Autor Tema: Problem sa pandurima  (Pročitano 13850 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sasansr

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.8 gti
Problem sa pandurima
« poslato: Jul 22, 2011, 01:04:37 posle podne »
E,ovako moj neki mali rodjak skoro polozio i dobio probnu dozvolu...i sinoc se jedva izvukao da mu ne pisu za upravljanjem vozila od 23.00-05.00 ... e sad kakva bi mu bila kazna kod sudije,moze li kaako da se izvuce,ako ne sta mu sleduje kada ga uhvate sledeci put?Decko je polozio za C,ali mu dali probnu...pisite ko zna ...

Van mreže ilija

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • DAS AUTO
Odg: Problem sa pandurima
« Odgovor #1 poslato: Jul 22, 2011, 01:11:08 posle podne »
Da ga je kaznio dobio bi 2 kaznena poena, novcanu kaznu od 6000 do 20 000 dinara, ako nije prouzrokovao saobracajnu nesrecu. A ako je prouzrokovao 3 kaznena poena, 10 000 do 40 000 dinara kazne ili zatvor do 40 dana i najmanje 3 meseca bez dozvole. Imate sve kazne na sajtu http://www.autoportal.rs/str/kazneni-poeni/  a u ovom slucaju to je ovde http://www.autoportal.rs/str/dva-kaznena-poena/

I da nisam napisao jos ako je maloletan i vozio bez nadzora odrasle osobe onda bi tek naje8ao  ;)
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
« Odgovor #2 poslato: Jul 22, 2011, 01:25:51 posle podne »
Upravo tako.
Posto je polozio za C, onda je punoletan, jel da?
Ali ja sam se krstio kad sam procitao kolike su kazne za maloletnike sa probnom dozvolom ako nemaju pratioca  bonk

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Van mreže sasansr

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 22, 2011, 01:34:53 posle podne »
Nije maloletan dobro je bar to...nego znaci 2 kaznena i kazna od 6000-20000din,sto znaci dobija oboje i kaznene i da plati?A reci mi jos ovo iznos koji placa to ce odrediti sudija za prekrsaje,imajuci u vidu da je ucenik trebali bi minimalno da ga kazne...i da ako napise prijavu jel moze kasnije da se pocepa ona kod veceg nadleznog organa?Moze li nekako da prijavi decko taj pandura sto ga je vredjao da je stoka, majmun i sto mu je rekao da ga boli k.... za probnu?uhh bas sam mnogo napisao pitanja...hvala na odg. mahac

Da punoletan ima polozeno C,ali dobio je B probu,da li to ima kakve veze kod sudije,olaksica neka?
« Poslednja izmena: Jul 22, 2011, 01:36:36 posle podne od strane sasansr »

Van mreže kubanac

• Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
« Odgovor #4 poslato: Jul 22, 2011, 01:54:09 posle podne »
De si cuo da kod nas ima olaksavajuca okolnost  biggrin :rolleyes:

Takve su kazne i to je to, negde sam cuo da su lika isto sa probnom dozvolom zaustavili i kaznili ga sa 2 boda i 20 hiljada dinara (to je max novcana kazna), ali tu je i oduzimanje dozvole na najmanje 30 dana.  bonk

Ovo sto ga je vredjao pandur..... tesko da ce nesto da uradi, ako je bio sam, onda tek nista.

Van mreže sasansr

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 22, 2011, 02:05:16 posle podne »
Zar je moguca i zabrana upravljanja na mesec dana?To ne pise na  http://www.autoportal.rs/str/dva-kaznena-poena/ 

Van mreže kubanac

• Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
« Odgovor #6 poslato: Jul 22, 2011, 02:16:59 posle podne »
Nemam pojma, ja sam negde citao da ide i zabrana na 30 dana, mozda su u medjuvremenu to promenili. ;)

Goran79

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Jul 22, 2011, 02:18:03 posle podne »
a sto bi sad prijavio pandura ako ga je taj isti pustio?
Mislim shvatam to zbog vredjanja ali ako ga je ovaj pustio a on ide da ga prijavi ovi mogu da ga zajebu pa da mu napisu kaznu jer tako sam svedoci da je napravio prekrsaj

Van mreže noise024

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Jul 22, 2011, 02:19:49 posle podne »
sasansr Sto se tice olaksavajucih okolnosti jeste, da nije pre toga kaznjavan i da nema zesci dosije, mislim sto se tice saobracaja, to sto je ucenik igra ulogu ili ako si ne zaposlen, u tom slucaju mozes dobiti minimalnu kaznu, onda ti kazu da uplatis sudske troskove za nedelju-dve i tada sa tom uplatnicom se javis gde ti kazu, i tamo ti odrede na koliko mesecnih rata. Evo moj prime, kazna mi je 6000+500 din sudski troskovi i 2 boda, dobio sam rok od dve nedelje da uplatim troskove te sam otisao da mi odrede rate, dobio sam na 3 meseca, sto znaci tek sledeci mesec placam prvu ratu od 2000din.

sto se tice vredjanja od strane uniformisanog lica je malo vise komplikovano, da li ima svedoke da ga je ovaj vredjao ili pak snimljeno, da li je zapisao ime i broj znacke tog policajca!? Ovako ostaje njegova rec protiv policajca sto bez mnogo jakog advokata ne moze da istera na lice pravde, jer nema dokaza ni svedoka, bolje da batali to jer ce gubiti vreme i novce bzvz, eto, ubuduce neka ukljuci kameru ili diktafon kada ga budu zaustavljali pa ce imati delimican dokaz.

Van mreže sasansr

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Jul 22, 2011, 02:29:40 posle podne »
sasansr Sto se tice olaksavajucih okolnosti jeste, da nije pre toga kaznjavan i da nema zesci dosije, mislim sto se tice saobracaja, to sto je ucenik igra ulogu ili ako si ne zaposlen, u tom slucaju mozes dobiti minimalnu kaznu, onda ti kazu da uplatis sudske troskove za nedelju-dve i tada sa tom uplatnicom se javis gde ti kazu, i tamo ti odrede na koliko mesecnih rata. Evo moj prime, kazna mi je 6000+500 din sudski troskovi i 2 boda, dobio sam rok od dve nedelje da uplatim troskove te sam otisao da mi odrede rate, dobio sam na 3 meseca, sto znaci tek sledeci mesec placam prvu ratu od 2000din.

sto se tice vredjanja od strane uniformisanog lica je malo vise komplikovano, da li ima svedoke da ga je ovaj vredjao ili pak snimljeno, da li je zapisao ime i broj znacke tog policajca!? Ovako ostaje njegova rec protiv policajca sto bez mnogo jakog advokata ne moze da istera na lice pravde, jer nema dokaza ni svedoka, bolje da batali to jer ce gubiti vreme i novce bzvz, eto, ubuduce neka ukljuci kameru ili diktafon kada ga budu zaustavljali pa ce imati delimican dokaz.
Ima decko 3 svedoka koja su to cula njegovo psovanje,a reci nisi dobio zabranu upravljanja od mesec dana?
a sto bi sad prijavio pandura ako ga je taj isti pustio?
Mislim shvatam to zbog vredjanja ali ako ga je ovaj pustio a on ide da ga prijavi ovi mogu da ga zajebu pa da mu napisu kaznu jer tako sam svedoci da je napravio prekrsaj
Zato sto ga sad taj isti pandur drka,ceka ispred kuce da ga uhvati,a pustio ga je na intervenciju drugog coveka,inace bi mu pisao odmah,i sad ga stalno juri...  
« Poslednja izmena: Jul 22, 2011, 02:32:10 posle podne od strane sasansr »

Van mreže kubanac

• Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
« Odgovor #10 poslato: Jul 22, 2011, 03:14:28 posle podne »
Neka ga juri.... ;)
Tako mog druga jurio pandur i pisao mu kazne i kazne i sto jeste i sto nije, sve kazne jedan isti pandur.
Drug lepo odugovlacio koliko je mogo, nije placao kazne..... i skupi 12 prijava od tog pandura, lepo ode tuzi ga i na svim kaznama isti potpis.
Najbo pandur lollol

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #11 poslato: Jul 22, 2011, 03:26:18 posle podne »
Pa nemoj onda da vozi sam, bez pratioca, ako je tako propisano zakonom. I ako ga juri, u tom slucaju obavezno treba da ima nekoga punoletnog svedoka sa sobom. I kad je vec doslo do takve situacije, onda neka vuek ima ukljucen diktafon na mobilnom, ako nije u mogucnosti da ima video registrator.

P.S.Zakon nisam citao o tome, ali prosto logicko resenje sam predlozio.
Boban-Rus

Van mreže sasansr

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 22, 2011, 03:46:28 posle podne »
Decko ima 18god...i ne treba mu pratioc,nego je problem sto ne sme da vozi od 23.00-05.00 a uhvatio ga u voznji u 03.00 ... ovaj je bez kraja bezobrazan,znaci nemam mu kraja koliko hoce da sjebe coveka,lud covek .

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #13 poslato: Jul 22, 2011, 03:49:32 posle podne »
Pa ima ona narodna... Ko je lud nebudi mu drug. Znaci nemoj da vozi u vremenskom intervalu i moze da bude miran. A pandur u tom slucaju mu nemoze nista. Kad on dobija pravu dozvolu?
Boban-Rus

Van mreže sasansr

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Jul 22, 2011, 03:53:05 posle podne »
Dobija za pola godine...ali poznajuci njega tesko da ce moci da ne vozi posle 11h,pogotovo kad treba da izadje malo sa ribicom...gde da ide peske,pored kola ,nije mu lako dobio dozvolu,a kao da je nema.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #15 poslato: Jul 22, 2011, 04:02:14 posle podne »
E pa sta da se radi... Lepo vreme pa nek malo prosetaju, jbg... Bolje i to nego da dobije zabranu, kaznene bodove i + kazne da placa, a takoreci jos nije ni dobio pravu dozvolu. Sta da jos nije polozio uopsta, da je kazemo u fazi polaganja. Ja sam u svoje vreme znao da vrtim biciklu, da bi otisao kod cure, iako sam imao od caleta auto na raspolaganju uvek. Al nije bilo ni godina ni dozvole. A vozio sam tada samostalno i perfektno. Nerazumem, sami pravimo prekrsaje, a krivimo pandure za ono sto je njihov posao. Bolje da mu je nesto tada munuo( podmazao) kako ja kazem ponekad, sad bi bio miran. Ima jedna Ruska poslovica koja kaze: "sampanjac nepije onaj koji ne rizikuje".

P.S. Cacak nije tako veliki grad, pa i taxi mislim da 100 dinci s kraja na kraj grada. Jbg, ako nemogu peske.
« Poslednja izmena: Jul 22, 2011, 04:04:13 posle podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #16 poslato: Jul 22, 2011, 04:31:36 posle podne »
Ispada po priči da pandur koji se nameračio da mu piše kaznu sa razlogom je lud, a tvoj rođak koji krši zakon nije.

Stvarno ne znam kako niko do sad nije snimio film o Srbiji - zemlji paradoksa. Ima tu materijala za tragikomediju u više epizoda.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže DusanVW

• Master Member
  • Auto: Grand Cherokee 4.7
« Odgovor #17 poslato: Jul 22, 2011, 04:35:51 posle podne »
Evo ja imam tu probnu dozvolu, vec 6 meseci,ostalo mi je josh 6 meseci dok ne uzmem trajnu,do sad nisam nijednom nisam vozio od 23 do 05h... Zajebano je mnogo ako te policija uhvati posle 23h,jer je meni jedan pandur rekao da ima pravo da mi oduzme tu dozvolu probnu,i posle da polazhem ponovo po novom zakonu,i da placam sve iz pochetka... Tako da... Bolje mu je da se drzhi tog pravila da ne vozi od 23h do 05,nego da najebe posle. :)

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #18 poslato: Jul 22, 2011, 04:38:15 posle podne »
Wele i DusanVW  tapsac +1
Boban-Rus

Van mreže kubanac

• Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
« Odgovor #19 poslato: Jul 22, 2011, 04:50:04 posle podne »
Pa imam i ja probnu, pa dolazim kuci pre 11 sati, kada ostajem duze idem sa drugom...
Pomirio sam se s tim i gotovo!
Dusane, ne moze da ti oduzme dozvolu.
Dozvola se oduzima jedino ako skupis 9 poena i ne polaze se sve ispocetka, vec neki dopunski testovi. ;)