Autor Tema: Povracaj novca carine i poreza!  (Pročitano 2047 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Povracaj novca carine i poreza!
« poslato: Septembar 09, 2011, 06:02:11 posle podne »
Ovako dobio sam da na dedu mogu da uvezem auto. tj ima 70% oduzetosti donjih ekstremiteta.Zanima me da li kad uzmem auto iz inostranstva da li placam carinu i porez ili ne placam, i ako platim kada mi se taj novac vraca? to me najvise zanima u kom vremenskom periodu se novac vrati!?
:))))

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
Odg: Povracaj novca carine i poreza!
« Odgovor #1 poslato: Septembar 09, 2011, 06:33:09 posle podne »
Pogledaj ovde.

http://registrujauto.com/index.php/uvoz-za-invalide

Samo po novom pravilniku, ako lice ima više vozila koja su registrovana na njega,  ima pravo da samo jedno registruje sa beneficijom. Ostala idu redovnom postupku.
« Poslednja izmena: Septembar 09, 2011, 06:40:03 posle podne od strane Fitipaldi »
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Septembar 09, 2011, 06:47:29 posle podne »
Pogledaj ovde.

http://registrujauto.com/index.php/uvoz-za-invalide

Samo po novom pravilniku, ako lice ima više vozila koja su registrovana na njega,  ima pravo da samo jedno registruje sa beneficijom. Ostala idu redovnom postupku.

ma ovo je prvi uvoz na njega to mi je deda. resenje sam juce dobio. zanima me samo posle koliko oni vrate taj novac od carine i poreza.

Van mreže ChroomLook

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 09, 2011, 11:41:03 posle podne »
Moj drugar je pre 3godine registrovo auto na invalida i moro je da juri da mu vrate pare-porez sto je platio,a carina se ne placa, i posle 3godine je dobio novac nazad!
Raspitaj se dobro oko registracije,sta i kako,ili pozovi ministarstvo pa ih pitaj!
zato pogledaj kilometarske teme koje motorno ulje da sipam, ksenoni, on road susreti... sve bolja od bolje u

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #4 poslato: Septembar 10, 2011, 01:38:09 pre podne »
ja sam uvezao auto na invalida... ovako da ti kazem odmah da ti se to ne isplati uopste... a zasto? opet zato sto je ovo SRBIJA,zemlja kauboja i lopova...
ovako: prvi uslov je da imas taj papir od dede na kome pise da je 100% invalid,ali da je ta procena napravljena iz prvog puta(ne ono prvi pregled bio 30%,a drugi jos 70%,nego iz prve 100%),sa tim papirom odlazis i trazis dozvolu za uvoz automobila koju cekas duze od 6 meseci... e sad,ako si vec dobio dozvolu,dovozis automobil za koji se naglasava da se uvozi na invalida i ne placas samo carinu,ali placas porez,po placanju poreza predajes molbu za refundaciju poreza,ja sam za tu refundaciju cekao vise od 8 meseci,a za porez sam dao  550 evra,a vratili su mi 300 evra,ostalo ti je porez na taj porez sto si platio vec... a druga strana te medalje je sto kao prvo nov auto ne smes da otudjis 5 godina,a polovan ne smes da otudjis 3 godine i trebaju ti sva moguca ovlascenja od dede da bi mogao da ga vozis,pritom moras da pises molbu da bi mogao da izadjes iz zemlje sa njim... zato ti je moj predlog da platis ti regularno carinu i porez,ali da ga samo registrujes na njegovo ime da bi mogao da koristis popust na registraciju vozila,a nemas nikakve zabrane o otudjenju itd... srecno...  beer

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Septembar 10, 2011, 02:59:12 pre podne »
ja sam uvezao auto na invalida... ovako da ti kazem odmah da ti se to ne isplati uopste... a zasto? opet zato sto je ovo SRBIJA,zemlja kauboja i lopova...
ovako: prvi uslov je da imas taj papir od dede na kome pise da je 100% invalid,ali da je ta procena napravljena iz prvog puta(ne ono prvi pregled bio 30%,a drugi jos 70%,nego iz prve 100%),sa tim papirom odlazis i trazis dozvolu za uvoz automobila koju cekas duze od 6 meseci... e sad,ako si vec dobio dozvolu,dovozis automobil za koji se naglasava da se uvozi na invalida i ne placas samo carinu,ali placas porez,po placanju poreza predajes molbu za refundaciju poreza,ja sam za tu refundaciju cekao vise od 8 meseci,a za porez sam dao  550 evra,a vratili su mi 300 evra,ostalo ti je porez na taj porez sto si platio vec... a druga strana te medalje je sto kao prvo nov auto ne smes da otudjis 5 godina,a polovan ne smes da otudjis 3 godine i trebaju ti sva moguca ovlascenja od dede da bi mogao da ga vozis,pritom moras da pises molbu da bi mogao da izadjes iz zemlje sa njim... zato ti je moj predlog da platis ti regularno carinu i porez,ali da ga samo registrujes na njegovo ime da bi mogao da koristis popust na registraciju vozila,a nemas nikakve zabrane o otudjenju itd... srecno...  beer

puno ti hvala na ovome. poslusacu te. samo cu ga registrovati na njega.. hvala puno