedra neba! Nevreme se sprema...
...jer to je zemlja hranila, to je majka rodila, to je snaga branila ,to je vera vodila.

nuestra fuerza es vuestra enigma

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 04, 2011, 08:10:01 pre podne »
ovo je tako individualno da je strasno... ja mogu da drmnem 2-3 casice zestine i funkcionisem normalno.. al pandur da me zaustavi najebao sam
zena posle pola piva ne zna gde je levo.. a sme zakonski da vozi...
treba 0 da bude i caozdravo
lollol

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 04, 2011, 09:44:26 pre podne »
I ja se slazem da treba 0 da bude.Ja vozim brzo,cesto i vise od 50 iznad ogranicenja,ali zato nikad pijan nisam seo u auto i znam da mogu da ga kontrolisem...Jbs alkohol,usporeni su ti refleksi,nemas realnu procenu a i mozes da zaspis...Samo je bedak sto ni na jednu zurku ne mozes kolima :)
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:01:29 pre podne »
Ne moze da bude 0, jer bi onda mogli da te kazne i kad nisi pijan, tj. kad nisi pio alkohol. Od voca (najcesce grozdja i jabuka) mozes da imas koji promil alkohola zbog vrenja. Kao i od nekih lekova.  ;)

A da je subjektivno, ziva istina. Naravno, nikad pijan za volanom ne ugrozavas ni sebe ni druge. ;)

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:06:27 pre podne »
Ok ne moze biti nula,nisam na taj nacin razmisljao  lollol!Znam za tu foru sa vocem...Ali ipak ostaje,koliko god trezan da vozis,uvek moze neka pijana budala da te ubije...
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,

Van mreže golub

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo 1.2
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:07:24 pre podne »
Ili onaj što ne poštuje ograničenje.

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:10:26 pre podne »
Negde su ogranicenja lose postavljena....ali ja uvek procenim koliko najvise moze i nikad ne idem iznad toga.....
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:25:10 pre podne »
http://en.wikipedia.org/wiki/Drunk_driving_law_by_country
ima dosta gde je "0" ... ali pise lepo da se nula podrazumeva ispod nivoa detekcije, sto je verovatno zbog toga sto kaze medison
lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 04, 2011, 11:39:03 pre podne »
I ja se slazem da treba 0 da bude.Ja vozim brzo,cesto i vise od 50 iznad ogranicenja,ali zato nikad pijan nisam seo u auto i znam da mogu da ga kontrolisem...Jbs alkohol,usporeni su ti refleksi,nemas realnu procenu a i mozes da zaspis...Samo je bedak sto ni na jednu zurku ne mozes kolima :)
Da pogadjam, imas oko (do) 22 godine i nikad nisi imao tezi udes niti prisustvovao istome, sto pravi onaj osecaj "samo mi krila trebaju da bi lećeo" Taj znak za ogranicenje brzine se ne odnosi na one koji su pijani ili koji ne znaju da kontrolisu auto, vec za sve ucesnike. Izgeda da nas ipak premalo gine u saobracaju jer ovakva svest je osnova svih nesreca sa razlogom "zbog neprilagodjene brzine...". Nikad nije bio razlog "nije znao da kontrolise vozilo"

Hteo bi da kazem da ova skala o alkoholu je previse uniformisana. Ja jako retko konzumiram alkohol, nikad ni pijan nisam bio, pa nisam relevantan sa nekim licnim alkoholisanim iskustvima, ali znam, bio sam svedok, da alkohol razlicito utice na ljude. Npr moj tast popije 1cm (bukvalno!) rakije i vec se tetura, kao kad bi neko sabio litar ljute u sebe. Ziva istina. Jednostavno ne podnosi mu organizam alkohol, a voli da popije. Kod par drugara obrnuta situacija.
Isto tako je razlicitost i sa godinama. Neko se trenira, pa je vremenom bolji alkoholicar, a nekome absorpcija alkohola pada vremenom.
Zene koliko sam primetio vremenom postaju sve pijanije od trenutka kad prestanu da piju, dok se kod muskaraca opijenost dosta brze zavrsava. Zenske udara u glavu, a onda u ekstremitete, a muskarcima glava i tada funkcionise koliko toliko.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 04, 2011, 11:48:05 pre podne »
Imam 21 godinu  biggrin!Ok znam da si u pravu,ne vozim ja tako po naseljenim mestima,ali kada si negde gde je prazan i dobar put,nigde nikog nema,zasto da ne nagazis  biggrin?Prisustvovao sam udesu,tj. ujak u ja smo pomagali liku koji se u krivini prevrnuo i video sam jako strasne stvari,ali opet povuce te da nagazis...Znam u kako opasne situacije moze da se udje zbog velike bzine,ali kazem ti kad vozim jako brzo samo kada je bukvalno prazan put i onda odgovaram samo za sebe...Uvek pazim da ne ugrozim druge ucecsnike u saobracaju izvinjavam se za off  biggrin
« Poslednja izmena: Oktobar 04, 2011, 11:50:05 pre podne od strane vladairon »
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 04, 2011, 12:22:59 posle podne »
ako cemo pravo ti znakovi za ogranicenje brzine su postavljeni pre 20 i kusur godina i nikada se nisu menjali,recimo,celom ibarskom bukvalno vire znakovi 60 kmh ogranicenja,kad bih isao po tim znakovima trebalo bi mi 6 sati od pazara do bg-a wacko,stalno sam na putu i stvarno su neka ogranicenja na nekim mestima nelogicna ,da ne kazem glupa..daleko od toga da podrzavam brzu voznju,kilometri voznje su me naucili da stalozeno vozim,o alkoholu nemam iskustava jer uposte ne pijem pa nikad nisam ni pijan vozio al sam video te slucajeve da se covek teturajuci odvuce do auta i upali i ode boodala..e sad gde ce stici...
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 04, 2011, 12:27:01 posle podne »
ux braco moja :) meni je nekad gori drugi dan nego podaci iz tabele  lollol
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 04, 2011, 12:28:23 posle podne »
...do podne iduceg dana nemogu ni zeder da otkljucam,a kamoli da vozim lollol

ogranicenje u jednom delu umke je 20km/h, po zakonu pocetnik mora voziti 10% sporije od ogranicenja
znaci 18km/h -ko moze da prati pocetnika jedno kilometar -dva jer je puna linija svaka cast ;)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 04, 2011, 01:01:45 posle podne »
Ogranicenja su stavljena jer razlika izmedju 40 i 50km/h je ogromna. Slazem se da ima nelogicnosti po mom misljenju i slazem se da je tehnika napredovala, ali ljudski organi nisu. Ibarska je regionalni neobezbedjen put iako dosta prav statistika pokazuje da nije dovoljno bezbedno da se vozi brzo ili da imas nova kola koja sve mogu. Mi puteve za bržu voznju nemamo + nemamo kulturu za volanom + nemamo ispravna vozila (a dovoljno ti je jedno na putu da unesreci ostale) + nemamo znanje o saobracajnim pravilima. Rezultat je vise nego ocigledan.
Ispred lokala gde radim parkirala se zimus neka oktavija i ja ga poluzagradim jer je sao na nase parking mesto. Nakon nekog vremena dolaze 2 coveka ~50 i ~35god ne mogu da pogode vrata da udju koliko su bili pijani. Ja brzo u kola da se pomerim jer ovi ne konstatuju svet oko sebe. I posle ce da bude zao im je, nisu hteli, uzorni ocevi i ostali izgovori za placipicke. Svesno su otisli na slavu kolima, svesno se ubili od alkohola, a posle kao kajanje i krokodilske suze.
Letos jedan moj kolega je pijan zgazio porodicu na stanici, izleteo sa puta. Srecom niko nije poginuo, ali ozbiljno povredjena beba i baba. Niko od nas nema reci opravdanja za njega iako je ovako jako dobar i vredan momak.
« Poslednja izmena: Oktobar 04, 2011, 01:04:57 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 04, 2011, 01:18:46 posle podne »
http://www.youtube.com/watch?v=0A16gPsDdqA   Pogledajte ovaj klip koliko je strasan,zbog ovoga treba da se pazi...Na Vracaru sam stanovao,tamo je neki vulkaznizer svako vece puzao do auta i kroz onu guzvu odlazio kuci,kako nikad mi nece biti jasno....
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,

Van mreže daRee

• Sr. Member
  • Rabbitiiii :D
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 04, 2011, 03:02:37 posle podne »
Au koje scene...Kad smo vec kod ovoga,koliko je dozvoljeno promila 0,5 ili 0,05 ?
Sinoc sam sanjao strasan san - bio sam sin Pamele Anderson i dojila me je na CUCLU!!!
 lollol

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
Odg: Tabela o uticaju alkohola na normalan organizam
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 04, 2011, 03:36:04 posle podne »
0,3 koliko ja znam, ali nisam siguran, mislim da su pomerili na 0,5 ili obrnuto... Ali mi je tabela gore malo preostra za nizi nivo promila, po najprostijem kalkulatoru, na moje godine i tezinu (88kg) jedno pivo 0,5 mi ostavlja 0,17 promila alkohola u krvi... Ja ne kapiram taj osecaj euforije i gubitak srama...Ispada da kad popijem 2 piva mogu bez problema da piskim na sred ulice pune ljudi lollol lollol lollol

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 04, 2011, 03:52:28 posle podne »
Alkohol i voznja ne idu zajedno. Evo pitajte mog komsiju invalida pa ce vam reci zasto. Inace je 86to god a invalid je vec 6 godina...
Neprimeren potpis

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 04, 2011, 03:56:05 posle podne »
To se slazem, ako imas para za alkohol onda imaj i za taxi... Zato ja u ovo vreme kad krenu slave, pogotovo Sv. Nikola teram auto drugoj kuci na Vozdovac, imam vrlo losa iskustva od drzanja auta na parkingu...