Autor Tema: Kako znaju koji je moj JMBG?  (Pročitano 14079 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marko88

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 2 Gl
Kako znaju koji je moj JMBG?
« poslato: Septembar 01, 2011, 05:33:44 posle podne »
Evo price, u nameri da prodam jednu masinu postavio sam oglase na dosta ovih sajtova za oglasavanje. Na sajtu kupujemprodajem su mi da bih postavio oglas trazili upisem reg. broj i jmbg iz licne karte. Nisam hteo da upisem pravilne brojeve kontam zloupotrebice ih neko. Probam upisem neki uzmisljeni jmbg, ali nece da prihvati kaze Pogresan JMBG. Ajde probam moj jmbg ali sa promenjenom jednom cifrom, ali nece ni to. Isto sam probao razne varijacije sa samo jednim pogresnim brojem, ali isto ne prihvata. Na kraju sam napisao pravilan broj i prihvatio je odmah.

Sad pitanje: kako taj sajt zna koji broj pravilan, ako uvid u te podatke ima samo policija?
Jel neko od vas postavljao oglas na kupujemprodajem i upisivao podatke iz licne karte?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Kako znaju koji je moj JMBG?
« Odgovor #1 poslato: Septembar 01, 2011, 05:38:06 posle podne »
Ja sam postavljao oglase na kupujemprodajem i upisao sam JMBG.

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Septembar 01, 2011, 05:40:35 posle podne »
Evo price, u nameri da prodam jednu masinu postavio sam oglase na dosta ovih sajtova za oglasavanje. Na sajtu kupujemprodajem su mi da bih postavio oglas trazili upisem reg. broj i jmbg iz licne karte. Nisam hteo da upisem pravilne brojeve kontam zloupotrebice ih neko. Probam upisem neki uzmisljeni jmbg, ali nece da prihvati kaze Pogresan JMBG. Ajde probam moj jmbg ali sa promenjenom jednom cifrom, ali nece ni to. Isto sam probao razne varijacije sa samo jednim pogresnim brojem, ali isto ne prihvata. Na kraju sam napisao pravilan broj i prihvatio je odmah.

Sad pitanje: kako taj sajt zna koji broj pravilan, ako uvid u te podatke ima samo policija?
Jel neko od vas postavljao oglas na kupujemprodajem i upisivao podatke iz licne karte?

Ne možeš postaviti bilo koji jmbg jer svaki broj se po redosledu odnosi na nešto, recimo 1302988710545, 13 dan,02 mesec,988 godina rođenja,710 je da si recimo rođen u beogradu, muškarac, 545 je poseban broj koji se dodeljuje, jer se nekada poklapaju ovi brojevi ispred..
Kakvi budemo sutra, bićemo doveka..

Van mreže marko88

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 Gl
« Odgovor #3 poslato: Septembar 01, 2011, 05:42:56 posle podne »
Ok, znaci nista strasno. Prvi put se susrecem da mi za reg. na sajtu traze te podatke.
I dalje mi nije jasno kako imaju uvid koji je jmbg pravilan.

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2011, 05:49:28 posle podne »
Ok, znaci nista strasno. Prvi put se susrecem da mi za reg. na sajtu traze te podatke.
I dalje mi nije jasno kako imaju uvid koji je jmbg pravilan.
Računar neće da prihvati jer zna koje šifre znače šta, recimo aku upišeš početni jmbg 1313 neće da prihvat jer ne postoji 13 mesec ili 1302012 neće prihvatiti jer ti je godina rođenja 2012, ispada nisi se rodio, ili 1302988770 neće jer ne postoji ta šifra za taj grad ili neodređen pol, ima tu nekakvih evidencija, ne znam ni sam.

Ništa strašno što si se registrovao, mada se vrlo vrlo retko dešava krađa identiteta tog tipa jer ti sajtovi i računari navodno imaju posebne mere bezbednosti i čuvanja podataka ali ovo je Srbija, ko zna...

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Septembar 01, 2011, 06:07:43 posle podne »
Pa ako ti se ne slaze jmbg sa datumom rodjenja koji si upisao, nije ni cudo sto nece, uskladi jmbg sa datumom \i obavezno budi stariji u datumu od 18g  biggrin
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Septembar 01, 2011, 06:25:58 posle podne »
Pa ako ti se ne slaze jmbg sa datumom rodjenja koji si upisao, nije ni cudo sto nece, uskladi jmbg sa datumom \i obavezno budi stariji u datumu od 18g  biggrin

Управо тако. Ја сам желео да се региструјем на лимундо/купиндо и уписао свој стварни датум рођења и цврц. Неће да ми активира налог! Саћу да се региструјем да као имам 20 год.  biggrin

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #7 poslato: Septembar 01, 2011, 06:32:08 posle podne »
JMBG= DDMMGGG790011   datum rodjenja bez prve cifre godine, 79 = mesto registracije (npr. BG, UE, KG, etc) 00 = musko 01 = zeMsko, 02 = peder (salim se), 11 tvoj ID broj ...

Probaj da zamenis 00 ili 11 - - -
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Septembar 01, 2011, 08:11:34 posle podne »

Управо тако. Ја сам желео да се региструјем на лимундо/купиндо и уписао свој стварни датум рођења и цврц. Неће да ми активира налог! Саћу да се региструјем да као имам 20 год.  biggrin
Ne možeš na limundu da se registruješ sa lažnim jmbg jer moraš kasnije da pošalješ i kopiju lične karte drugar, onda moraš i nju da falsifikuješ ili fotošop ali provaliće te garant!

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #9 poslato: Septembar 01, 2011, 08:14:34 posle podne »
Meni samo nije jasno kako taj sajt prepoznaje da je netačan matični broj ako to mogu samo ( tj. trebalo bi )  evidencije u policiji. U redu je da napišeš tačan datum rođenja, pa čak i kod za područje gde si rođen ali mi nije jasno kako zadnja tri broja može da prepozna kao netačne ?
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Septembar 01, 2011, 08:17:49 posle podne »
Meni samo nije jasno kako taj sajt prepoznaje da je netačan matični broj ako to mogu samo ( tj. trebalo bi )  evidencije u policiji. U redu je da napišeš tačan datum rođenja, pa čak i kod za područje gde si rođen ali mi nije jasno kako zadnja tri broja može da prepozna kao netačne ?

Mislim da ne može da propozna ta zadnja 3 broja odnosno ne bi smelo da to može ako upišeš sve tačno a samo ta tri zadnja da su falš... ja se sećam da sam na limundu morao i da pošaljem kopiju lične karte kako bi bio registrovan. Ako si već upisao lažan datum rođenja, onda ti se ne poklapa nešto.

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Septembar 01, 2011, 08:20:12 posle podne »
Pa ako ti se ne slaze jmbg sa datumom rodjenja koji si upisao, nije ni cudo sto nece, uskladi jmbg sa datumom \i obavezno budi stariji u datumu od 18g  biggrin

Управо тако. Ја сам желео да се региструјем на лимундо/купиндо и уписао свој стварни датум рођења и цврц. Неће да ми активира налог! Саћу да се региструјем да као имам 20 год.  biggrin
Ne možeš na limundu da se registruješ sa lažnim jmbg jer moraš kasnije da pošalješ i kopiju lične karte drugar, onda moraš i nju da falsifikuješ ili fotošop ali provaliće te garant!

Сетио сам се после. Регистроваћу налог на очевво име  bleh

Нелле не цитирај пост изнад.  coilleo2tj

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #12 poslato: Septembar 01, 2011, 08:42:05 posle podne »
Registruj se na caleta ili na babu  biggrin

Van mreže jevtta

• Sr. Member
  • Nemoj na silu, uzmi veci cekic....
« Odgovor #13 poslato: Septembar 02, 2011, 02:51:25 pre podne »
Meni samo nije jasno kako taj sajt prepoznaje da je netačan matični broj ako to mogu samo ( tj. trebalo bi )  evidencije u policiji. U redu je da napišeš tačan datum rođenja, pa čak i kod za područje gde si rođen ali mi nije jasno kako zadnja tri broja može da prepozna kao netačne ?

Mislim da ne može da propozna ta zadnja 3 broja odnosno ne bi smelo da to može ako upišeš sve tačno a samo ta tri zadnja da su falš... ja se sećam da sam na limundu morao i da pošaljem kopiju lične karte kako bi bio registrovan. Ako si već upisao lažan datum rođenja, onda ti se ne poklapa nešto.

Pa napisao je da je promenio samo zadnju cifru i da nije htelo.

Molim te procitaj gore.

Znaci promenio je samo zadnju cifru. Kakve zadnje 3.  blink

Meni se to isto desilo kod marlboro promotera, gde sam trebao da upisem maticni za neku nagradu ali posto sam je vec uzeo,
pokusao sam sa pogresnim tj da zamenim par cifara, tipa datum samo na pocetku pa nije htelo,
onda sam kucao po onom tabletu menjajuci i predje i zadnje cifre 15min i nije htelo. bicedobro

Na kraju sam rekao da ne znam svoj maticni broj jer sam ispao glup u drustvu  bonk

OCIGLEDNO IMAJU NEKU BAZU, TJ DOSTUPNA JE SVIMA. wacko

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #14 poslato: Septembar 02, 2011, 03:22:15 pre podne »
Nemaju bazu, nit ko to proverava, jedan na kupujemprodajem zavrnuo bar 50 ljudi, između ostalog i mog drugara, koji je saznao da jedan lik zavrće ljude ali za iznose manje od 10 hiljada, i da mu ništa ne mogu.... toliko o tome koliko vredi što se ostavljaju brojevi lične karte.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Nelle

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Septembar 02, 2011, 08:54:30 pre podne »
Nemaju bazu, nit ko to proverava, jedan na kupujemprodajem zavrnuo bar 50 ljudi, između ostalog i mog drugara, koji je saznao da jedan lik zavrće ljude ali za iznose manje od 10 hiljada, i da mu ništa ne mogu.... toliko o tome koliko vredi što se ostavljaju brojevi lične karte.

Mogu da ga tuže samo privatnom tužbom, pošto se radi o prevari i o "poznatom licu", tj. poseduju bar neke podatke.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
« Odgovor #16 poslato: Septembar 02, 2011, 10:00:44 pre podne »
Znaci sve sami prevaranti  lollol

Van mreže Badmotorfinger

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Septembar 18, 2011, 08:34:31 pre podne »
mislim da u JMBG osim datuma rodjenja i lokacije ima jos jedna cifra koja oznacava pol
Get on your way
You might surprise your self

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #18 poslato: Septembar 19, 2011, 12:43:43 pre podne »
Neće da podižu tužbu jer je iznos manji od 25 hiljada koliki im je valjda limit za pokretanje krivične, a i nije otmica oružjem tako da to zakon ne vidi.... jbg. Ko da je neki sitni lopov pisao zakon.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #19 poslato: Septembar 19, 2011, 09:29:24 pre podne »
na autobuskoj stanici je jedan dugo"operisao".obucen je bio kao vozac autobusa.dok pravi vozac pakuje torbe u bagaz,on je stajao pored vrata i preuzimao samo koverte.za pakete je slao kod pravog vozaca.  lollol