Autor Tema: Seat Ibiza 2003 kompresor klime  (Pročitano 3251 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže golub

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Polo 1.2
Seat Ibiza 2003 kompresor klime
« poslato: Jul 18, 2011, 01:31:32 posle podne »
Kada se upali klima sve deluje normalno u smislu da se podignu obrtaji i da nema čudnih zvukova ali nema ni hlađenja. Drugar čiji je auto kaže da freona ima koliko treba. Sa VCDS-om nalazimo grešku motorčića koji reguliše klapnu temperature i pretpostavljamo da zbog toga ne hladi kako treba. U međuvremenu drug odlazi u ovlašćeni servis i tamo utvrđuju da je kompresor "produvao" a na napomenu da provere i motorčić kažu da je sa njime sve u redu i da nema grešaka!?

Ono što mene interesuje je da li može da se desi da "produvao" kompresor nema nikakve nenormalne simptome? Da je naizgled sve u redu a da ne može da odradi svoj posao i da zato nema hlađenja?

Van mreže dag81

• Sr. Member
Odg: Seat Ibiza 2003 kompresor klime
« Odgovor #1 poslato: Jul 18, 2011, 01:41:07 posle podne »
Javice se acca, ali moze da crknu klipovi u kompresoru pa da nema dovoljno pritiska.
ALi neka ti jos neki majstor proveri sistem i ocita parametre sa manometra kad kompresor radi.

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
« Odgovor #2 poslato: Jul 18, 2011, 03:46:26 posle podne »
Ja imam problem da mi kompresor ima slab pritisak,freona ima,sve ok ali nehladi....trazim da vidim kolko je remont kompresora ili je vise isplatljiv drugi a polovan

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Jul 18, 2011, 07:02:35 posle podne »
Ne znam ko bi mogao da radi remont kompresora, jer su klipovi knap izliveni, nema karika u kompresoru.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 18, 2011, 07:08:38 posle podne »
svaki klip ima po 2 teflonske karike na sebi.6, 7 ili 8 klipova je u kompresoru. iznad njih je limena ploca sa prorezima (jednosmerni druk ventil) itd itd. dok se ne otvori tesko je utvrditi zasto gubi pritisak.