Autor Tema: Turbina  (Pročitano 3756 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
Turbina
« poslato: Jun 14, 2008, 04:46:02 posle podne »
Pozdrav ljudi,.U  poslednjih mjesec dva kad dam naglo gas pocne turbina da zvizduce.Zvuk je prelijep:) ali me interesuje da li to treba da me zabrine ili ne.Ulja trosi na 5000km oko 300grama,nista se na auto nije promijenilo.pozzz i hvala unaprijed na odgovorima.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Turbina
« Odgovor #1 poslato: Jun 14, 2008, 09:44:09 posle podne »
Imam i ja slicno pitanje, kod mene se turbina cuje, ali samo ponekad, i to obicno u 3. brzini,  ne znam zasto???

Mozda ti se turbina cuje samo kad stisnesh gas jer tad stvara najveci pritisak, ja imam cajger za turbo boost, i recimo, kad vozim u 5. brzini cim stisnem gas  do kraja on nabije 0.8 bara(maximum), i suprotno- cim pustim gas, paden na 0 bara.

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Turbina
« Odgovor #2 poslato: Jun 15, 2008, 01:39:37 pre podne »
Citat: borko83
Pozdrav ljudi,.U  poslednjih mjesec dva kad dam naglo gas pocne turbina da zvizduce.Zvuk je prelijep:) ali me interesuje da li to treba da me zabrine ili ne.Ulja trosi na 5000km oko 300grama,nista se na auto nije promijenilo.pozzz i hvala unaprijed na odgovorima.

Proveri da ti se nije otvorila neka rupica na auspuhu u poslednjih mesec dva pa si zato dobio lepsi zvuk?

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
Turbina
« Odgovor #3 poslato: Jun 15, 2008, 06:58:10 posle podne »
nije provjeravao sam,bas se cuje iz turbine,onaj lijepi zvizdavi zvuk i to izmedju 1500rpm i 2000rpm a kad se osjeti potisak preko 2000rpm tada se vise ne cuje,e a gdje moze da se nadje cajger za turbo boost,djeluje zanimljivo:)

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
Turbina
« Odgovor #4 poslato: Jun 15, 2008, 09:06:32 posle podne »
boost cajger ima u gang lendu i slicnim prodavnicama, a ima i na ebayu da se nadje ako imas nekog da ti dopremi.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
Turbina
« Odgovor #5 poslato: Jun 15, 2008, 11:23:49 posle podne »
Ne znam kako ti se cuje od 1500 do 2000 obrtaja kad ti je tad boost 0 bara .... Tek od 2300 se oseca boost, i meni se otprilike tada cuje, od 2500-3000 obrtaja  
A bolje to uzmi kod nas, mislim da ce te skuplje kostati da narucujes i vise ces se cimati.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
Turbina
« Odgovor #6 poslato: Jun 16, 2008, 02:43:02 pre podne »
hmmm i kod mene se cuje turbina,onako sto kazes lepo   ali tek preko 2500 obrtaja,nema razloga za brigu dobro je to spram kilometraze,samo mu sipaj kvalitetno motorno ulje.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
Turbina
« Odgovor #7 poslato: Jun 16, 2008, 04:48:16 posle podne »
na ulju stvarno ne stedim i mijenjam ga na 5000km maximalno sa sve filterima,nego nasao sam booster u gang lendu nije skup 2500din Ali im je ugradnja 3000din,zna li neko ko to ugradjuje ali jeftinije posto mi se ne daje toliki novac za ugradnju.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
Turbina
« Odgovor #8 poslato: Jun 16, 2008, 11:20:25 posle podne »
3000 za ugradnju, jel su oni normlani?!?!
Moj ti je savet da  povezes sam cajger u kabini gde hoces, sprovedes do motornog prostora i odes do nekog mehanicara ili elektricara da ti poveze senzor na izlazno crevo, i napajanje za cajger, ako ne uspesh sam da povezes.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
Turbina
« Odgovor #9 poslato: Jun 17, 2008, 08:14:09 posle podne »
moram naci nekog proverenog jer ovi u gangu definitivno nisu normalni   ,za 3000 din cu da promijenim kompletan trap i plus da ostane za pice  ,javljam sta sam uradio.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Turbina
« Odgovor #10 poslato: Jun 20, 2008, 09:22:23 posle podne »
ne znam zasto ako cesto menjati ulje kad to nije potrebno,ako pise na ambalazi 15-20 hiljada,to znaci da to stvarno nema potrebe menjati ranije,ne znam zasto svi to rade posle 5-6 hiljada kilometara.
Neprimeren potpis

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
Turbina
« Odgovor #11 poslato: Jun 20, 2008, 09:30:49 posle podne »
zato prijatelju moj sto smo u zemlji srbiji i sto se kod nas prodaje ono sto u evropi ne bi smelo ni u kanalizaciju da se prospe,i zato sto najskuplje mineralno ulje koje koristi npr moj motor kosta 600 din,to je 8 evra,a kada bih ti rekao da litar istog tog ulja u evropi 30evra,ali to je original a nemoze da bude oiginal za 5 evra:))))najjjeftinije ulje u evropi kosta 25evra-najskuplje koje sam ja video je Castrol full syntetic koje kosta 75e po litru-e to je original i sa takvim uljima mozes da predjes koliko pise na ambalazi ,a kod nas je viskoznost ulja posle 500 km od promene ravno viskoznosti vode.

Van mreže santaana

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat 1.9 TDI (B5)
Odg: Turbina
« Odgovor #12 poslato: Septembar 28, 2008, 03:44:00 posle podne »
Pozdrav ljudi,.U  poslednjih mjesec dva kad dam naglo gas pocne turbina da zvizduce.Zvuk je prelijep:)
jeste, zvuk je stvarno prelep i zao mi je sto sam slucajno otkrio sta ga prouzrukuje pa ga sada vise nema :D.
salu na stranu
napuklo mi je crevo koje povezuje plasticnu i metalnu cev. originalno nisam mogao naci pa sam postavio drugo armirano.
a da, u jednoj prodavnici su mi rekli da mogu da ga naruce i da bi me to zadovoljstvo stajalo 65 eura, jer mozete to da poverujete da za parce armirane gume od 6 cm sa unutrasnjim promerom od 50mm traze tolke pare.

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
« Odgovor #13 poslato: Septembar 29, 2008, 02:42:24 pre podne »
Stvarno su preterali sa cenom.... boodala

Van mreže Randjelovic

• VW Početnik
  • VW
« Odgovor #14 poslato: Mart 04, 2009, 05:11:37 posle podne »
Zanima me da li je nesto stetno ako se otvori onaj plasticni deo,ako u njega udje vazduh....
A kod mene na motoru pocelo da baca uljue tj.da curi iz one cevi sto ide u motor, i nekako mi labavo deluje moracu da menjam taj deo,ne dihtuje mi,motor mi nije suv na tom delu oko cevi koja ide u motor.Pa me zanima gde se to moze naci,moram li menjati taj dihtung.Radi se o golfu 2 GTD.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Mart 04, 2009, 05:54:39 posle podne »
mozda su se samo olabavile selne i srafovi koji drze taj dio usisne grane, skini ga, uzmi crveni silikon za visoke temp, namazi spojeve i zasrafi,,,ili uzmi taj dihtung mislim daje nesto jako jeftino, ali ako ima previse ulaj tu,,,,to ne bi trebalo da bude,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs