Autor Tema: Klima slabo hladi u gradskoj vožnji,na otvorenom OK  (Pročitano 8530 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: Klima slabo hladi u gradskoj vožnji,na otvorenom OK
« Odgovor #20 poslato: Septembar 16, 2011, 09:48:02 pre podne »
Pa ako smatras da pranje nije od pomotji, onda cuti i trpi, ionako ce ti trebati grejanje za 15 dana, a do sledeceg leta ce se samo (mozda) popraviti...
Jbga kondenzator, hladnjak za vodu (antifriz) i intercooler su : IZMENJIVACI toplote tipa vazduh - freon = kondenzator, vazduh - voda = hladnjak za antifriz i vazduh - vazduh = intercooler, ako su limovi hladnjaka puni isekata i imaju sloj djubreta na sebi onda im je efikasnost znacajno smanjena, jer je protok vazduha restriktovan i zbog prljavstine nemoze da odradi efikasnu izmenu toplote...
Fakt: po svim konstruktorskim merilima, pravilima i standardima izmenjivaci (hladnjaci) se prave predimenzionisani za minimum 30%...

Elem, cak i na kucnoj klimi je pozeljno oprati kondenzator (spoljnu jedinicu) makar jednom godisnje, a na unutrasnjoj jedinici treba cistiti filter, makar jednom mesecno....

Pa kao sto rekoh, radi sta ti je volja . . . A mozes i da oteras kod nekog majstora, koji ce ti oprati hladnjak i odrati te ko vola u kupusu, a on sve nogom u dupe . . .

Jednostavan test koji mozes da izvedes sam brzo i lako:
Rekao si da u gradskoj slabo hladi... Parkiraj blizu creva za vodu, upali auto i klimu i prskaj vodu kroz masku na hladnjak (kao kisa) i osetitjes kako klima bolje hladi  ;) jer ima mnogo bolju izmenu toplote...
Al sam ja poceo da palamudim  boodala
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže nidza79

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 5 TDI
Odg: Klima slabo hladi u gradskoj vožnji,na otvorenom OK
« Odgovor #21 poslato: Septembar 16, 2011, 01:34:37 posle podne »
OK Naravno da cu onda oprati hladnjak!!
naprskati prvo nekom hemikalijom za odmascivanje pa onda oprati toliko..koliko budem mogao BEZ SKIDANJA maske i branika. ....u svakom slucaju hvala na informacijama!
ps. ako si mislio na moje auto...to da slabo hladi..pobrkao si sa nekim :) ja sam pitao onako iz prevencije...jer za sada je kako ja mislim..sve ok!!