Autor Tema: ksenoni  (Pročitano 11939 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
Odg: ksenoni
« Odgovor #20 poslato: Jun 11, 2011, 08:49:13 posle podne »
Na tehnickom ce se gledati

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #21 poslato: Jun 11, 2011, 08:56:44 posle podne »
ja nemam apsolutno nista protiv da nateraju sve koji imaju xenone s pijace koji sijaju svuda samo ne na put da ih skinu...sto je po mojoj slobodnoj proceni bar 90% vozila kod nas
lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #22 poslato: Jun 11, 2011, 09:23:45 posle podne »
ti bi skidao jer te nerviraju zbog nepodešenog svetla, a oni će pretiti skidanjem da bi uzeli pare
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže nemanjamirjana

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Jun 11, 2011, 11:06:21 posle podne »
bez autonivelacije ih je nemoguce podesiti

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #24 poslato: Jun 11, 2011, 11:25:38 posle podne »
ja sam pre par meseci ugradio na pasata takve ksenonce i stalno mi sr resetovaao km sat i sat za vreme bicedobro
po meni su djubre ja sam ih odma skinuo
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #25 poslato: Jun 12, 2011, 12:56:06 pre podne »
@aca@ ugradio si iste ovakve kao sa slike?
koji passat?
  champ1

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #26 poslato: Jun 12, 2011, 01:29:50 pre podne »
Ti xenoni su ok, kinezi jesu ali nisu divljaci kao 90% ostalih drugih na trzistu. Nazad imas oznaku ballasta http://www.landone.com.cn/Product_en/View.aspx?id=287 a koju ce nalepnicu i pod kojim imenom uvoznik da ih uveze to je totalno nebitna stvar. Ja sam ugradjivao setove koji je stigao iz bugarske

Uploaded with ImageShack.us
Mnogo sam Rajkooo

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #27 poslato: Jun 12, 2011, 08:06:07 pre podne »
ne iste takve naravno  B)
nego kineze pa pasat b5 ima H7
cak sam probao i dodatne releje da stavim i opet nista
pravi ksenoni  ne kostaju toliko nego duplo skuplje
nekaze nas narod koliko para toliko muzike  lollol lollol
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #28 poslato: Jun 12, 2011, 12:16:32 posle podne »
drugar ih je ugradio do sada preko 20komada i jace i niko muy se nije zalio,svi su ok,radio je i motore,
stavicu ih pa sta bude,a ovo za novi zakon mogu da se  sex
ko zna kad ceto biti,kad budem isao na tehnicki samo skinem i vratim klasicnu sijalicu i kad prodjem onda mi drugar opet vrne ksenone,mislim skinem adapter,ksenoni ostanu na kolima samo iskljuceni
  champ1

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Jun 12, 2011, 01:05:49 posle podne »
ili odes na tehnicki i castis 500 kinti i oni ni ne vide xenone  biggrin

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #30 poslato: Jun 12, 2011, 01:11:42 posle podne »
drugar ih je ugradio do sada preko 20komada i jace i niko muy se nije zalio,svi su ok,radio je i motore,
stavicu ih pa sta bude,a ovo za novi zakon mogu da se  sex
ko zna kad ceto biti,kad budem isao na tehnicki samo skinem i vratim klasicnu sijalicu i kad prodjem onda mi drugar opet vrne ksenone,mislim skinem adapter,ksenoni ostanu na kolima samo iskljuceni
oni mutavi, a ti ih zajebao? Acco jesi ti bio francuska sobarica u proslom zivotu?  biggrin
ako krenu u otimacinu povodom xenona moraces da imas atest, a po ulicama ce opet biti "specijalizovane" patrole kao sto su bile za folije na staklima, s tim da ce im sada biti lakse jer na kilometar vide ko ima xenone. Dovoljno je da ti otvore haubu i uberu planirani kajmak.
Sto su duze na vlasti spisak "dogradjivanih" stvari ce sve biti duzi. Neko mi rece da u Sloveniji moras da imas atest za ET felne. Ne bi me iznenadilo i do da nam traze jer pare su pare
« Poslednja izmena: Jun 12, 2011, 01:13:43 posle podne od strane Wele »

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #31 poslato: Jun 12, 2011, 01:24:11 posle podne »
ja sam stavio totalno iste na passata i na duga i na kratka... uzeo sam 6000k,to mi je nekako najlepse,kazu da se bolje vidi sa 5000k ali mi je lepsa boja sa 6,od 8000k je vec mnogo jaka ona ljubicasta... sad ce mislim vec cetvrti mesec,rade bez problema...

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #32 poslato: Jun 12, 2011, 04:30:31 posle podne »
stavicu ih pa sta bude,a ovo za novi zakon mogu da se  sex
oni mutavi, a ti ih zajebao? Acco jesi ti bio francuska sobarica u proslom zivotu?  biggrin
ako krenu u otimacinu povodom xenona moraces da imas atest, a po ulicama ce opet biti "specijalizovane" patrole kao sto su bile za folije na staklima, s tim da ce im sada biti lakse jer na kilometar vide ko ima xenone. Dovoljno je da ti otvore haubu i uberu planirani kajmak.
Sto su duze na vlasti spisak "dogradjivanih" stvari ce sve biti duzi. Neko mi rece da u Sloveniji moras da imas atest za ET felne. Ne bi me iznenadilo i do da nam traze jer pare su pare
trazice atest,tj iskljucice me iz saobracaja verovatno kao za zatamljena stakla,promenim sijalice sam i stavim ove klasicne zute i mogu da se  sex
medjutim ko zna kad ce to biti i da li ce biti uopste,do tada vozim bez razmisljanja,nije neka velika cifra 3500din pa da kazem da sam bacio velike pare posle
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #33 poslato: Jun 12, 2011, 04:36:38 posle podne »
ma da bre,stavi to,ja sam platio po paru 4000 din
samo lepo zadihtuj onaj poklopac da ti ne udje voda kao meni,dovoljno je jedna jedina kad da zamagli far,a osusiti ga prava je nauka,zavuce se svuda je8ena kap...  biggrin

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #34 poslato: Jun 12, 2011, 04:39:53 posle podne »
a jersijalica ulazi-pasuje od ksenona u moj far ili mora nesto da se budzi,prosiruje rupa itd?
drugar mi kaze da se kablov ne seckaju,ne nastavljaju,sve je to vec povezano,samo se nabode dzek
« Poslednja izmena: Jun 12, 2011, 04:42:28 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #35 poslato: Jun 12, 2011, 04:43:35 posle podne »
ma pasuje,samo mora da se isece onaj poklopac fara,da bi proturio zice kroz njega,ali dobijes i tu gumu(kroz koju prolaze kablovi),samo gledaj da iseces pravilan krug da moze lepo da nalegne ta guma na poklopac... nije lose i staviti malo silikona ali sa unutrasnje strane da se ne bi videlo... inace neke vece prepravke nema,sijalica je ista,samo malo duza,kuciste sijalice ostaje isto,dzekovi takodje...
P.S i da,pricvrstis lepo balaste gde ima mesta da ne bi skakali,mozes i plasticnom selnom ili jos bolje dobices nosace za njih pa ih stavi na neki postojeci sraf... nije dobro kad su klimavi...
« Poslednja izmena: Jun 12, 2011, 04:48:53 posle podne od strane Gagi »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #36 poslato: Jun 12, 2011, 05:03:42 posle podne »
Jedina prednost sto su xenoni jeftiniji od folija i mogu da se uklone brzo.
Ali teoretski smo govorili, ako odluce da iz "dovedu u red" sto je izgovor za otimanje para uzece pare. Bice kao za folije. Traze atest koji moze i ne mora da se dobije. Zaustave te, traze da otvoris haubu ti nemas atest ili adekvatne xenone i 50e kazna. Ne znam u kom trenutku si ti planirao da stavis klasicne zute sijalice? (usput, zute ne smes da vozis, svetla farova moraju da su bele boje)
To sam hteo da kazem, nisam siguran da si me razumeo.
Ja sam vozio i 5000 i 6000 i gledao 8000, iskreno nisam primetio veliku razliku, ali xenoni na kolima su zakon.

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #37 poslato: Jun 12, 2011, 05:46:59 posle podne »
ko zna kad ce to biti,mislio sam da vratim ove moje sadasnje ako do toga dodje da me iskljuce iz saobracaja
danas skoro svi imaju ksenone a 90% njih su naknadno ugradili i niko nema atest,mislim da je to bezveze da tako postupaju
ksenoni zaslepljuju druge ucesnike u saobracaju,neko je to bio napisao ovde u drugoj temi ali to zaslepljuju oni koji nemaju sociva,nego bacaju svetlost po celom faru i na sve strane,moj auto ima sociva i mislim da nece smetati i zaslepljivati druge ucesnike,to je barem moje misljenje

inace uzeo sam ksenone danas i u cetvrtak ih montiram  biggrin

covek ih prodaje 4500din bez garancije a 70e sa montazom i garancijom godinu dana
ja ih uzeo za 3500din sa garancijom i montazom,dobar drugar  biggrin

champ1

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #38 poslato: Jun 12, 2011, 06:38:21 posle podne »
Dobra je cena pogotovu ako stoji iza garancije, sto je u principu najbitnije, a opet to zavisi od onih koji uvoze , ako su neki dripci od garancije nema nista, kod tebe je dobra stvar sto ti je drugar pa mozes da ga cimas  biggrin, a sto se zakona tice ko zna kad ce to stvarno da se gleda , i da bude tako dovoljno je staviti 4300k sijalice i saobracajac nema sanse da provali da je xenon, a za tehnicki uvek moze da se vrati halogena. Naravno usteluj svetla kako treba, neko rece da bez auto nivelacije ne mogu da se nasteluju(nije tacno) svaki far moze da se nasteluje kako treba a autonivelacija moze samo da spusti snop po potrebi i da vrati na normalnu visinu, a to moze i vozac ako ima nivelaciju iz kabine, naravno ne kao autonivelacija koja reaguje na sve neravnine li bar kad je pretovaren auto da spusti malo da ne smeta drugim ucesnicima u saobracaju

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #39 poslato: Jun 12, 2011, 09:25:19 posle podne »
mora da postoji neki uredjaj koji se montira na vec postojeci tockic za podesavanje nivoa farova i sa nekom elektronikom da podesava snop
mislim da to nije problem da se napravi