Autor Tema: Cipovanje Polo 6n2 1.4 t(di) 75 ks  (Pročitano 13711 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nikola Antonic

• Gost
Cipovanje Polo 6n2 1.4 t(di) 75 ks
« poslato: Jul 23, 2011, 11:05:18 posle podne »
Hteo bi da cipujem motor u pitanju je polo 6n2 1.4 t(di) 75 ks ,koliko bi najvise mogao da povecam konjsku snagu ?

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Bmw e91 320d

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Cipovanje Polo 6n2 1.4 t(di) 75 ks
« Odgovor #2 poslato: Jul 24, 2011, 01:20:45 pre podne »
,
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 08:43:47 posle podne od strane gedora »

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #3 poslato: Jul 24, 2011, 11:35:18 pre podne »
ti si sad izmislio toplu vodu...samo sam pokazao decku koliko ks moze izvuci iz svog auta sa cipom, posto je to pitao..

Nikola Antonic

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Jul 25, 2011, 05:03:10 posle podne »
Da li ima neko sa foruma ko se bavi cipovanjem ili da zna nekog ko to radi?

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #5 poslato: Jul 25, 2011, 06:50:14 posle podne »
Imas na forumu, samo malo mora da se cita ;)

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #6 poslato: Jul 25, 2011, 06:53:35 posle podne »
oko 110-115 je maksimalno
Boban-Rus

mladen3103

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Jul 26, 2011, 02:35:59 pre podne »
sistem sm optimum najbolje rjesenje oko 100ks,
ali bez valjaka nista,

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #8 poslato: Jul 26, 2011, 05:21:24 posle podne »
Boris chip-tuning,Beograd-Vidikovac za tvoj auto 150 evra,ti odredjujes hoces li maximum ili neki posto manje,covek radi profi,ja sam radio 5 automobila kod njega,inace chipuje i traktore,kombajne,kamione...  biggrin
064/152-58-46

to se radi tako sto odes kod njega,on ti iscitava parametre sa tvog auta,onda ih salje u nemacku kod nekih inzenjera sto to obrade i naprave najbolje performanse za tvoj motor,to bude gotovo sve za jedno popodne,stavlja ih u tvoj auto,ti probas,ako ti se ne svidja sve vraca kao sto je bilo i vraca ti pare...
« Poslednja izmena: Jul 26, 2011, 05:25:49 posle podne od strane Gagi »

Nikola Antonic

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Jul 26, 2011, 08:05:08 posle podne »
Hvala Gagi puno

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jul 28, 2011, 12:40:12 posle podne »
Boris chip-tuning,Beograd-Vidikovac za tvoj auto 150 evra,ti odredjujes hoces li maximum ili neki posto manje,covek radi profi,ja sam radio 5 automobila kod njega,inace chipuje i traktore,kombajne,kamione...  biggrin
064/152-58-46

to se radi tako sto odes kod njega,on ti iscitava parametre sa tvog auta,onda ih salje u nemacku kod nekih inzenjera sto to obrade i naprave najbolje performanse za tvoj motor,to bude gotovo sve za jedno popodne,stavlja ih u tvoj auto,ti probas,ako ti se ne svidja sve vraca kao sto je bilo i vraca ti pare...

Nemam nista protiv tog decka i tebe,ali da li si razmislio barem malo kad si pisao ovaj post? :huh:

Prvo nemojte da padate na te price Nemacki inzinjeri,pogotovo ne za ove pare.Taj koji radi mapu za 150eur bruto,ili radi dzabe (a ko je lud da radi dzabe) ili je placa do 50eur. U Nemackoj ne postoje mape za te pare.A ako postoje nikako nisu ni blizu kvalitetu.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #11 poslato: Jul 28, 2011, 12:52:48 posle podne »
e jbg sad,ja sam hteo da pomognem,a sad da li su pravi inzenjeri ili neki mile iz kolibe,to ne znam... rekao sam da vraca pare ako ti se ne svidi... i odkud ti mozes da znas sa kim on radi,mozda ima neki dil sa nekim u to ne ulazim koliko to njega kosta... meni kad je radio pre dve godine uzeo mi je 350 eura,zasto je sad to jeftinije ne znam,a i ne interesujeme,bitno mi je da nikad nisam imao problema...

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 28, 2011, 01:33:27 posle podne »
To je ok sa njegove strane,ali opet ta mogucnost da ako ti se ne svidi vraca pare,to mi deluje ne ozbiljno,probaj vidi ako ide onda mi plati.

Samo hocu da kazem da se tako ne radi ovaj posao.Kad se mapa iscita u odradi fabricka mapa od tog auta (iole kvalitetno) i posle upise nema sta da ne valja,cesto hoce da zeza kad se upisuju univerzalne mape koje nemaju isti serijski broj hardwera i softwera pa auto dimi,trza,pali greske itd.

Sve u svemu svako radi onako kako misli da je najbilje,ja sam samo hteo da skrenem paznju na neke stvari,nista zlonamerno.. ;)

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #13 poslato: Jul 28, 2011, 09:10:42 posle podne »
ma opusteno,ja nemam nista od toga...  biggrin samo sam rekao da je decko ok... a sad za sve informacije neka ga okrene neko kome treba i to je to... ni ti ni ja nemamo nista...  biggrin

Van mreže dzoni_ml

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Jul 29, 2011, 01:21:42 pre podne »
To je ok sa njegove strane,ali opet ta mogucnost da ako ti se ne svidi vraca pare,to mi deluje ne ozbiljno,probaj vidi ako ide onda mi plati.

Samo hocu da kazem da se tako ne radi ovaj posao.Kad se mapa iscita u odradi fabricka mapa od tog auta (iole kvalitetno) i posle upise nema sta da ne valja,cesto hoce da zeza kad se upisuju univerzalne mape koje nemaju isti serijski broj hardwera i softwera pa auto dimi,trza,pali greske itd.

Sve u svemu svako radi onako kako misli da je najbilje,ja sam samo hteo da skrenem paznju na neke stvari,nista zlonamerno.. ;)

TT ako mogu samo da pitam,i prvo da kazem da niti sam cipovao auto a i barem za sada ne planiram nego cisto onako informativno a i voleo bih kad bi znao nesto vise o tome biggrin
Stalno se pominje neko iscitavanje mape pa onda pravljenje costum mape na osnovu te(kolko sam ja ukapirao) kao neko najsretnije resenje. E sad sta meni ne ide u glavu nikako je zasto bi neko recimo na 10 AGR motora deset puta iscitavao mape i pravio 10 costum mapa? Lupio sam po oznaci motora,mozda mape idu po necem drugom. Ali su verovatno fabricke mape na mnogo auta iste,nesto ne verujem da sad za svaki izbacen auto ovi u VW prave drugu mapu pa da je neophodno to iscitavanje svaki put.
Pa onda po tome nekako dodje logicno da recimo za sve 1.9TDI motore postoji odredjen broj "Univerzalnih mapa" iliti mapa koje ce pokriti sve tipove motora a u tom slucaju je itekako moguce ono probaj-pa vrati ako ti se ne svidja.

Jos vise me bune te "Nemacke mape"sto se pominju pa nek su i 200e tamo a ne 50. Jer meni treba 30-40e da se osisam na nulu u nemackoj sto je posao od 10 minuta nekog ko je naucio zanat.
A ovde ceo posao Iscitavanje mape-pa slanje i placanje nekom tamo strucnjaku da je odradi-pa ponovno ubacivanje i verovatno jos nekoliko stvari izmedju i to sve za 250e  blink
« Poslednja izmena: Jul 29, 2011, 04:48:13 pre podne od strane dzoni_ml »

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #15 poslato: Jul 29, 2011, 01:29:33 pre podne »
postoji i drugacija vrsta chipa,to je onaj tuning box,koji mozes da skidas,ali on unistava motor... biggrin

Van mreže Polo tdi

• VW Početnik
  • Ja sam Mile, imam 51 godinu, vozim polo tdi 6N2.
« Odgovor #16 poslato: Jul 29, 2011, 11:39:28 pre podne »
Imam Polo 1.4 TDI, 2000. godiste i pre oko 8 meseci iz Nemacke, od brata,  dobio sam chip-box sa oznakom VW/Audi i kataloskim brojem (otprilike minimum 11 cifara). Njegov prijatelj radi u fabrici VW i on je nabavio chip. Pise, na nemačkom, u uputstvu da dize snagu na 102KS/75KW i obrtni momenat na 256Nm. Nisam merio ali polo ide kao blesav. Navigacijom sam izmerio brzinu od 184km/h (imam utisak da je mogao još...) a ubrzanja su negde oko 10s do 100km/h. Fascinira elastičnost, strašno. Nemiran je na ubrzanjima u prve tri brzine i ako se bas stisne gume proklizavaju i u trecoj brzini iz mirne voznje na oko 2000obrtaja iako ima gume 205/50R15. Imao sam mnogo jačih i mocnijih auta ali ova zabava je prava. Adrenalin na ubrzanjima lici na onaj iz Alfe Quadrifoglio verde sa 163KS koju sam davno imao. Potrosnja se nije primetno povecala a ni smanjila, ulje apsolutno ne troši. Eto to je moje iskustvo.

Mile

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Jul 29, 2011, 06:53:36 posle podne »

TT ako mogu samo da pitam,i prvo da kazem da niti sam cipovao auto a i barem za sada ne planiram nego cisto onako informativno a i voleo bih kad bi znao nesto vise o tome biggrin
Stalno se pominje neko iscitavanje mape pa onda pravljenje costum mape na osnovu te(kolko sam ja ukapirao) kao neko najsretnije resenje. E sad sta meni ne ide u glavu nikako je zasto bi neko recimo na 10 AGR motora deset puta iscitavao mape i pravio 10 costum mapa? Lupio sam po oznaci motora,mozda mape idu po necem drugom. Ali su verovatno fabricke mape na mnogo auta iste,nesto ne verujem da sad za svaki izbacen auto ovi u VW prave drugu mapu pa da je neophodno to iscitavanje svaki put.
Pa onda po tome nekako dodje logicno da recimo za sve 1.9TDI motore postoji odredjen broj "Univerzalnih mapa" iliti mapa koje ce pokriti sve tipove motora a u tom slucaju je itekako moguce ono probaj-pa vrati ako ti se ne svidja.

Jos vise me bune te "Nemacke mape"sto se pominju pa nek su i 200e tamo a ne 50. Jer meni treba 30-40e da se osisam na nulu u nemackoj sto je posao od 10 minuta nekog ko je naucio zanat.
A ovde ceo posao Iscitavanje mape-pa slanje i placanje nekom tamo strucnjaku da je odradi-pa ponovno ubacivanje i verovatno jos nekoliko stvari izmedju i to sve za 250e  blink

Stvar je prosta,jednostvno od 100 1.9tdi motora sa na primer 130ks,pogodice se mozda 10 koji imaju isti broj hardwera i softwera,i to je jako sumnjivo.To je prva i osnovna stvar,druga je to da i ako su isti brojevi hw i sw mozda je na nekom uradjen softwerski update i samom tim to vise nije isto i ne radi se mapa isto.

Cesto upisivanjem univerzalne mape moze kompijuter da se automatski zakljuca iz sigurnosnih razloga,pa se posle mora otvarati i vracati na fabriku,cak u vecini slucajeva se mora kupiti nov racunar.

Zato je najsigurnije i najkvalitetnije iscitati org mapu koja je u tom autu i nju preraditi,to nije custom remap to je jednostavno chip tuning,sve drugo sto se radi je neozbiljno i neprofesionalno.

Sto se cene tice,stvarno ne ulazim koliko sta kosta u Nemackoj ali sam siguran da tamo nema chip tuninga za te pare,barem ne kvalitetnog.

Chip tuning je jako rizican posao i bez kvalitetne opreme koja je jako skupa i dobrih mapa, se ne moze ozbiljno raditi.
Sve sto se radi sa kopijom galleta od 100eur i univerzalnih mapa koji se dobiju na dvd-u za smesne pare je amaterski.

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #18 poslato: Jul 29, 2011, 07:21:32 posle podne »
@TT_tuning jel ti chipujes automobile? jel se time bavis?

Van mreže TT_tuning

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Jul 29, 2011, 07:24:53 posle podne »
Da radim