Autor Tema: Gubljenje struje uz jaku muziku  (Pročitano 13130 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Odg: Gubljenje struje uz jaku muziku
« Odgovor #40 poslato: Avgust 08, 2011, 03:11:36 pre podne »
@svrle
da ali postoji sansa da mu se ugase xenoni zbog pada napona pa onda mora da ih ugasi i ponovo upali
Da bi se xenoni ugasili usled pada napona, napon bi morao da padne ispod 9V sto je gotovo nemoguce. Ja imam 3kw muzike i nikad do sada mi se nisu ugasili xenoni u radu, tako da njemu sigurno nece praviti probleme ako ih stavi.  ;)
« Poslednja izmena: Avgust 08, 2011, 03:53:59 pre podne od strane svrle »
Neprimeren potpis

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #41 poslato: Avgust 08, 2011, 04:16:54 pre podne »
drug bez zamjerke, nisam imao namjeru svadjati se niti uvrijediti, a i napisao sam da nisam skuzio je li sala ili sta vec, ja sam samo pokusao da pomognem covjeku, a ako sam ja skontao da je ozbiljno (jer je tako napisano) nemoj misliti da nece i momak koji ima problem,a to sto nisam pomenuo tvoj "Nick" ne smatraj uvredom,,,, i "ovaj" je licna zamjenica koliko me poznavanje srpskog jezika sluzi  ;)

Opusteno. A OVAJ momak kome svi pokusavate da pomognete je kompletan balvan, ja sam mu crtao do sam 3 puta sta da uradi za tu muziku on i dalje nece da slusa hahahahahahahahah

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #42 poslato: Avgust 08, 2011, 08:02:08 pre podne »
koliko vidim po slici, nisi brigovao kanale, sto ti ga dodje imas izlaza 150W rms po jednom kanalu,,,,, iskreno, to je beze snaga (na koju sam ja navikao) i pri tolipacnoj snazi nikada nije bilo u stanju treperiti bilo sta,,,,,
jedo vrijeme sam imao kablove od 16mm2 i 10mm2, deblji za + i tanji za -, i isli su direkt sa akumulatora, apsolutno nikada treperilo nije do izlaza pojacala od 280W rms po kanalu (2 kanala)
tada sam gurao kao i ti ova dva pioneera, i zmirkalo je sa time pri jacem pojacavanju. Kada sam nabavio ovo pojacalo od 1000W rms, nema sanse a da nije treperilo sve unutra, jer su kablici bili samo 16mm2,,,,,,
e onda su legli kablici od 50mm2, i za + i minus, spojeno (masa uzeta u gepeku) i od tada nista ne treperi, a kondenzator nikada uzimao nisam

e sad, ovaj sto pemenu "neka ste mu objasnili da je kond samo sminka" ne znam da li se odnosilo na zajebavanje ili je fakat mislio tako, a ako je zajebancija i upuceno u smijeru da je kondz ipak koristan, mozes li mi onda navesti zasto bilo koje auto koje se takmici na SPL ne koristi kondz, vec kablove i jace akumulatore??????

Evo jedan primjer jednog penzionisanog profija iz te oblasti, ja ne kuzim kondezator igdje

Uploaded with ImageShack.us

Sto se tice tog osiguraca, drug ako nisi voljan da se zapalis skidaj to odatle i stavljaj sto blize akumulatoru, kakva ti je logika imati ga sto blize pojacalu, a cijelim putem do njega ti nije zasticeno, ne daj Boze da ga negdje prikljestis necim kuda ide, plalnuo bi za cijele 2min ko lila  ;)

evo trenutne debljine mog kabla

Uploaded with ImageShack.us

kondenzator itekako ima smisla, to sto se ne koristi u SPL (zna se zasto je to- jer kondenz "krade" dragocenu struju za brp) nema veze sa klasicnim setupom za svakodnevno slusanje i itekako ima svoje opravdanje i svrhu ;)
u high end sistemima se kondenz stavlja i na player i na pojacalo za prednje zvucnike(za sta je i prvobitno smisljen)

dzalecar

• Gost
« Odgovor #43 poslato: Avgust 08, 2011, 08:47:49 pre podne »
Gubis napon a ne struju!  bleh

A Svrle svaka cast na 3kW  lollol lollol lollol

Van mreže Gisha

• Hero Member
  • Auto: MK5,Toyota Auris,Peugeot 308
« Odgovor #44 poslato: Avgust 08, 2011, 12:07:22 posle podne »
ahahahahhahahah pa sta da radim kad se ne razumem u struju. Da gubim napon, a ne struju. :D
Gagi [16|Jul 12:36 pre podne]:gišo,napiši ovako
Gagi [16|Jul 12:36 pre podne]:dva vojnika zagorela na straži kao kaubojski tiganj traže dve usamljene domaćice da im skaču po oklagijama

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #45 poslato: Avgust 08, 2011, 12:17:22 posle podne »

Ne razumem sta je smesno?
Neprimeren potpis

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #46 poslato: Avgust 08, 2011, 01:12:36 posle podne »
ne veruje ti coek da imas 3 kw , moraces sad da se dokazujes biggrin
Evo i ja nesto da kazem, svi smo vec videli je je kabl montiran naopacke  biggrin tj kuciste osiguraca treba ide do akumulatora, kao drugo , mada je i to vec receno debli kablovi po mogucstvu bakarni mada to niko ne da plati al dobro, kao trece , + i - od akumulatora do cd plejera (4kvadrata kabl) - jako bitna stavka jer fabricka instalacicija za plejer je vrlo cesto jako slaba, kao cetvrto jel to uopste kutija ili samo panel sa 2 woofera? ako je panel -zatvaraj to pod hitno i dobices daleko bolji zvuk i neces ni morati da pojacavas preko tih 25

A da i neki kondenzator na sve ovo nece da skodi al da bude neki kvalitetan , vecina jeftinih nema ni pola od vrednosti koje pisu na nalepnici
« Poslednja izmena: Avgust 08, 2011, 01:14:35 posle podne od strane shvexoman »

Van mreže Gisha

• Hero Member
« Odgovor #47 poslato: Avgust 08, 2011, 01:16:33 posle podne »
Danas treba da odem to elekricara da mi premesti taj osigurac. nije samo panel, napravio sam kutiju. A kablovi su mi beljine 20mm, a za kablove od akumulatora do plejera videcu da ih uzmem. A najverovatnije cu da povecam rupe na kutiji tj "bas reflekse".Hvala na savetu
« Poslednja izmena: Avgust 08, 2011, 01:18:21 posle podne od strane Gishavw »
Gagi [16|Jul 12:36 pre podne]:dva vojnika zagorela na straži kao kaubojski tiganj traže dve usamljene domaćice da im skaču po oklagijama

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #48 poslato: Avgust 08, 2011, 01:20:05 posle podne »
veruj mi da to od 20mm vrlo cesto bude 16 pa cak i 10 , neki kablovi imaju samo debelu izolaciju a unutra nista, jos uglavnom aluminijum umesto bakra i eto ti gubitak koliko volis, u principu probaj za pocetak samo da nadjes bolju masu , dodas kondenzator ali sto blize pojacalu, i naravno da dovedes + i - sa aku na plajer. Ako to ne uspes ne ginu ti debli kablovi ili drugo pojacalo
« Poslednja izmena: Avgust 08, 2011, 01:25:03 posle podne od strane shvexoman »

dzalecar

• Gost
« Odgovor #49 poslato: Avgust 08, 2011, 01:23:25 posle podne »

Ne razumem sta je smesno?

ko je reko da je smesno?  lollol brate 3kW  biggrin bruka!

Van mreže Gisha

• Hero Member
« Odgovor #50 poslato: Avgust 08, 2011, 01:24:29 posle podne »
ma danas ce sve da naprave, ali loseg kvaliteta samo da uzmu pare. Danas cu sve napone da isproveravam i da vidim ocene elektricara. Pa ako nista, onda cu da ganjam kablove ili kondenzator.

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #51 poslato: Avgust 08, 2011, 01:38:58 posle podne »
shvexoman je u pravu, danas prave djubre od tih kablova, sve krknu aluminijum umesto bakra ili neku mesavinu da spolja kad preseces vidis bakar a u sredistu kabla  aluminijum koji skoro 30% ima manju provodljivost od bakra za isti presek kabla.
Neprimeren potpis

Van mreže Gisha

• Hero Member
« Odgovor #52 poslato: Avgust 08, 2011, 01:41:33 posle podne »
ajmo i mi da krademo bakarne kablove kao i cigici sto kradu, kad mogu oni mozemo i mi... tako cemo imati original bakarne kablove  blow

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #53 poslato: Avgust 08, 2011, 01:45:21 posle podne »
Postoji hrvatska firma ELKA koja kod nas prodaje kablove za oparate za varenje, ima raznih preseka, a cist bakar je u pitanju, a i ako nije, sigurno je bolji od 99% toga sto se prodaje kod nas i pritom je razumna cena. koga zanima poslacu mu adresu na pm posto nisam siguran da li smem da stavljam reklamu firme ovde.
Neprimeren potpis

Van mreže Gisha

• Hero Member
« Odgovor #54 poslato: Avgust 08, 2011, 05:38:02 posle podne »
Danas sam bio kod nekoliko elektricara. Jedan mi je rekao da stavim kondenzator i da ce problemi nestati, jer se njemu desavalo da mu se akumulator u autu isprazni od muzike, stavio je kondenzator i sad mu je sve ok, drugi mi je rekao da stavim jaci alternator i jos jedan akumulator, jer je on nekada 90-tih ugradjivao muziku u auta, koja je tad vredela oko 15000dm, a ako necu forsirati muziku da ne moram nista cackati, kako mi ne bi riknuo alternator, a u vezi osiguraca rekao je da nema veze gde ce se osigurac nalaziti, dok mi je jedan decko koji mi je ugradjivao muziku i plejer rekao da je do pojacala, vuferi su jaci a pojacalo je slabije pa pojacalo vuce vise struje da bi nadoknadilo vuferima i zato nastaje svetlucanje. To su njihova misljenja.  :huh:

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
« Odgovor #55 poslato: Avgust 08, 2011, 05:47:22 posle podne »
Ma oni se ocigledno previse razumeju.... Ili bar tako misle  boodala

Van mreže Gisha

• Hero Member
« Odgovor #56 poslato: Avgust 08, 2011, 05:58:50 posle podne »
znaci ja ne znam sta da radim....

Van mreže Garfield

• ~~LOW&SLOW BABY LOW&SLOW~~
  • Hero Member
  • Nije bitno sta radis bitno je sta vozis (VW)
  • Auto: Dacia Logan, Corrado G60
« Odgovor #57 poslato: Avgust 08, 2011, 06:20:19 posle podne »
prodaj auto sa sve muzikom  bleh Salim se. pa uzmi kondezator lako ces ga posle prodati,a mozda ti stvarno resi problem  big_boss
gori sam ja saban sto ulazim u raspravu sta je slik guma a sta komercijalna, podero sam slikova koliko pola foruma zajedno nije putnickih

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #58 poslato: Avgust 08, 2011, 06:39:42 posle podne »
to sve neki nadrimajstori, oteraj ti lepo kod nekog ko se razume, na primer Svrle! tapsac

nesto ne stima jer nemoguce da zmirka bas tolko na tako malo snage, kolko to pojacalo ima 400rms?!

Van mreže zen3dom

• Sr. Member
    • Data centri | UPS-ovi | Agregati | Napajanje za data centre
  • Auto: civare
« Odgovor #59 poslato: Avgust 08, 2011, 06:46:19 posle podne »
pojacalo mu je 2x150W RMS na 2 oma........ preslabo za blinkanje, a sto se tice komentara mjstora, svaka cast onome ko kod njega odveze auto na kakvu popravku  blink blink

cuj nije bitno gdje osigurac ide, oj  boodala boodala boodala boodala boodala
www.2e-consulting.com
Rjesenja za besprekidna napajanja, Data Centri, UPS, Agregati