Štucanjee! Već me neko vreme auto zeza s tim, ima pola godine i više, ali zbog problema sa papirima, registracijom, finansijama i slično nisam uspeo da to rešim. Mirovao je podosta. Upravo sam stigao u Novi Sad iz Doboja ( 250 km ) i mislio sam da ako odradi malo veću kilometražu možda i popusti pa dodje sebi, ali ništa to. I dalje zafrkava.
Kad mu dam gas, desi se da jednostavno neće da povuče. Kao da nisam ni stisnuo gas, samo drži brzinu koju je tada imao. Kad tako neće da krene iako je gas do daske pritisnut, pustim papučicu sasvim i pritisnem opet pa onda pročepi i ubrza solidno, ali strašno cima dok ubrzava. Momački me zaljulja napred nazad. Nekako kao da me motor ne sluša, neće da ubrza kada mi to treba šta mi malo pravi probleme kada su preticanja u pitanju. Ne čadi kada ga štucanje spopadne.
Ruku na srce, do mene je dobrim delom jer je auto odstajalo i bilo je zapušteno. Ali isti taj problem je bio i pre nego sto je afto odstajao taj period. Ja ga tada nisam mnogo vozio pa ne znam zašto ranije nije vožen na pregled, ali i kad bi ga ja vozio znao je praviti probleme. Mislio sam da je do goriva pa sam promenio dosta pumpi i nasuo litre i litre čorbe, ali on i dalje po svome.
Neka moja logika me vuče da je do boš pumpe ili nečeg sličnog. U Novom Sadu sam sada s njim na duže i ne znam kod koga bi otišao, a da mi je da ga dovedem u red ako će biti kod mene pa se zato 'vamo obraćam za savet.
O čemu se radi, i da li je iko imao slično iskustvo?
Unapred hvala na odgovoru.
Passat 1.9 TDI , 81 kW (110 KS) , 1990 , prešao 404000 km