Закон о безбедности саобраћаја за Босну и Херцеговину.
Члан 95.
(1) По магли возач моторна возила на возилу треба да има упаљена кратка свјетла за освјетљавање пута или свјетла за маглу или оба свјетла истовремено.
(2)
Свјетла за маглу могу да се употребљавају само по магли или у случају смањене видљивости и не могу истовремено да се користе с дугим свјетлима.
(3) Свјетла за маглу која се налазе на предњој страни возила морају да буду бијеле или жуте боје, а на задњој страни - црвене боје.
Члан 237.
(1) Новчаном казном од 50,00 КМ казниће се за прекршај:
12) возач моторна возила који по магли не употребљава прописана свјетла, или ако та свјетла употребљава на начин супротан одредбама члана 95
Kad mene vec ne mrzi da studiram ZOBS i pravilnik nebrojeno puta, moze slobodno neko da pronadje gde to pise da su zabranjene prednje maglenke ako je ubedjen u te tvrdnje. Naravno u novom aktuelnom zakonu.
Сада сам гледао Закон о безбедности саобраћаја за Србију и у праву си, нигде не пише да су предња светла за маглу забрањена. У Закону о безбедности саобраћаја за БиХ и РС, оно прво што сам копирао, јасно пише да се за вожњу са магленкама када нису неопходне плаћа казна.