Autor Tema: Temperatura Motora Golf 3  (Pročitano 20547 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wonta mk3

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf III 1.8 66kw/90KS 1995
Temperatura Motora Golf 3
« poslato: Jun 12, 2011, 04:00:00 posle podne »
E ovako imam mali problem za Golfu 3!Ustvari i nije bas mali!Po nekad mi dize temperaturi i digne temperaturu preko 90 stepeni.Tad stanem da se malo ohladi.Kada mu sipam vodu do mahimuma,obicno posle predjenih 100 km nivo vode se spusti do minimuma i tu staje!Ne znam u cemu je problem!Jel moze neko da mi da savet?

Van mreže Wonta mk3

• VW Početnik
Odg: Temperatura Motora Golf 3
« Odgovor #1 poslato: Jun 12, 2011, 04:01:10 posle podne »
Ventilator se stalno ukljucuje na 70 stepeni i tu drzi temperaturu.Kada idem polaku uz veliki uspon ne dize temperaturu preko 70

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #2 poslato: Jun 12, 2011, 09:06:14 posle podne »
Ventilator se pali na 92 stepene kod golfa. . . blink, nego u ovo ti se i ne razumujem bas, ima ovdje majstora koji ce ti reci. . . , samo mogu da ti kazem po pitanju ovoga sto ti voda sa max pada na min, da provjeris da ti ona posuda za vodu nije pukla na sastavu na sredini. . .

Van mreže Wonta mk3

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jun 13, 2011, 01:50:38 pre podne »
A da li je se to nekom dogadjalo?Da je posuda za vodu pukla na sastavu?Ma zavisi od koliko je stepeni termostat.Meni cim stigne temperatura do crte od 70 stepeni on se ukljuci,ali nekad iz nekog razloga podigne temperaturu!

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #4 poslato: Jun 13, 2011, 02:08:57 pre podne »
Jeste dogadjalo se, zato sam ti rekao. . . Ne znam koji to termostat otvara na 70 stepeni , a radna temp na mk3 je 90. . .  blink E bas bih volio da Gedora vidi ovu temu. . .  ;)

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #5 poslato: Jun 13, 2011, 02:42:34 pre podne »
Cek pa mozda coveku gubi vodu na nekim spojevima ,kao i kod bloka motora gde je ona plastika  ;)

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #6 poslato: Jun 13, 2011, 02:46:02 pre podne »
Mislis racva vode, pa kako mu onda ne iscuri sva nego samo do min. .

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #7 poslato: Jun 13, 2011, 02:49:00 pre podne »
Jbg neznam ,mozda mu i na cepu gore izbacuje --kao banchiju sto je isto na 100 km izbacio

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #8 poslato: Jun 13, 2011, 02:53:14 pre podne »
Ma to i nije toliki problem, nego me ovo sa ventilatorom bas zanima. . .

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #9 poslato: Jun 13, 2011, 12:25:59 posle podne »
I kod mene drzi na 70, 70 i neki... To je kod trojki izgleda neki bug... :huh:

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #10 poslato: Jun 13, 2011, 02:21:49 posle podne »
Ma to sto drzi na 70 kod nekih nije mana nego je crkao termostat, ostao otvoren pa voda stalno kruzi. . . ., ali njemu se pali ventilator na 70 koliko on objasni. . .

Van mreže twister76

• VW Početnik
  • vw eksperto
  • Auto: passat 5.5 2.0tdi highline
« Odgovor #11 poslato: Jun 13, 2011, 04:17:46 posle podne »
pali se na 70 jer ima sigurno od stojadina termoprekidac sa jednom brzinom   bonk bonk bonk
za leto je ok mada je najbolje da stavi original sa dve brzine    big_boss big_boss big_boss
R.Mario

wagenman

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Jun 13, 2011, 04:41:32 posle podne »
Termostat i termodavac nemaju veze. I da nema termostat davac ukljucuje ventilator na temperaturi za koju je predvidjen, a nijedan ne ukljucuje na 70 stepeni. I termostati otvaraju na 85 pa na više stepeni.
Nebitno je da li ima jednu brzinu ili dve, nesme da ukljucuje tako rano. Moja preporuka je da povežeš da odmah ukljucuje drugu brzinu.
Da je bušna posuda izbacio bi više vode, ako nigde ne curi verovatno te zeza cep.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #13 poslato: Jun 13, 2011, 05:01:32 posle podne »
a da juri kamenac po crevima?
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Ivke

• IvKe ZaJeBaNt
  • Hero Member
  • VW - Das Auto
  • Auto: VW Golf MK3 + MB Vaneo
« Odgovor #14 poslato: Jun 13, 2011, 06:45:19 posle podne »
i ja sam do pre nove godine imao problema sa temperaturom tj u mesto je podizao do 87-88 stepeni a u toku voznje ga drzao na 75 tako da je trosio auto kao da je 3.0 litra, a sve se to sredilo menjanjem termostata i sada po gradu je 88-92 i pali ventilator malo iznad crte za 90 a u toku voznje ga drzi na 85 stepeni.

Van mreže Wonta mk3

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jun 14, 2011, 12:09:24 pre podne »
Da,da!Cim mi temperatura stigne do 70 stepeni ventilator se ukljuci!Evo bas sam jutros presao 30 km i bas sam vozio brzo od 120 do 140 i temperatura je stajala na 70.Kada sam krenuo uz uzpon,polako prvom,temperatura je i dalje stajala na 70 sve do kuce!Ne znam zbog cega po nekad digne temparaturu preko 90.A sta to u vezi cepa?Sta treba da pogledam?

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #16 poslato: Jun 14, 2011, 12:32:30 pre podne »
Prvo ti druze moj promjeni termostat, on ti nije preko 10 eura, . . ., a cep, pa vidi da nije pukao. . Kad vozis , stani , otvori haubu i pogledaj, vlazi li na boci, oko boce, vidi crijeva, uzmes od cure ogledalce, pa vidis iza motore ima jedna plasticna racva i to provjeris. . .

Van mreže Wonta mk3

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Jun 14, 2011, 06:03:07 posle podne »
E bas sam sad dilio malo vode u kola!Pa sam primetio na hladnjaku imaju kao neki venecijaner  lollol jel on treba sad da bude otvoren ili zatvoren?A i tideo sad da ne rebrima Hladnjaka ima neko blato,posto sam pre neki dan dosao po nevremenu kuci pa je se neko blato zalepilo za Hladnjak,mozda zbog toga ne stize da ohladi?

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Jun 14, 2011, 06:18:35 posle podne »
Golf3Gl , iskreno mislim druze da nije ni termostat ni termodavac, u ovom slucaju termodavac ili ti prekidac koji pali ventilator, tebe verujem da zeza instrument tabla, o tom problemu smo trazili resenje po pitanju passata b3 koji ima taj problem i kod mene i kod Kovaca...
Sada cu iskopirati jos jedan post gde sam dosao do tog zakljucka i zao mi je sto je taj post izbrisan na temi o passatu gde se javlja taj problem.

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Jun 14, 2011, 06:20:28 posle podne »
Sada i ja imam problem kao Kovac a provereno izmerio sam temperaturu na kojoj otvara termostat i sve je ok i temperaturu na kojoj termodavac- termoprekidac ( kako god hocete) ukljucuje ventilator. a pocelo je ovako:
Prvo mi je radna temperatura na tabli bila nesto iznad 70 stepeni i nikako da podigne do 90tak otprilike kao radnu, do 80 i jedva koji stepen dodje i tu cak termoprekidac upali ventilator da ohladi ( a ja "marmun" nije mi palo na pamet da uzmem unimer i da izmerim stvarno stanje temperature vode u hladnjaku), i prva pomisao mi je da ne zatvara termostat i da voda kruzi konstantno i hladi, i danas skinem i stavim novi ( i jos ga stavljao u lonce i zagrevao i merio temperaturu na kojoj ce poceti da otvara i sve ok) i kad sada mi pokazuje na 101- 102stepena kao radnu ( na instrument tabli), uzmem unimer i merim temperaturu u hladnjaku ( merio sam u boci za dolivanje tecnosti nego da bi me shvatili izrazavam kao u hladnjaku) i tamo lepo pokazuje 90-91 stepen radna a na tabli i dalje stoji oko 100stepeni, i onda bacim pogled i na kazaljku za gorivo kad i ona pokazuje vise ( 35 litara) jer znam da mi je u toku dana pokazivala ispod 30tak mozda oko 25litara i shvatim da imam problem sa tablom ili necim sto ima veze sa njom, isto to shvatim kad vratim film unazad da mi je i pokazivalo da mi termoprekidac pali ventilator na 80 i neki stepen ranije a u stvari je tada imao 90 i neki stepen stvarnih. E sada mi je krivo sto sam original termodavac BEHR-TOMPSON zamenio sa nekim budjavim a mrzi me da sve vracam ponovo.
E ovde bi siguran sam i Kovacu i meni dobro dosla necija pomoc ko moze da nas uputi gde da trazimo problem dali u samoj inst.tabli ili u nekoj sondi ili neznam cemu. Problem koji mi se ponekad pojavi sa tablom je da mi spadnu kazaljke za temperaturu, gorivo, obrtomer, sat, osvetljenje table a gori mi samo plava sijalica koja pokazuje da su ukljucena duga svetla iako su tada ukljucena kratka svetla i to svega desetak sekundi pa se sve vrati u normali osim ste se vreme na satu ponisti i pocne da meri iz pocetka( o ovakvom problemu sam citao postove i tamo su kao prelemili celu tablu i resili problem ali ja jos nisam imao vremena i volje zato). Mozda je o ovaj i prethodni problem u tabli i nesto sto je vezano za tablu.
Zasitih se pisanijama... Dajte neko misljenje ili konkretan odgovor!