Autor Tema: Motor sam dodaje gas !!!  (Pročitano 19680 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bane5

• VW Početnik
Motor sam dodaje gas !!!
« poslato: Jul 12, 2008, 04:24:58 posle podne »
Da li neko zna o cemu se ovde radi i da mi kaze sta mi je ciniti !

Upitanju je Golf3 1.6 benzin-plin '93. godiste. Monopoint.

-   Kada upalim auto( bilo na bezin ili na plin) on podigne broj obrtaja na oko 3 - 3.5 hiljade i tako radi par sekundi i onda padne na normalnih osamsto obrtaja .

-  U voznji odjednom osetim kako se papucica gasa sama potiskuje na dole i motor sam ubrzava. ja sklonim nacisto nogu sa gasa i stisnem kvacilo i opet obrtaji stoje na oko 3 hiljade par sekundi pa onda padnu na 800 obrtaja.

Inace lepo radi i na plin i na benzin kada su obrtaji normalni !!!

Bio sam kod par "priucenih" majstora i oni nemaju pojma.

Jedan majstor mi je DVA puta zamenio ceo karburator- monopoint sa sve automtskim sauhom i step motorom i opet se nista nije promenilo pa predpostavljam da nije do toga !

Ranije me je zezao ler gas ali sam nasao da mi na crevu vuce fals vazduh pa motor nije mogao da izjednaci obrtaje . Nakon zamene creva motor je radio super.

Jedino sto sam primetio jeste da mi je katalizator rikno i da stalno zvecka u srednjem loncu, vidim da postoje neki kablovi prikaceni na njega, verovatno je to lambda sonda . ALI NE VERUJEM DA SE ZBOG TOGA MOTOR TAKO PONASA !???

Ne vidim da mi negde vuce fals vazduh*(bar ja nisam nasao), na samom monopointu je majstor stavljao neku pastu da ne ulazi vazduh i plus je dva puta menjao monopoint.

JEDINO STO SAM PRIMETIO JE TO DA MOTOR NE RADI TAKO NENORMALNO KADA MU SKINEM KONEKTOR SA AUTOMATSKOG SAUHA. Taj konektor ima 4 pina i nalazi se sa desne strane monopointa. Onda ni jednom nece dici obrtaje niti ubrzavati u voznji ali se onda gasi kad stajem tako da sam morao da ga vratim.

AKO STE IMALI SLICAN PROBLEM ILI JEDNOSTAVNO ZNATE STA JE PITANJU, ODGOVORITE MI DA SE NE PATIM VISE - vec vise od dva meseca.

Hvala Vam

Branko

Pozdrav

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #1 poslato: Jul 12, 2008, 05:18:02 posle podne »
Pozdrav i dobro dosao na sajt. Zamolio bih te da pre nego sto pocnes da pises postove procitas pravila.

Pravila

Van mreže DANDY

• Sr. Member
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #2 poslato: Jul 12, 2008, 05:23:30 posle podne »
[pa onda je sasvim izvijesno daje problem do automatskog sauha, jer po onome sto vidim provjerio si sve ostale mogucnostii, najcesce je step motor ili negdje vazduh da vuce na crijevima....
ako je automatski sauh otisao on ne pokazuje kako treba pa cia gas jer vjerovatno se bietal raskacio unutra, ili vec ne znam tacno koji je model...
vidi na otpadu nekom probaj da odmah na licu mjesta zamijenis, pa ako nije da ide dalje
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Srdjan

• VW Početnik
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #3 poslato: Jul 15, 2008, 10:30:26 posle podne »
I kod mene se javio isti problem na golfu3 1.6 posle ugradnje plina, pre toga se to nikad nije desavalo. I jos uvek ga nisam resio. Bio sam kod ljudi koji su mi ugradili plin oni su tu nesto polutajno "popravljali", nije se desavalo par dana i onda je opet pocelo...

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #4 poslato: Jul 16, 2008, 01:45:13 pre podne »
Automobile sa ugradjenim plinom treba povremeno prebaciti da odrade malo i na benzin, sto cesce to bolje

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #5 poslato: Jul 16, 2008, 01:50:50 pre podne »
Isto je pozeljno da se auto upali na benzin i da se posle par minuta prebaci na plin. I pri gasenju prebaciti na benzin kako bi se napunilo lonce u karburatoru za laksi start ujutru. Ovo se odnosi na one koji imaju karburatorsko napajanje.  

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #6 poslato: Jul 21, 2008, 06:12:31 posle podne »
poceo da te zeza automatski sauh.kazem poceo jer on zna jos gore da pobrljavi za monopoint nemam nikog da ti preporucim.ljudi vozite povremeno i na benzin.kad treba da se nabudzi neka maskica ili alu felne pare se daju na keca.a kad treba da se vozi 100km mesecno na benzin onda se svi stekaju
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže alex vw

• VW Početnik
  • Auto: Passat B5.5
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #7 poslato: Jul 21, 2008, 10:25:39 posle podne »
Mislim da je ipak potrebno uraditi prilagodjavanje i podesavanje Monopoint dizne. Pokusaj kod nekoga ko poznaje diagnostiku i ko ima VAG-COM.
Pozdrav!

Van mreže bane5

• VW Početnik
Motor sam dodaje gas !!!
« Odgovor #8 poslato: Jul 22, 2008, 03:28:33 posle podne »
LJUDI RESIO SAM PROBLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nije ni do benzina niti do plina .

U pitanju je TREMO SENZOR-TERMO DAVAC SA 4 IZVODA -kod nekog ima i drugi broj izvoda, nebitno.

On se nalazi na vodenoj racvi i meri temperaturu vode i u zavisnosti od temp. pojacava i smanjuje gas !!!

On je pobrljavio, verovatno dotrajao, i poceo je da salje signal(napon) racunaru koji nema veze sa stvarnim signalom, nego neku brljotinu.

On kosta 550 dinara, eto.
Svima savetujem da prvo to zamene pa tek onda da idu dalje sa kvarom .

Ako auto nece da upali ili brlja u voznji ili sam da je gas ili kada upali stoji ler veci nego normalan, to su sve znaci da je mozda on riknuo !
Covek mi je rakao da je zamenuo pola auta i na kraju je ta glupost od500 dinara !!!!

Branko

Pozdrav