Autor Tema: Brisači idu sporo (passat 2002)  (Pročitano 2671 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže orwikcons

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Brisači idu sporo (passat 2002)
« poslato: Jun 07, 2011, 12:24:00 pre podne »
Brisači rade sporo, prva brzina za oko 30% sporija nego što bi trebalo, a i druga... Skoro sam kupio auto, i ne mooooogu da provalim da li mi je od početka bilo tako. Znam da su me u početku zezali brisači, krčali su, pa možda mi je to odvratilo pažnju od ove male brzina, kad sam zamenio metlice bilo mi je od jednom čudno zašto tako sporo idu. Neki električar mi je još pre nekoliko god govorio kako na ovakvim pasatima često zariba mehanizam pa mora da se čisti. Zanima me ako je neko imao slično iskustvo, kako ga je rešio, i da li je to bio uzrok, ili neka masa, oslabljena struja i sl... Hvala!

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Odg: Brisači idu sporo (passat 2002)
« Odgovor #1 poslato: Jun 07, 2011, 12:43:50 pre podne »
Brisači rade sporo, prva brzina za oko 30% sporija nego što bi trebalo, a i druga... Skoro sam kupio auto, i ne mooooogu da provalim da li mi je od početka bilo tako. Znam da su me u početku zezali brisači, krčali su, pa možda mi je to odvratilo pažnju od ove male brzina, kad sam zamenio metlice bilo mi je od jednom čudno zašto tako sporo idu. Neki električar mi je još pre nekoliko god govorio kako na ovakvim pasatima često zariba mehanizam pa mora da se čisti. Zanima me ako je neko imao slično iskustvo, kako ga je rešio, i da li je to bio uzrok, ili neka masa, oslabljena struja i sl... Hvala!
Ja sam imao isti problem i bile su makaze probme, zaribala jedna osovina totalno pa je jedva radio mehanizam. Podhitno to sredi da ti ne crkne motor brisaca. Makaze se uuglavnom mogu opet razraditi kad se rasture, tako da i nije neki kvar ali eto znaju da prave problem.
Neprimeren potpis

Van mreže Nikola.mm

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jun 07, 2011, 01:08:00 pre podne »
Slazem se sa SVRLETOM  drugar je imao identican problm na golfu IV  , i kad smo rasturili jedna osovina na mehanizmu je skroz zaribala i kad sam pokusao da je razradim pukao je aluminiumski nosac a nije hteo da se razradi.... resi to sto pre da nerikne i el motor pa i njega da kupujes..    inace  mehanizam smo nasli na strancu i platili 30e!!

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #3 poslato: Jun 07, 2011, 01:26:16 pre podne »
majstor je moje makaze potopio u naftu i prskao wd-a, i jedva smo nekako uspeli da ih rasturimo a da ih ne slomimo, bilo je bas povuci potegni. Posle kad ih rastavis onda se lako razrade.  ;)
« Poslednja izmena: Jun 08, 2011, 11:32:54 pre podne od strane svrle »
Neprimeren potpis

Van mreže orwikcons

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jun 08, 2011, 09:44:43 pre podne »
HVALA!!!