Treba mi nekoliko odgovora vezano za releje (imao sam nekog problema sa akumulatorom pa su mi na oko zapali releji koji stoje blizu njega i trebaju mi odgovori na nekoliko pitanja

)
1 Da li moram da imam osigurac na zici koja nosi 30 tj od akumulatora sto ide ka releju .Kod mene nije bio stavljen pa zato pitam
2 Da li mora svaki relej da ima direktan spoj sa akumulatorom ili moze da se nastavi ,kod mene na instalaciji prethodni vlasnici su sa akumulatora povukli zicu na relej za sirenu i na mestu gde se ona kaci na relej duplirali je ,pa druga zica nosi struju na 30 na drugi relej (relej za male farove)
3 Da li relej za male farove ,/maglenke ili kako ko krsti male farove na golfu ,treba da bude za svaku sijalicu ponaosob ili jedan relej koji daje struju za dve sijalice
posto ja tu imam model sa sledecim brojevima 30 85 86 87 87 .(nije 87 i 87a) vec dve 87 i obe rade kad relej da struju ,tj jedan izvod 87 je leva sijalica , a drugi izvod je desna sijalica .
Da li da ostavim tako ili da se stavi za svaku sijalicu po svoj relej i da npr sa leve sijalice uzimam kontant sa leve instalacije ,a sa desne sa desne instalacije
Napravicu sliku kasnije ,a ako uspem da uslikam releje i povezivanje i to cu da okacim
4 pitanje vise vezano za alarm,ali da pitam
zanima me ,kao sam dobro pohvatao uloga releja je da prespoji 30 na >>87 ,e sad ako meni 86 i 87 predstavljaju tanke zice koje zahtevaju manje napona ,onda meni ustvari na 87 dolazi direktna struja sa 30 ,kad taj relej krene da radi
Tj danas kad sam merio preko unimera da li mi nesto vuce struje (opcija 10A na unieru ) vrednost je uvek bila oko 0.02 i 0.03 .a kad sam aktivirao alarm i drzao prst na pipku za haubu (da simuliram da je auto zakljucan ) dobijem vrednost 0.20 ,sto je mnogo ?!
a ta vrednost se odmah ugasi kad skinem osigurac za relej koji sluzi za alarm .Pa sad moram to da lepo smislim
Hvala svima na odgovorima

.