Autor Tema: Ulje za podizač krova  (Pročitano 11450 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ford

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Ulje za podizač krova
« poslato: Jul 15, 2011, 04:00:39 posle podne »
Nadam se da sam izabrao dobru kategoriju. Molim vas za savet gde kod nas (Beograd) mogu da kupim ulje za motor za podizač krova na kabrioletu.Vozim forda,ali za njega tog ulja u Srbiji nema, pa su me nemci savetovali da uzmem isto ulje koje koristi golf cabrio. Naravno,u radnjama me gledaju bledo,na telefon su neljubazni, momci na ulicama koje presretnem pojma nemaju,pa mi ostaje da ovde pitam. Dakle,bas proizvod za to, ne ulje za servo ili  neko korozivno sredstvo.

hvala

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Ulje za podizač krova
« Odgovor #1 poslato: Jul 15, 2011, 09:39:40 posle podne »
sipaj LHM - vrsta atf ulja

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 15, 2011, 09:44:13 posle podne »
za šta je namena tog LHM i gde se može nabaviti?jel ima konkretno u BG negde da se kupi vw tečnost upravo za to. Ima dosta cabriolete u bg,e sad ne znam da li im je krov manuelni ili na dugme i ima motor

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Jul 15, 2011, 09:50:35 posle podne »
ford dobio si odgovor sta ces sipati. raspitaj se po radnjama i naces to ulje ( kosta od 900-1700din/litar)
ako ces izmisljati toplu vodu idi u volksburg i od njih trazi tu vw tecnost.  sta mislis da li se i jednom kabrioletu sa rucnim spustanjem i podizanjem krova negdje i u nesto sipa neko ulje za podizanje krova? - naravno da ne. u bocu za hidropodizac krova sipaj LHM  i uzivaj, ne mislis valjda da je vw pravio neko specijalno ulje za te stvari?

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jul 15, 2011, 10:02:42 posle podne »
reč je o motoru za podizanje krova.naravno da mislim da je vw dao neku specifikaciju koje ulje ide. Ford ima svoje ulje bas za to (nedostupno kod nas) - imam i tačan broj (13841104 - 500ml je 9 GBP) ali se u srbiji (naravno), ne može naći brzo i lako. Alternativa je Halford's ulje,ali ni toga nema kod nas sa tim specifikacijama.
Ljudi su mi lepo rekli da se raspitam za golf cabrio. Konkretno,kod dilera da nađem tečnost sa oznakom G004 000 koju wv preporučuje za ovu stvar.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Jul 15, 2011, 10:04:30 posle podne »
gori sam ja sto ti ista i govorim i pokusavam pomoci. strasno!

Van mreže zemunac

• Hero Member
  • Auto: Golf V,C5,M3 ,Honda
« Odgovor #6 poslato: Jul 15, 2011, 10:05:27 posle podne »
LHM je ulje koje koristi citroen za svoju hidrauliku...
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Jul 15, 2011, 10:07:31 posle podne »
to je to ulje. ali nek ipak ode u volksburg i nek mu naspu originalno

Van mreže zemunac

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Jul 15, 2011, 10:08:27 posle podne »
Ma da,i treba ga izbaciti sa foruma...ko jos pametan moze da vozi FORDa  boodala boodala lollol lollol lollol
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Jul 15, 2011, 10:18:19 posle podne »
gori sam ja sto ti ista i govorim i pokusavam pomoci. strasno!

Ne razumem problem i prepotenciju , čime su izazvani? pitao sam lepo nešto više o tom ulju,i odgovorio da ford naravno ima svoje (što nisi znao a mene napao),a i da tržim ono što volkswagen preporučuje (čak ima i oznaka ako je tačno prepisana)jer je predpostavka da su veće šanse da u srbiji nađem . A da ne dužim, posotji jasan razlog zašto tražim neko od tih zbog iskustva drugih ljudi o kojima nema svrhe da pišem tj prepričavam.Možda bi bilo jedino rešenje ignorisati moj post ako smeta a nadam se da će se neko ko vozi  golf cabrio javiti sa savetom.

Van mreže Kremic

• Full Member
  • Auto: Golf mk1 1.6D Passat B2 1.6D
« Odgovor #10 poslato: Jul 15, 2011, 10:23:22 posle podne »
postoji samo specifikacija za gustinu ulja,ne moze tebi fabrika da kaze od kog proizvodzaca ces ulje da kupis..idi kupi ulje koje ti je gore spomenuto i uzivaj

Van mreže zemunac

• Hero Member
« Odgovor #11 poslato: Jul 15, 2011, 10:24:25 posle podne »
dobio si odgovor od coveka koji sipa musterijama ulje u golfove cabriolete...ali ti nisi zadovoljan sa takvim odgovorom,zasto? Zasto bas ulje koje se sipa u vw a ne recimo u citroen koji je izmislio hidrauliku za sve ostale,a?
Kad je u ajkule sipano LHM ulje ni jedan cabrio nije postojao ...sipas i ne mislis rodjo,a i taj ford,pa neces ga voziti 40 godina
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 15, 2011, 10:26:53 posle podne »
Upravo je tako nesto bio odgovor koji mi je trebao, "sipa čovek upravo u cabriolete pa zna". niti ga  znam niti sam mogao da znam da se time bavi ,a da sam do sada svakoga ko mi kaze za bilo sta u zivotu da uradim bez pojasnjenja slušao, bio bih mrtav bare 3 ili 4 puta .

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #13 poslato: Jul 15, 2011, 10:44:25 posle podne »
Poslusaj Gedoru ...gedora  beer beer

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Jul 15, 2011, 10:46:04 posle podne »

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jul 15, 2011, 10:55:24 posle podne »
ljudi, šta vam je. Danas sam se registrovao,ne znam ko je ko na forumu,čovek rekao koje ulje, ja sam samo pitao za još neku info .to je sve. Odo ja sutra da ga kupim, već su mi rekli za ovo,ali nisma slušao jer su napamet govorili i nesigurno,ako gedora to sipa u kola,to je to. hvala.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #16 poslato: Jul 16, 2011, 12:37:17 pre podne »
Ko prvo forde, nisi nam rekao sta se desilo starom ulju? Gde je, kako je iscurelo i td i tb.

Drugo, cenim da bi tu atf radio ko bela lala, ako ne i najobicnije traktorsko hidraulicno hipol30 . . .

Tretje, malopre si se registrovao i ocekujes da se ljudi tebi predstavljaju jbga

mahac
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #17 poslato: Jul 16, 2011, 12:45:41 pre podne »
Petre, jedno samo da znas. Gedora je jedan od veoma dobrih i cenjenih majstora, ne samo na forumu, nego uopste. Mnogo ga iritiraju suvisna pitanja, odgovori, komentari, od momaka koji nemaju iskustva skoro nikakvog. I zato, ako ti je nasto napisao, tj. odgovorio, znaj da je to tako i nikako drugacije. U to mozes biti siguran milion %. Sipaj ulje kao sto ti je preporucio. mahac
Boban-Rus

Van mreže ford

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Jul 16, 2011, 12:50:52 pre podne »
ja ne znam da li ja govorim drugim jezikom ili browser bagira pa vama prikazuje drugačije šta pišem . Niti tražim da mi se neko predstavlja niti me to interesuje, niti poznajem bilo koga od vas, samo pitao kakvo je to ulje(jel to toliki greh,stvarno ne kapiram). Ništa više od toga, sa sve zahvalnicom na mom prvom postu. U svakom slučaju , ujutru idem po ulje. Pojma nemam kako je nestalo,slučajno sam pogledao, video da je ispod minimuma. Ko zna otkada je tako, ne bi ni primetio da nisam popravljao svetlo u gepeku pa sam podizao tapacirung.

Van mreže stefanm

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Jul 16, 2011, 09:05:02 pre podne »
kolega ford, ne uzimaj nista k srcu i batali objasnjavanje sa svakim... i ja sam pocetnik na ovom (ali sreca pa sam na par drugih clan dosta duze), mogu ti reci da ovo nije nista neuobicajeno. na svakom imas takve likove kojima je mrsko da laicima objasnjavaju neke pojedinosti.. moj savet za tebe je, da nikad ne poslusas nikog pa ni najboljeg majstora (po misljenju odredjenog broja forumasa) i odmah uzmes njegovo misljenje zdravo za gotovo. uvek treba saslusati iskustva i savete i ostalih koji ne misle tako, pa tek onda sam doneses odluku sta je najbolje za tebe
pozzz