Autor Tema: svetlo u kabini  (Pročitano 18002 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
Odg: svetlo u kabini
« Odgovor #20 poslato: Avgust 11, 2011, 10:46:57 posle podne »
Izvini prevideo sam da je Pasat, ona pozicija (i šema) su za Golf. Negde sam video slike da se taj CCM modul kod Pasata nalazi ispod tapacirunga na podu kod vozačkog sedišta. Sad nemam vremena da proveravam ali sam siguran da sam video te slike za neki Pasat, ne znam tačno godište.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #21 poslato: Avgust 11, 2011, 11:34:07 posle podne »
jeste ispod sedista...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Avgust 11, 2011, 11:59:22 posle podne »
To je jedna zica, pola crna a pola narandzasta (skoro crvena). Te boje je na B5 i treba da bude na jednom od ovih konektora pored stubica vrata.
Uzmi skini celu unutrasnju lampu, sa sve prekidaca. nemoj na silu da vuces, drze je dva srafa za krov. Kad skines videces dzek sa 3 zice, braon, braon-bela i ta crno-narandzasta.
Ako ne bude te boje vidi koja je i onda tu zicu nadji dole pored vrata i na nju dovedi +.

Van mreže micko89

• Full Member
  • Auto: VW SHARAN 1.9 T(DI)
« Odgovor #23 poslato: Avgust 12, 2011, 01:04:31 pre podne »
To je jedna zica, pola crna a pola narandzasta (skoro crvena). Te boje je na B5 i treba da bude na jednom od ovih konektora pored stubica vrata.
Uzmi skini celu unutrasnju lampu, sa sve prekidaca. nemoj na silu da vuces, drze je dva srafa za krov. Kad skines videces dzek sa 3 zice, braon, braon-bela i ta crno-narandzasta.
Ako ne bude te boje vidi koja je i onda tu zicu nadji dole pored vrata i na nju dovedi +.
a kako da skinem taj glavni prekidac jel mozes to malo da mi pojasnis da nebi sjebao nesto. kako da dodjem do tih sarafa?
Nije važno stići prvi. Važno je stići pre drugog.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #24 poslato: Avgust 12, 2011, 01:08:42 pre podne »
brate ,sto se mucis,jel ti nije lakse da odes kod nekog ko se sa tim bakce... to ne moze da kosta vise od 1000 dinara... da si ovde blize zvao bi te da dodjes kod mene u servis,pa bi zvao coveka koji to radi... ako uzima 3000 za ugradnju alarma,onda to ne moze da bude vise od 1000 dinara,,,

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #25 poslato: Avgust 12, 2011, 04:17:02 pre podne »
Skines onu providni plastiku gde ide sijalisa pa onda skines i onu sto nije providna pored nje i videces dva srafica. Kad ih odvijes spasce lampa sama.

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #26 poslato: Avgust 12, 2011, 01:57:46 posle podne »
Skines onu providni plastiku gde ide sijalisa pa onda skines i onu sto nije providna pored nje i videces dva srafica. Kad ih odvijes spasce lampa sama.

evo uradio sam sve kako si mi rekao i ta zica narandzasto crna nije imala + pa sam ga doveo dole kod stuba kod vrata i sad sam dobio svetlo u kabini i gepeku medjutim znas da onaj glavni prekidac gore kod soferke ima tri polozaja upaljeno svetlo, ugaseno,i ono kad se vrata otvore. e meni svetla rade stalno samo kad su na tom polozaju za otvorena vrata i kad zatvorim vrata isto i dalje sijaju. a ona zadnja 2 sijaju samo kad su na polozaju da su upaljena a kad stavim na mod za otvorena vrata ne reaguje uopste. i svetla ispod vrata mi ne rade na vozacevim i suvozacevim vratima jednostavno nema struje u tim dzekovima a na zadnjim vratima rade kako treba jel znas sta to moze da bude sad problem?

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #27 poslato: Avgust 12, 2011, 03:27:12 posle podne »
Ja bih radije pokušao da otklonim uzrok umesto da lečim posledice... Ovde su dva linka sa uputstvima kako da skineš i proveriš CCM modul na pasatu (najverovatnije je otišao neki rele za svetla u njemu):
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm
http://natnkat.wordpress.com/writing/how-to-repair-the-comfort-control-module-ccm-for-the-volkswagen-passat/
Na kraju krajeva, čak i ako ne znaš šta ćeš sa modulom možeš da ga odneseš kod majstora da ga on proveri.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #28 poslato: Avgust 12, 2011, 10:55:14 posle podne »
Mozda ti ne rade prekidaci u bravama? Da nisi stavio na polozaj da stalno bude upaljeno svetlo?
Na tu zicu ide stalni +, tu ne moze da bude greska a na ove dve ostale ide masa. Na braon je stalna a na braon-beloj dolazi sa vrata. Proveri na njoj sta se desava kada otvaras vrata i probajda li ces se svetlo ugasiti posle minut  vremena, zbog tajmera.

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #29 poslato: Avgust 12, 2011, 11:48:46 posle podne »
Ja bih radije pokušao da otklonim uzrok umesto da lečim posledice... Ovde su dva linka sa uputstvima kako da skineš i proveriš CCM modul na pasatu (najverovatnije je otišao neki rele za svetla u njemu):
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm
http://natnkat.wordpress.com/writing/how-to-repair-the-comfort-control-module-ccm-for-the-volkswagen-passat/
Na kraju krajeva, čak i ako ne znaš šta ćeš sa modulom možeš da ga odneseš kod majstora da ga on proveri.
druze danas sam se igrao sa tim ccm modulom i zaista su bile neke zice u prekidu i ja to lepo sve spojio i sad radi sve clap puno ti hvala zaista svaka cast na ovim linkovima ako se ikad sretnemo vodim na  cheers

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #30 poslato: Avgust 12, 2011, 11:51:16 posle podne »
Mozda ti ne rade prekidaci u bravama? Da nisi stavio na polozaj da stalno bude upaljeno svetlo?
Na tu zicu ide stalni +, tu ne moze da bude greska a na ove dve ostale ide masa. Na braon je stalna a na braon-beloj dolazi sa vrata. Proveri na njoj sta se desava kada otvaras vrata i probajda li ces se svetlo ugasiti posle minut  vremena, zbog tajmera.
djole uspeo sam posle da sredim taj ccm modul i sad je sve ok samo sto mi i dalje ostaje upaljeno svetlo kad stoji na polozaju za otvorena vrata a kad stavim na polozaj da je stalno upaljeno onda nekad upali svetlo a nekad ne sta to moze biti? a zadnja svetla su sredjena nisam skontao da se ona pale sama kad otvorim zadnja vrata bonk tako da je to ok samo jos da sredim ovo napred zasto mi ne gasi kad zatvorim vrata

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #31 poslato: Avgust 13, 2011, 01:24:16 pre podne »
Ma ne stavljas ti to dobro, na onom prreklopniku je nacrtano tako da kada povuces na stranu gde je oznaka za vrata tu je stalno svetlo. Mene je par puta to zbunilo gde je sta.
Sta moze da bude uzrok sto su te zice pokidane?

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #32 poslato: Avgust 15, 2011, 10:56:24 pre podne »
djole uspeo sam posle da sredim taj ccm modul i sad je sve ok samo sto mi i dalje ostaje upaljeno svetlo kad stoji na polozaju za otvorena vrata a kad stavim na polozaj da je stalno upaljeno onda nekad upali svetlo a nekad ne sta to moze biti? a zadnja svetla su sredjena nisam skontao da se ona pale sama kad otvorim zadnja vrata bonk tako da je to ok samo jos da sredim ovo napred zasto mi ne gasi kad zatvorim vrata

Jel' postoje 3 položaja prekidača (stalno isključeno, stalno uključeno i uključivanje/isključivanje vratima)? Opiši šta se tačno dešava u svakom od ta tri položaja... Jel' to stari problem ili se i to javilo posle ugradnje LED-ova u gepeku? Kod mene postoji neki tajmer koji isključuje svetla nakon 30-tak sekundi od zatvaranja vrata (ako je na položaju da reaguje na vrata), da ti nije otišao taj tajmer ili veze prema njemu? Pretpostavljam da je i on u CCM modulu.

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #33 poslato: Avgust 15, 2011, 11:50:01 pre podne »
e ovako druze bio sam se zeznuo dok mi djole dmc nije objasnio kako koji polozaj stoji ja sam mislio da je sve obrnuto pa sam se zabunio. ovako na polozaju za stalno upaljena sve sija,polozaj ugasena sve ugaseno,polozaj za otvorena vrata reaguje na suvozaceva ponekad a nekad ne a na vozaceva nikad cak mi na vozacevim vratima ne sija ni ona sijalica ispod vrata. e sad pre tog ubacivanja dioda u gepek neje radilo nikako brljavilo je jako puno ali sad od kako sam sve to prespijio oko tog modula kablove bolje je dosta cak mi kad ugasim auto i izvucem kljuc popale se svetla i tako jedno 30sek sija i posle se ugase a to pre nikad nisam doziveo u njemu i kad ga otkljucam preko daljinca upale se svetla u njemu. znaci sad je sve ok samo me vozaceva vrata zezaju ona nikako ne reaguju

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #34 poslato: Avgust 15, 2011, 04:53:15 posle podne »
Dobro, to već više liči da su problematični ili prekidači na vratima koji zatvore kontakte kada se vrata otvore ili veze (žice) koje sa njih dolaze na ccm modul ili veze unutar samog ccm modula. S obzirom da je ccm bio problematičan, mislim da je veća verovatnoća da je tu problem (moguće je da nisi video baš sve što je tamo bilo u prekidu). Pomoglo bi kada bi znao koje veze dolaze na njega sa sa prekidača sa vrata ali ja nemam šemu.

Što se prekidača na vratima tiče, kada bi uspeo da ih lociraš i nekako otvoriš mogao bi da vidiš šta se dešava. Obično izgledaju kao neki mali taster negde u blizini šarki od vrata. Nadam se da im se može lako pristupiti i da ne mora mnogo da se skida. Ako skineš veze sa njih možeš ommetrom da proveriš da li rade.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #35 poslato: Avgust 15, 2011, 06:33:48 posle podne »
Al' ti volis da kuckas brateee,   tapsac
@Micko
Otisao ti je prekidac na bravi, moze to da se sredi samo ima puno posla.

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #36 poslato: Avgust 15, 2011, 06:55:03 posle podne »
Dobro, to već više liči da su problematični ili prekidači na vratima koji zatvore kontakte kada se vrata otvore ili veze (žice) koje sa njih dolaze na ccm modul ili veze unutar samog ccm modula. S obzirom da je ccm bio problematičan, mislim da je veća verovatnoća da je tu problem (moguće je da nisi video baš sve što je tamo bilo u prekidu). Pomoglo bi kada bi znao koje veze dolaze na njega sa sa prekidača sa vrata ali ja nemam šemu.

Što se prekidača na vratima tiče, kada bi uspeo da ih lociraš i nekako otvoriš mogao bi da vidiš šta se dešava. Obično izgledaju kao neki mali taster negde u blizini šarki od vrata. Nadam se da im se može lako pristupiti i da ne mora mnogo da se skida. Ako skineš veze sa njih možeš ommetrom da proveriš da li rade. hvala druze videcu da i to otvorim pa kad otvorim javljam pa cemo da vidimo kako i sta mahac

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #37 poslato: Avgust 15, 2011, 06:55:33 posle podne »
Al' ti volis da kuckas brateee,   tapsac
@Micko
Otisao ti je prekidac na bravi, moze to da se sredi samo ima puno posla.
au a zasto ima posla gde se on nalazi i kako bi se to menjalo?

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #38 poslato: Avgust 15, 2011, 07:10:08 posle podne »
Nalazi se na bravi, moras da skines ceo podizac i bravu. Onda moras da zamenis prekidac a njega je tesko naci i na kraju sve to mora da se vrati nazad ;)

Van mreže micko89

• Full Member
« Odgovor #39 poslato: Avgust 15, 2011, 07:14:39 posle podne »
a bogami ja to onda ne diram to je komplikovano. jedino ako bas toliko poludim pa resim to da sredim. hvala u svakom slucaju mahac