sasansr Sto se tice olaksavajucih okolnosti jeste, da nije pre toga kaznjavan i da nema zesci dosije, mislim sto se tice saobracaja, to sto je ucenik igra ulogu ili ako si ne zaposlen, u tom slucaju mozes dobiti minimalnu kaznu, onda ti kazu da uplatis sudske troskove za nedelju-dve i tada sa tom uplatnicom se javis gde ti kazu, i tamo ti odrede na koliko mesecnih rata. Evo moj prime, kazna mi je 6000+500 din sudski troskovi i 2 boda, dobio sam rok od dve nedelje da uplatim troskove te sam otisao da mi odrede rate, dobio sam na 3 meseca, sto znaci tek sledeci mesec placam prvu ratu od 2000din.
sto se tice vredjanja od strane uniformisanog lica je malo vise komplikovano, da li ima svedoke da ga je ovaj vredjao ili pak snimljeno, da li je zapisao ime i broj znacke tog policajca!? Ovako ostaje njegova rec protiv policajca sto bez mnogo jakog advokata ne moze da istera na lice pravde, jer nema dokaza ni svedoka, bolje da batali to jer ce gubiti vreme i novce bzvz, eto, ubuduce neka ukljuci kameru ili diktafon kada ga budu zaustavljali pa ce imati delimican dokaz.