Autor Tema: vw lupo  (Pročitano 5750 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemos

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
vw lupo
« poslato: Jun 18, 2008, 08:40:37 posle podne »
od coveka od kog sam uzeo auto receno mi je da u gradu trosi 4.5-5l maximum.....na otvorenon ne vise od 4.5.....drugar koji ima isti auto mi se kune da mu trosi 4.5 u gradu. Par prijatelja mi je reklo da ne postoji auto benzinac koji u gradu trosi ispod 6....pogotovo ne lupo.
Situacije je takva da sam za 7dana sipao za 5000din pritom presao oko 400km i imam jos 1/2 rezervoara......nekom grubom racunicom dolazim do toga da on trosi ok 8litara sto je stvarno mnogo.....evo njegovih krarakteristika..999kubika MPI,4cilindra i ja mislim 50ks. nikako da se skrpim sa kintom da ga napunim do vrha i testiram potrosnju pravu(zadnju paru sam izvadio iz novcanika prosle nedelje kad sam ga kupovao) ali po gruboj proceni potrosnja me je iznenadila jako.....sta moze da utice na to da bude tolika potrosnja i koja je normalna njegova potrosnja za grad....

SALE GTI

• Gost
vw lupo
« Odgovor #1 poslato: Jun 18, 2008, 08:44:47 posle podne »
Pa tu je na

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #2 poslato: Jun 18, 2008, 09:27:38 posle podne »
Citat: SALE GTI
Pa tu je na

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
vw lupo
« Odgovor #3 poslato: Jun 18, 2008, 09:54:52 posle podne »
Da njegov je 1.7SDI....pa zavisi kako vozis,a zavisi i gde sipas gorivo...ne mogu da ti pomognem posto i ja vozim dizela

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
vw lupo
« Odgovor #4 poslato: Jun 19, 2008, 03:19:30 posle podne »
Nije moguce da ti trosi 8l. Da samo u koliko imas klimu i vozis non stop pun gas. Taj auto ne sme 6l preci u gradu. Pa Polo 1.0 ne trosi toliko. On na otvorenom trosi 4l po testiranoj potrosnji. To je jedan od naj ekonomicnijih automobila na svetu i moze da trosi ispod 6 u gradu. Uglavnom zavisi od voznje. Ima puno faktora.

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #5 poslato: Jun 19, 2008, 04:09:18 posle podne »
Citat: Rocky Balboa
Nije moguce da ti trosi 8l. Da samo u koliko imas klimu i vozis non stop pun gas. Taj auto ne sme 6l preci u gradu. Pa Polo 1.0 ne trosi toliko. On na otvorenom trosi 4l po testiranoj potrosnji. To je jedan od naj ekonomicnijih automobila na svetu i moze da trosi ispod 6 u gradu. Uglavnom zavisi od voznje. Ima puno faktora.

evo bas cu danas sipati pun,i izmeriti mu na 100km......ali sta ako mi trosi toliko?sta predlazes da radim....

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
vw lupo
« Odgovor #6 poslato: Jun 19, 2008, 05:27:51 posle podne »
U oglas.

Salu na stranu. U koliko trosi toliko treba videti sta uzrokuje toliku potrosnju a moze biti dosta stvari, od trapa, velicine guma, kvaliteta goriva, ispravnosti kompjutera, dovoda vazduha itd. Sad jedno pitanje kako vuce, je li zivahan ili trom i koliko je presao. hehe to su tri pitanja.

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #7 poslato: Jun 19, 2008, 08:57:18 posle podne »
U oglas.

Salu na stranu. U koliko trosi toliko treba videti sta uzrokuje toliku potrosnju a moze biti dosta stvari, od trapa, velicine guma, kvaliteta goriva, ispravnosti kompjutera, dovoda vazduha itd. Sad jedno pitanje kako vuce, je li zivahan ili trom i koliko je presao. hehe to su tri pitanja.

gume su standardne,gorivo sipam na omv.....ovo drugo cu tek proveriti...
ziv je  itekako!!bas sam zadovoljan sa tim,i super vuce!! vozio sam una 1000kubika pre ovog i to je nebo i zemlja,mada lupo ima vise konja.....

evo prvi peh danas,vozim i odjednom krece nesto uzasno da mi tandrce i stajem i gasim auto,ono i dalje,i tek prestane kad se iskljuci ventilator.....odem do elektricara i on mi kaze da je to neko sranje kod ventilatora mislim da pocine na B.....ali on to ne radi,te me poslao kod drugog.....mene zanima sad kolko para da spremim

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
vw lupo
« Odgovor #8 poslato: Jun 20, 2008, 10:42:29 pre podne »
Hm, vagenovi ventilatori. Vecita boljka. Biksna ti se ojela koja drzi rotor u centru pa je dobio luft ili je skroz ispala. Idi kod autoelektricara pa vidi. Ima tu i polovnih motora ventilatora. Nece te to mnogo izaci.

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #9 poslato: Jun 20, 2008, 09:10:52 posle podne »
Hm, vagenovi ventilatori. Vecita boljka. Biksna ti se ojela koja drzi rotor u centru pa je dobio luft ili je skroz ispala. Idi kod autoelektricara pa vidi. Ima tu i polovnih motora ventilatora. Nece te to mnogo izaci.

evo me opet.
popravka bixne samo nije mogla nego sam morao da uzmem ceo motor ventilatora. 3800din sa 2 brzine nov,i ruke 800.
otisao na kompjuter i nasao mi 4greske na motoru,od kojih je jedna bila katalizator,i sve je otklonjeno i sad ih nema. majstor mi je rekao da je zato mozda bila veca potrosnja,jer nije dobro mesao smesu.....a drugi mi je rekao da je prijavio katalizator mozda zbog ventilatora koji sam danas zamenio.....meni nista nije jasno i dalje ali ako kompjuter to moze da otkloni odnda ok......to je ovlasceni vw servis.....vlasnik mi je rekao da se pomirim sa cinjenicom da ce auto u gradu trositi minimum 7-8 litara....jer kako kaze to je grad,i nas benzin je jako loseg kvaliteta,nikako ne sipati na OMV!!
ajde roki cekam tvoj odgovor,i jos nesto rekao mi je da moze da mi smanji potrosnju  za 200ml eventualno ako mi zameni svecice,i jos neke stvari,ali kako kaze to su velike pare za tako malu ustedu....

Van mreže Peki1980

• VW Početnik
    • Seat grupa Srbija
  • Auto: Seat leon st 1.6tdi
vw lupo
« Odgovor #10 poslato: Jun 21, 2008, 05:50:26 posle podne »
e ljudi, treba da shvatite da budjavi yugo troshi oko 10l u gradu tako da shto se gradske voznje tiche i ono stani kreni pa od semafora do semafora idesh pa jednu ulicu koja je dugachka 10 metara zbog guzve predjesh za sat vremena to je nemoguce izmeriti potroshnju..jer bukvalno ti motor radi po sat vremena a predjesh 5 kilometara u guzvi tako da koliko god se muchio da smanjih potroshnju u gradu sve je to uzalud....ja vozim dizela pa mi je opet potroshnja u gradu i po 7l, sva sreca sipam d2 pa je to kao lakshe za novchanik ali....nema tu grad je katastrofa za gorivo. al zato na otvorenom ga neosecam. a to shto po katalogu troshi po gradu 4-5 litara to je smejurija...hahhha, bre pa to samo u nekim idelanim uslovima a ne ovim beogradskim , i to samo sa kvalitetnim gorivom a ne ovim nashim najgorim na svetu ...

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
vw lupo
« Odgovor #11 poslato: Jun 21, 2008, 06:00:11 posle podne »
Pa yugo i jeste budjav jer toliko trosi, a kako ide bolje da ne pricam...
A za motor od 1000 kubika mpi je mnogo 8l, cisto da se uporedi, golf, koji je veci, 1.6 16v trosi u gradu od 7-8l, moj teca ga ima i vozi po BG-u i Smederevu.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
vw lupo
« Odgovor #12 poslato: Jun 22, 2008, 01:44:07 pre podne »
Proveri filter za vazduh. S obzirom da si ga stavio na komp i otklonio te probleme treba da vidis sada kako ce da trosi.

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #13 poslato: Jun 22, 2008, 05:29:18 pre podne »
Proveri filter za vazduh. S obzirom da si ga stavio na komp i otklonio te probleme treba da vidis sada kako ce da trosi.

definitivna i proverena potrosnja na 100km u gradu je 6.9l.danas sam izmerio.
sta dalje da je spustim i koliko je moguce to?kao sto rekoh covek u servisu mi je rekao da moze da mi spusti za 0.2l ali da su to velike pare za tako malu ustedu.....jel ostaje sad da proverim filter za vazduh???.....to ne umem sam,moracu ko majstora

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
vw lupo
« Odgovor #14 poslato: Jun 22, 2008, 01:33:59 posle podne »
Proveri jer to su banalne stvari a uticu na potrosnju jer su to mali motori.
0.2 po 0.2

Van mreže nemos

• VW Početnik
vw lupo
« Odgovor #15 poslato: Jun 22, 2008, 05:51:19 posle podne »
Proveri jer to su banalne stvari a uticu na potrosnju jer su to mali motori.
0.2 po 0.2

provericu!!
a gume??175 su mi.....koje su fabr dimenzije? tu moze da lezi takodje potrosnja.

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
vw lupo
« Odgovor #16 poslato: Jun 22, 2008, 10:58:27 posle podne »
Nemoj uze od 175 / XX nikako, nece auto liciti ninasta.

Nije ti to velika potrosnja u nasim uslovima sa nasim gorivom, a ako hoces jos manju potrosnju po gradu kupi dizela kao Rocky-jevog. 1.7 imaces bolje pervormanse i manju potrosnju.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
vw lupo
« Odgovor #17 poslato: Jun 23, 2008, 01:18:28 posle podne »
gume su ok to je to. Sad gorivo je lose pa i tu ide na potrosnju. Pa 1.7 SDI bi te spasio.