@fleepy, pa bas da je sitnica nije. Tu se sa tobom neslazem. Ako metal nije obradjen kako treba da bude, eto ti belaja pasle ne velike kilometraze. Zato i treba kupovati delove kod proverenih ljudi. Ja naprimer znam za sebe. Sve sto je vitalno za auto, ja uzimam kod (oficijalnog dilera) kako kazu u Moskvi. U Srbiji, Laki-auto u Cacku. Necu da razmisljam na primer da li ce mi pumpa za vodu propisati u Karpatima na Ukraini zbog vrucine ili nece, kad su mi zena i dete u autu. Drugo, sta i kud tamo da radim. Ni majstora ni servisa. Nekazem ja da drugi proizvodjaci rade lose stvari, daleko od toga. Ali ovda imam garanciju na koju mogu da se zalim za nedaj boze. Pa nije dzabe deo u laki autu 20% da kazemo skuplji nego kod nekog prodavca u Bg. Sto on neda garanciju na deo?
A pogotovu karike, klipovi, klipnjace, lezajevi, radilica, bregasta i slicno. Pa dovoljno je da nebude termicki obradjeno kako treba, da nema tu cementaciju metal, koja je potrabna za par 100-ih, i to ce vremenom da se pokaze na radu motora. I umesto kazemo 100 000 km , on zadimio zbog kompresije na 60-70. A mozda i pre.
Relna stvar je da je deo u originalu proizvodjaca. Ako je to Gec da je stvarno gecova karika, kapiras, a ne (lupam) tajvanska...