Autor Tema: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)  (Pročitano 272536 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #320 poslato: Mart 06, 2013, 03:33:18 posle podne »
I zna li neko gde se moze kupiti karirani materijal za presvlacenje? Ili je to jos uvek nepoznanica u Srbiji? wacko

Van mreže Re_EduCaTioN

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • GTI znaju ga svi :)
  • Auto: Golf 2
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #321 poslato: Mart 11, 2013, 03:24:38 posle podne »
Zna neko kako da skinem nebo na golf-2 troja vrata ima siber ? u katastrofalnom je stanju vlasnik pre mene je oljustio sta je radio ne znam ali ima samo onaj stiropor i jos ga je farbao u crno ja mislim a sto je najgore izudaran je taj stiropor i neznam kako bi to moglo da se sredi? ima busotine od neceg a ovde u palanci ima covek koji rastura vw automobile pa ima sve delove pa nzm sta mi se vise isplati? :)
Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #322 poslato: Mart 11, 2013, 03:48:54 posle podne »
najbolje ti je ako nadjes fabricko nebo u sto boljem stanju, jer kako god da ga zalepis, a neces sigurno zalepiti kao fabricki, nece ti to stajati dugo. pogledaj samo koliko su ljudi imali muke oko lepljenja.

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #323 poslato: Mart 11, 2013, 04:16:49 posle podne »
Zato bato sto ga nisu lijepili kako treba.. .. Ako ga je neko vec zalijepio i to 90ih godina, e moze vala i sad, tehnologija je uznapredovala, samo treba znati.. . .

@Re_EduCaTioN , kupi ispravno nebo na otpadu. ..

Van mreže Re_EduCaTioN

• VW Početnik
  • GTI znaju ga svi :)
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #324 poslato: Mart 11, 2013, 05:17:03 posle podne »
Hvala momci moram neki dan da odem do otpada i onako mi fale jos neke plastike  bleh  clap:)
Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!

Van mreže Milos911

• VW Početnik
  • Auto: Golf II
« Odgovor #325 poslato: April 08, 2013, 12:41:38 pre podne »
Ok, prateci temu izabrao sam sintelan i eko kozu.

I zaebao se.

Sintelan ne moze da lepi ovo nebo, tj verujem da su oni sto su ga zalepili imali mnogo srece.
Problem je sledeci: sintelan pojede onaj "sundjer"(ili stiropor, uglavnom materijal tog tipa) koji je iznad plastike, a ispod platna (ili ako gledamo odozdo, iznad platna a ispod plastike).
Fazon je, kad se skine nebo ostanu ostaci fabrickog lepka, koji se sastruzu, i sloj lepka pomesan sa onim ispod (ili iznad, kako god hocete). Taj sloj sluzi kao izolacija, i ne dozvoljava sintelanu da istopi gorepomenuti sundjer.

Problem nastaje kad je nebo osteceno, pa taj medju sloj dodje u dodir sa sintelanom, koji ga istopi.
To sam provalio kad sam popunjavao neke rupe na sredini neba, i kad je kartonski profil koji sam isekao potonuo do plasticnog dela.

Znaci glavno pitanje: Koji lepak koristiti (zanima me iskustvo iz prve ruke), a da nije neka egzotika kupljena u inostranstvu? Citam negde lik kaze da je koristio tutkalo, sto mi je veoma privlacna opcija, samo nisam siguran kako ce drzati?

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #326 poslato: April 08, 2013, 10:24:56 pre podne »
Taj sundjer sto sintelan jede se ostruze ribacom cetkom, ako je u boljem stanju mesinganom. . . Kakva bre izolacija, nema tu I od izolacije. . .  I kakvo bre tutkalo. .. .? Sto ljudi izmisljaju toplu vodu nije mi jasno. .. Tutkalo se stvrdne i nije elasticno. . . Moje nebo je u eko kozi i lijepljeno je sintelanom, ko sto je lijepljeno svako nebo, nego tapacireri lazu da je to neko super, ultra mega, giga svemirsko lijepilo koje ima samo u sumama Amazonije sa dodatkom izmeta od covjecje ribice. . . Koje god nebo sam uradio, radjeno je sintelanom i niko mi se do sad nije pozalio da mu ne valja ili da se odlijepilo. . .. A moje je evo peta godina i nije acnulo. . .

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #327 poslato: April 08, 2013, 11:41:33 pre podne »
...+1 za GT-ov post. Zemo,ja sam na calovom kadetu radio sa Tigrovim lepkom,ni to ti nije skupa varijanta,evo treca godina,nije nigde pustilo.Najbitnije je lepo razmazati lepak,a ne koji ces da koristis...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #328 poslato: April 08, 2013, 02:48:35 posle podne »
ja se u potpunosti slazem sa milosem 911, a zasto...pa zato sto je decko u pravu, jer bilo koji, ali zaista bilo koji od navedenih lepkova u ovoj temi, cim dodje u kontakt sa materijalom od kog je izradjeno nebo, ono ga momentalno nagriza- topi!!!!!!! jedina caka je u tome da nebo nije osteceno, tj da se ostecenja saniraju kako ne bi doslo do nezeljenog efekta.
ko mi ne veruje nek licno sam proba da osteti nebo i da na to mesto stavi lepak....rezultat je katastrofa.

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #329 poslato: April 08, 2013, 02:51:36 posle podne »
Jel ti vidis da sam ja napisao da sam uradio krovista i krovista sa sintelanom i da se nijedno nije istopilo. . . ?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #330 poslato: April 08, 2013, 06:14:54 posle podne »
GT267, ako si i svaka ti cast. i ja sam lepio szo se moze videti iz mojih ranijih postova u temi, a ako treba i slika i nju cu priloziti. ali koliko vidim ne shvatas me. MOZE DA SE LEPI ALI SAMO, PONAVLJAM ALI SAAAAMO AKO NEBO NIJE OSTECENO!!!!!!! svako ostecenje leoak uzima za danak. probaj sa stiroporom, nebo je od istog materijala samo trvdo presovano, pa ces videti.

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
  • Auto: Golf mk2 TD
« Odgovor #331 poslato: April 08, 2013, 06:50:41 posle podne »
Sta li ce biti sa mojim? Ja sam moje sastavljao iz delova sintelanom. Za sada stoji... :-D

Van mreže Milos911

• VW Početnik
  • Auto: Golf II
« Odgovor #332 poslato: April 08, 2013, 10:18:55 posle podne »
Citat
Taj sundjer sto sintelan jede se ostruze ribacom cetkom, ako je u boljem stanju mesinganom. .
Prijatelju nisam debil da ne umem da se snadjem, to sto ti opisujes naravno da sam skinuo. Rekao sam "kad se skine nebo ostanu ostaci fabrickog lepka, koji se sastruzu"

Citat
Kakva bre izolacija, nema tu I od izolacije. . .
" i sloj lepka pomesan sa onim ispod (ili iznad, kako god hocete). Taj sloj sluzi kao izolacija" Sloj je pomesan sa materijalom sto je kao stiropor, koji ne moze da se ostruze jer on pravi one "stomacice", i kad bi se skinuo ostala bi samo ona plastika.

Citat
jedina caka je u tome da nebo nije osteceno, tj da se ostecenja saniraju kako ne bi doslo do nezeljenog efekta.
Tacno, kad nebo nije osteceno, gorepomenuti sloj koji se sastoji od fabrickog lepka pomesanog sa sundjerom sluzi kao izolacija, i ne dozvoljava sintelanu da nagrize sundjer.
Znaci ako je taj sloj citav, moze sintelan...

Citat
Sta li ce biti sa mojim? Ja sam moje sastavljao iz delova sintelanom. Za sada stoji... :-D
Ostace da stoji, ako odmah ne nagrize, nece ni kasnije :)

Evo slike, i jedan savet:

Kad popravljate rupe, isecite preko sredine nebo, tj vodoravno prepolovite na pola deo gde ubacujete karton, tako da ce karton imati pozadi za sta da se zalepi, i drzace bolje, a napred ce biti iznivelisan sa nebom. Na slici je karton tako ubacen, ali je je sintelan pojeo ono ispod, i onda je potonuo do plastike pozadi...

Van mreže sssaaajjj

• Sr. Member
  • Auto: Mk 3 Gti
« Odgovor #333 poslato: April 23, 2013, 07:59:23 posle podne »
Sa cime je najbolje da na nekim mestima ucvrstim nebo?Na nekim mestima je pocelo da se malo razdvaja sa gornje stranje pa bi da ga ucvrstim!
GTI u srcu,pamet u glavi!

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
« Odgovor #334 poslato: April 23, 2013, 08:29:37 posle podne »
mislis odlepljuje ti se platno?

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #335 poslato: April 23, 2013, 09:00:00 posle podne »
Sa cime je najbolje da na nekim mestima ucvrstim nebo?Na nekim mestima je pocelo da se malo razdvaja sa gornje stranje pa bi da ga ucvrstim!
ne pokusaji ni sa cim. bolje ga komplet presvuci. ne mozes staro platno zalijepit vise
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže sssaaajjj

• Sr. Member
« Odgovor #336 poslato: April 24, 2013, 12:28:54 pre podne »
Meni je ono nebo,kako bih nazvao plasticno i nema platno uopste.Nego mi se ono razdvaja na nekim mestima.Ovako nekako,samo nije bas skroz puklo.
http://img27.imageshack.us/img27/3125/coxi1737.jpg

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
« Odgovor #337 poslato: April 24, 2013, 01:55:33 posle podne »
platno ima sigurno samo je pocelo i ono da puca kao kod Vw spec, msm da ti to moraš skidati i raditi.. ili traži drugo nebo...

TTS

• Gost
« Odgovor #338 poslato: April 27, 2013, 11:04:55 posle podne »
I moje je isto ovako puklo,pa sam ga lagano zalijepio DUCK TAPEOM da stoji na mjestu,a onda sa gornje strane pojačao stakloplastikom,poslije tapaciranje i bude kao novo...

Van mreže sssaaajjj

• Sr. Member
« Odgovor #339 poslato: April 28, 2013, 12:52:39 pre podne »
Razmisljao sam da na nekim mestima ucvrstim sa poliesterom(sa gornje strane neba)?