Autor Tema: Na pumpama ulje sipaju u dizel  (Pročitano 1068 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Na pumpama ulje sipaju u dizel
« poslato: Oktobar 01, 2011, 07:18:42 posle podne »
I lož-ulje prodaju vozačima
Državne inspekcije mogle bi da provere i trgovinu lož-uljem. I na ovaj derivat se ne plaća akciza, a završava kao dizel. Istina, u ovom slučaju vozači su na dobitku jer je uvezeno lož-ulje bolje od dizela.
- U julu i avgustu je uvezeno po sedam, osam hiljada tona lož-ulja, koje je najviše završilo kao dizel, a ne kao gorivo za grejanje, što mu je prvobitna namena. Nabavna cena je 67-68 dinara, a prodaje se za 88 do 92 dinara. Dizel na pumpama košta 117 dinara - navodi naš sagovornik iz naftaških krugova.  

Vozači u Srbiji ove godine su u svoja vozila, osim goriva, sipali i desetine hiljada litara baznih ulja, sirovinu za proizvodnju industrijskih i motornih ulja i maziva, a mislili su da kupuju dizel. Naftaši i poznavaoci prilika u ovom sektoru tvrde da je uvoz baznih ulja u prvih šest meseci sa prošlogodišnjih 25.000 tona povećan na 140.000 tona, a nadležne državne službe misle da je uvoz mnogo manji.

izvor:
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/280319/Mali-naftasi-ulje-sipaju-u-dizel  

Malo su smanjili cene u textu nego sto su trenutne cene na trzistu, ali ja mislim da je ovo nazalost istina  :angry: Kako odabrati pouzdanu pumpu sa dobrim gorivom?

« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2011, 07:20:57 posle podne od strane Peca_Nis »
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže berkhof

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Na pumpama ulje sipaju u dizel
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 01, 2011, 07:32:47 posle podne »
Najbolje da svako kupi lokomotivu i da ne razmislja sta sipa  driving