Autor Tema: benzin u nafti ?!  (Pročitano 11613 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
Odg: benzin u nafti ?!
« Odgovor #20 poslato: Januar 22, 2009, 11:26:56 posle podne »
onda smo se razumeli  B),tebi jos jednom hvala na savetu,a sto se nafte tice cuo sam se sa jos par ljudi koji su na istoj pumpi sipali naftu i desila im se ista stvar kao i meni,krivac za sve je voda,odnosno krsteno gorivo....

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #21 poslato: Januar 23, 2009, 12:02:03 pre podne »
Tamo gde sam ja bio nije bilo kako Turbo kaze -10 nego skoro -20.Zamenio sam mu gore u selu filter i nije hteo ni da pisne.Sipao sam mu kako sam naveo 1-2 litam benzina na pola rezervoara,stigao do Bgd-a,i posle par dana me opet skuco,opet ostade bez gasa totalno.Mislim da cu uraditi to sto moj mehanicar kaze,ko zna dali je na njemu to ikada cisceno.Ja sam ovaj auto kupio pre 2 meseca i koliko sam video matori koji mi je prodao nije bas nesto mario za njega.

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #22 poslato: Januar 23, 2009, 12:17:57 pre podne »
Probaj vrucom vodom da prelijes filter za naftu,bosh pumpu i ona creva sto idu od filtera za naftu do bosh pumpe,bilo bi dobro ako mozes da verglas a neko neka ti poliva ove delove vucom vodom,tako je meni majstor uradio i auto je upalio,posle toga ga je bilo opet stislo,medjtim posto sam znao u cemu je fora opet sam uradio tako i on je upalio,i sad kazem ti sipam na 10 litara nafte 1/2 litre obicnog benzina i za sad na ovoj hladnoci pali bez problema,inace i kod mene je ista stvar sto se tice auta kupio sam ga pre 8 meseci od coveka koji ga je totalno zapustio tako da znam o cemu pricas i prema tome bolje ocisti rezervoar i ja cu svoj samo da jos malo otopli.

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Januar 23, 2009, 12:40:52 pre podne »
Ma ne,nismo se razumeli,on meni da kazemo pali ok,malo se zakasle,pa upali.To mi se desava iskljucivo u voznji.Nebi rekao da je pumpa,jer sam je gore zamenio.

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #24 poslato: Januar 23, 2009, 12:58:37 pre podne »
a to,onda se nismo razumeli,u tom slucaju samo zameni filter za naftu ,meni je isto tako ostajao bez gasa u voznji,i kad sam zamenio filter za naftu sve je bilo ok,a da ti ne pricam kad sam skinuo stari filter za naftu kakva je prljavstina izasla iz njega,pa nije ni bilo cudo zasto gorivo nije moglo da prodje...
« Poslednja izmena: Januar 23, 2009, 01:01:09 pre podne od strane golfo »

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #25 poslato: Januar 23, 2009, 01:33:57 pre podne »
Kad skines stari filter dobro ga promuckaj i javi sta je izaslo iz njega.

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #26 poslato: Januar 23, 2009, 01:54:40 pre podne »
Vazi,samo neznam dali ovaj trebam da menjam posto sam ga menjao pre 300 km?

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #27 poslato: Januar 23, 2009, 02:00:37 pre podne »
Zamijeni ga pa vidi, kao sto sam napisao-mozda je aditiv potjerao tu prljavstinu u filter. A ako posle zamjene bude isto, skidaj rezervoar.

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #28 poslato: Januar 23, 2009, 08:50:47 pre podne »
I ja sam mucio muku sa minusom, sipao sam Castrol zimski aditiv i zamrzla mi nafta, ali u predfilteru i to na otvorenom putu... Dovoljno je bilo malo sacekati i verovatno temperatura motora malo popusti led. Predfilter sam zavukao skroz kod motora i nekako smo stigli do kafane (gde smo se bili i uputili  biggrin )
Sutradan sam skinuo predfilter i ispaznio sam filter, u njemu je samo voda i bila, nema trunja, malo nafte i gomila vode. Od tad nisam imao problema.

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Januar 23, 2009, 12:22:35 posle podne »
Probacu,ali po meni bi trebalo pod hitno ocistiti rezervoar,je pre nego sto sam promenio filter pre 300 km,auto je radio par dana bez njega i kroz ono provodno crevo sam video cudo prljavstine sto prolazi kroz njega.Posle toga sam zamenio i filter i bos pumpu jer smo mislili da je ona moja bila losa.Ali ocigledno nije,posto mi se isto desavalo i sa ovom kada sam se vratio za Bg.Ovaj mehanicar sto meni radi auto vozi isto Golf 1 Dizel i radi super VW.Kada sam se cuo sa njim kaze i da se njemu to isto desilo za novaka,ocistio sve sto treba,promenio filter i kaze ide super.I jos kaze kada krene minus obavezno sipati pola pola,npr 10 litera D2 10 litara Evro i nikakvih problema.

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #30 poslato: Januar 23, 2009, 12:46:52 posle podne »
Cekaj malo, vozio si dizela bez filtera? Nije ti bilo zao pumpe? Pa makar si predfilter mogao da stavis, i on je providan

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #31 poslato: Januar 23, 2009, 08:34:48 posle podne »
Ma pred filter sam stavio od benzinca,pa sam ga non stop menjao.

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #32 poslato: Januar 24, 2009, 01:12:45 posle podne »
Bure1
Drugar je imao slicnih problema u toku voznje gubi gas i gasi se, a skoro kupio automobil, sve zivo promenio od filtera i sitnica, kada je rezervoar bio preko pola, on je i radio ali cim paden na 1/4 problem. I onda ajde kao da ocisti rezervoar, a ono ima sta da vidi, u rezervoaru kesa boodala  ,  i kada je prazan rezervoar kesa se prilepi na sito i nece da radi, cim ugasi kesa spadne i teraj dalje dok se ponovo ne prilepi. Otkad je ocistio, radi kao sat. 
Sto ce reci proveri rez. ;)
« Poslednja izmena: Januar 24, 2009, 01:18:05 posle podne od strane tasa »
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #33 poslato: Januar 24, 2009, 01:17:10 posle podne »
Jos jedna sugestija, proveri auspuh jel siba izduv bez problema. Problem koji se desio kod mene.
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #34 poslato: Januar 24, 2009, 07:06:45 posle podne »
Ejede sve,ali kesa u rezervoaru clap.Kod mene me nebi cudilo koliko ga je matori cuvao da nadjem miseve da su zapusili sito biggrin.Auspuh siba kao lud,a i glkedao sam ga odpozadi kako duva,a  odozdole je dobar,mislim nije truo ni star.Negokazi mi jeli se to sito menja ili se samo cisti?Hvala svima na sugestijama sta i kako pogledati i otkloniti.Ako vam treba neki savet u vezi moleraja to mogu ja da vam kazem.Administratori nemoj da se ljutite,samo nudim pomoc u onome sto znam.

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #35 poslato: Januar 28, 2009, 11:33:44 posle podne »
Danas mi je bratanac koji je inace mehanicar parao rezervoar,kaze da je unutra bila cista katastrofa,oprao je jos i filter koji se nalazi unutra,stim sto kaze da bi ga tebao kupiti jer je busan,ali mislim da ce posluziti dok ne bude para.Jos kaze da mi je otisla neka biksna na pumpi i auto ne moze da radi bez povratnog ventila jer mu vraca gorivo,pa sam i ventil ugradio.Sve u svemu rezervoar boodala.Videcemo ovih dana kako se auto ponasa.