jebiga ljudi ja stvarno nisam imao da dam na auto koji sam (pre)platio 3200€ još 800€ za kvalitetno farbanje u komori.
200 e sve ukupno folija i ruke. Mislim da sam negde napisao o kojoj se foliji radi, oracalova folija sa 7 godina garancije - ista koju nude i autografika (matori ljubiša kod pilenceta) - koji su mi tražili 350€, darko sa altine - 300€ i masa ljudi koje sam zvao su bili u rangu od 300-400€ (a radi se o identičnoj foliji)
Prvo sam bio spreman da izdvojim tih 300-350€ i oteram auto kod pilenceta, jer sam čuo da ljudi bruka rade. Oterao sam auto, posle nekog vremena su me zvali da se vratim po auto jer "ne može da mi da garanciju pošto auto nije dobro išmirglan". Ok, nema problema... Oterao ja auto opet kod limara koji mi je radio pripremu [JOŠ DVA PUTA], sredio mi je kolko tolko, i naleteo mi je broj od ovih momaka.
Pošto sam već ušao u priču neku za te folije, skontao sam koje vrste postoje, kvalitet, godine garancije i sl - rešio sam da rizikujem sa "neproverenim" momcima iz Zemun Polja kod kojih sam oterao auto. Tada sam video da se radi o identičnoj foliji za koju su hteli da mi uzmu 350€.
Jedina fora je što ovde rade dvojica momaka pa se ne deli zarada na veći broj ljudi, al momcima stvarno svaka čast, ispali su jako korektni i radili su auto dva dana - subotu od 16h do 21h (sa popravljanjem pripreme, šmirglali su dodatno jer priprema nije dobro odrađena) i nedelju od 8h do 21h - nije da bilo koga reklamiram, al momci su stvarno kraljevi.
Ja otkako sam uzeo auto, ako zanemarim stvari koje ubrajam u redovan servis, pa i u styling, uložio dobrih 400-500€, što ni malo nije mala cifra.
Ali barem sad sada miran, urađen je limarijski, urađen je patos, motor i menjač su urađeni kod gedore još dok je bio auto kod cicera.
Sledeći cilj mi je da se malo pozabavim sa motorom budući da imam najboljeg mogućeg savetnika za 16v motore na ovim prostorima i da se pokaže ljudima da nije sve u chiptuningu, ima nešto i u nekoj malo višoj matematici od suvoparnog skidanja tuđih mapa sa interneta i prženja kompjutera.
e da, ono što sam vam ostao dužan su slike pravljenja branika sa zatvorenim mestom za migavce i maglenke, ali o tome ćemo da pričamo kada se završi (a jako me mrzi da šmirglam ovih dana)