Autor Tema: problem sa radom na benzin  (Pročitano 3732 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vladapp

• VW Početnik
problem sa radom na benzin
« poslato: Jun 08, 2011, 12:21:16 pre podne »
U pitanju je Golf  88god. 1.8 66kw monopoint. Auto odlicno radi na plin a problemi na benzinu su sledeci: ponekad kad je hladan izbacuje crn dim a i kasnije kad se zagreje na jace stiskanje gasa. Vrlo cesto lose radi na leru, ugasi se ponekad, ili nece da vuce, 2500 obrtaja ne moze da postigne ili ne prima gas uopste. Auto sam skoro kupio od druga i radio je bez greske. Prelezali smo decje bolesti tj po savetu sveznajucih majstora promenjene su svecice, kablovi, davac temperature, step motor, dizna itd i posto je to bunar a problem se ne resava paznja je usmerena na ecu.Zapazanja do sada: prilikom ocitavanja gresaka uvek ima neke druge greske u memoriji tipa sonda, senzor vazduha itd a sve je to ispravno. Skidanjem kleme problem se resava na dan dva i opet isto. Iako ima greske ne pali mi check lampicu ( a znam da radi jer se pali na plin ponekad) Pritisak pumpe je ok, struja je ok predpostavljam jer odlicno radi na plin. Sumnjamo na komp ali prilikom zamene drugim za koji lik kaze da je sa auta koji je radio bez greske, opet isto.Zna li neko u cemu moze biti problem?
Slike cu uskoro da postavim, auto je bele boje i malo neugledan ali resice se estetika kad se resi mehanika biggrin

Van mreže Djole DMC

• Master Member
  • Pol: Muškarac
Odg: problem sa radom na benzin
« Odgovor #1 poslato: Jun 08, 2011, 12:29:26 pre podne »
Jesi li stelovao paljenje?

Van mreže vladapp

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jun 08, 2011, 12:39:35 pre podne »
Jesam, sve je kako treba bonk

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Jun 08, 2011, 12:46:45 pre podne »
Da ne zeza plinski ventil pa mesa sa benzinom?

Van mreže vladapp

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jun 27, 2011, 06:30:01 posle podne »
Ne, provereno. Posto sam isprobao treci kompjuter moze mala pomoc da ne nabavljam i cetvrti bonk Moj komp ima broj 0 280 000 701 a ja sam stavio sa brojem 0 280 000 716. Po katalogu sam nasao da je isao na dvojke i pasate sa 1.8 RP oznake motora (i moj nosi tu oznaku) ali samo sa automatskim menjacem. Sa njim i na benzin i na plin ler gas hladnog motora je oko 500-600 i povecava se kako se greje a simptomi iz prvog posta nestaju. Da li je takav rad zbog neodgovarajuceg ecu-a?

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
« Odgovor #5 poslato: Jun 27, 2011, 06:56:08 posle podne »
Da ne vuce tebi negde fals vazduh, jesi li proverio?

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #6 poslato: Jun 28, 2011, 07:37:58 posle podne »
Imas venturi ,a treba lcs?
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW GOLF MK2 1.3 LPG
« Odgovor #7 poslato: Jul 01, 2011, 11:04:35 pre podne »
ja sam IMAP isti problem.

Com prebacim na benzin, Golf 2 se pocne gusiti, gasiti i sl.

Zezalo me to nekih par meseci i svasta sam
promenio, ali bezuspesno.

Jednom prilikom odem do ortaka, a tamo njegov zet majstor (inace covek radi u servisu za ugradnju plina).
Slucajno dodjemo do price o mom autu i ja mu se pozalim da je golf ok, ali me zeza nesto u poslednje vreme.

Ustao je istog trena i zatrazio da ga pogleda. Za 5 min mi je nasao kvar, a jos 15 mu je trebalo da mi namesti.
Promenio mi je elektroventil za plin.
KAZE DA TAJ VENTIL NIJE ZATVARAO DOTOK PLINA PRILIKOM PREBACIVANJA NA BENZIN.
Mesao je plin i benzin, pravilo se prezasicenje i to ga je ubijalo.

Van mreže BagiSA

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Jul 01, 2011, 11:24:10 pre podne »
Probaj ispustiti sve gorivo iz rezervara (ocisti rez.) i naspi novo gorivo....
Pretpostavljam da stalno vozis na plin i imas malo goriva u  rez.
Ono je samo po sebi loseg kvaliteta jos kad se mucka i mesa sa talogom sa dna......

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #9 poslato: Jul 01, 2011, 12:38:40 posle podne »
Cim izbacuje crni dim na auspuhu, smesa je prezasicenja  nema lepo sagorevanje sto ga i gusi. U svakom slucaju ovo sto je napisao @BagiSA, nije na odmet uraditi. I proveri dizne.
Boban-Rus

Van mreže gt3

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jul 03, 2011, 12:36:45 pre podne »
Na tom autu kod ugradnje gasa treba uraditi reset memorije koji kod tebe,po simptomima koje si naveo, nije uradjen i tu je problem.ECU na tvom autu veoma brzo "pobrljavi" od voznje na gas,tj. od podataka koje lambda salje u ECU i on veoma brzo bitno promeni parametre ubrizgavanja goriva.Nakon skidanja i vracanja kleme on je ponovo u fabrickom parametrima i zato posle toga kratko vreme radi bez problema.Ozbiljan gasadzija to odradi za 10-15 minuta.Proveri i taj plin kako je nastelovan.

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #11 poslato: Jul 04, 2011, 05:16:36 posle podne »
Na tom autu kod ugradnje gasa treba uraditi reset memorije koji kod tebe,po simptomima koje si naveo, nije uradjen i tu je problem.ECU na tvom autu veoma brzo "pobrljavi" od voznje na gas,tj. od podataka koje lambda salje u ECU i on veoma brzo bitno promeni parametre ubrizgavanja goriva.Nakon skidanja i vracanja kleme on je ponovo u fabrickom parametrima i zato posle toga kratko vreme radi bez problema.Ozbiljan gasadzija to odradi za 10-15 minuta.Proveri i taj plin kako je nastelovan.
+1,pa rekoh ja to,lcs (lambda control system)
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže gt3

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 04, 2011, 10:40:21 posle podne »
Mozda se nismo razumeli!LCS je nesto vise elektronike kojom se nadogradjuje venturi.U osnovi je to i dalje venturi sa "kontrolisanom" kolicinom gasa.Ono sto sam napisao u proslom postu se radi i kada ima i kada nema LCS-a!

Van mreže vladapp

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Jul 07, 2011, 11:06:24 posle podne »
Ja nemam LCS. Problem resen ugradnjom releja za reset kompjutera kao sto je GT3 rekao  alealeee