Autor Tema: Univerzalni modifikator u ulje.  (Pročitano 41368 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kolibarko

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Univerzalni modifikator u ulje.
« Odgovor #60 poslato: Maj 30, 2011, 09:43:07 posle podne »
 meni ovde nista nije jasno , jedni govore o iskustvimna sa  modifikatorom od pre 15  i vise god  i ta iskustva prenose na nesto sto je sada  skoro  izbaceno u prodaju
malo je bezveze  , ne mozes da poredis golf 2 i golf 4/5  a da pri tome nemas pojma , to jest nisi nikad seo u golf 4/5 blow

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #61 poslato: Maj 30, 2011, 09:53:23 posle podne »
aj da nebude zabune, modifikator ne zapusava nikakve rupe. motor kome su otisle karike ili lezajevi otisli su i moraju da se mijenjaju. iskljucivo smanjuje trenje na kliznim dijelovima motora i to zestoko. sad ko zna sta je trenje i otpor on zna, ko nezna reci ce ova tecnost je sranje. nece mi vise nikad pasti na pamet da se s nekim na forumu ubjedjujem ili raspravljam oko slicne stvari. licno slican aditiv koristim prilikom sklapanja trkackih motora ali ga nesipam direktno u motor nego prstom iz boce premazem lezajeve, lezista bregaste i cilindre prije sklapanja motora. odgovorno tvrdim da je dobar i kvalitetan. svi koji tvrde da im je od sipanja aditiva (250ml) doslo do ostecenja u motoru sviraju kurcu jer 250ml ciste vode cesmovace da se naspe u motor nece sjebati ni radilicu ni lezajeve ni turbinu niti bilo sta drugo a kamoli ovaj aditiv.
mozete se vi sprdati s ovim koliko god hocete, zaboli me. na prste jedne ruke se mogu nabrojati clanovi foruma koji imaju iole malo mozga i koji nesto znaju. zato ko hoce nek sipa ko nece nemora. ja znam sto ga stavljam u svoj motor i meni je extra dobar. bobana rusa i ruske distributere ne poznajem i nemam neki dil s njima da bi hvalio ovaj aditiv nego govorim strogo iz licnog iskustva, i iz na uvo slusanja bas puno puno opelovih, bmwovih vw i ostalih motora i iz poznavanja sistema mazanja tih motora u koje je sipan.
raspisa se ja ko pravi a?...
zato za ubuduce ako cete pljuvati na necije ksenone, diode, branike ili aditiv iznesite neke argumente koji su provjereni i istiniti, a ne rekao ovaj onaj ili meni je bilo ovo ili bilo mi je ono... manite se supljih i glupih prica   beer

Van mreže eXtreme

• VW Početnik
« Odgovor #62 poslato: Maj 30, 2011, 10:59:13 posle podne »
@gedora svaka na mestu.  tapsac samo jedna ispravka i mog posta a i tvog, sto se tice karika zaboravio sam da pomenem da sipati stibu nije trajno resenje i da ipak posle nekog vremena cete morati da ih menjate, a da zapusi zazore na karikama zapusi, jer meni je na karike preko noci pustao ulje i ujutru kad ga upalim dok ne sagori ulje dimi kao tenk, sipo sam stibu i nije dimio na tom prvom paljenju vise dok nije prolupao motor skroz...

Van mreže travelman

• Hero Member
  • ... bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu ...
  • Auto: Y- line
« Odgovor #63 poslato: Maj 30, 2011, 11:02:31 posle podne »
Citat
svi koji tvrde da im je od sipanja aditiva (250ml) doslo do ostecenja u motoru sviraju kurcu jer 250ml ciste vode cesmovace da se naspe u motor nece sjebati ni radilicu ni lezajeve ni turbinu niti bilo sta drugo a kamoli ovaj aditiv
Konkretno, po otvaranju svih 5 motora koje sam ja naveo kao primer da su prolupali, bila je ista dijagnoza: u karteru je se nalazila neka smesa slicna zelatinu a boja je bila ista kao kada motor pomesa vodu i ulje. Dakle, svi  motori su prolupali zbog loseg podmazivanja lezajeva i radilice jer uljna pumpa nije mogla da pumpa tu gustu mesavinu koja je nastala dodavanjem tzv. "uljnog modifikatora" u motorno ulje. Gledajuci iz danasnje perspektive a svi znamo kako su bile lude '90. godine, opsti je zakljucak da je u tim bocicama bilo ko zna sta a samo nije bio modifikator. Svi smo to cudo kupili u prodavnici generalnog zastupnika/uvoznika ali izgleda da ni to nije bila neka garancija. Nesto slicno je napisao i wagenman u jednom od postova tako da sam dan danas apsolutno siguran da sam u to vreme sipao neku sarenu lazu u motor ali jbg, takva su bila vremena. Ocigledno je i danas nesto slicno cim wagenman narucuje proizvod direktno iz Rusije a ne kupuje ga u Bg a pretpostavljam da i gedora ima svog dobavljaca kome veruje i ne sumnja u kvalitet kupljenog proizvoda. U tome je poenta nase diskusije, treba naci i kupiti orginalan proizvod koji stvarno ima navedene karakteristike i onda nema zime. Ista je prica i sa delovima, drugar je kupio zupcasti kais za 1.9 tdi motor i platio ga 10e i sav srecan se hvali kako je kupio ordjinale (rekao mu prodavac) za male pare. A kad mu je pukao kais jer ga je munuo iz cetvrte u trecu, bilo je  badmood...
...
Ma kakav RR ... LL je zakon ...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Ti vozi ali da znas da moze da te ostavi na putu, nemoj daleko ...

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #64 poslato: Maj 30, 2011, 11:12:41 posle podne »
@travel  neznam sta si tad nasuo u motor. relativno mala kolicina se nalazi u boci tog aditiva, nebitno sad.  ja nemogu garantovati za sebe da me je moj otac napravio a ne da li se u radnjama autodijelova prodaju pod castrol optime ili galaksi ili pod modifikatorom sok od breskve. nadam se da razumijes. necu vise da ga hvalim i pricam o aditivu. ko ga jebe. nek sipa ko sta hoce. ja sto sam koristio koristicu i dalje, ko nece nece i to je to.
vuk sit, a ovce na broju.

Van mreže jare

• Sr. Member
« Odgovor #65 poslato: Maj 30, 2011, 11:19:02 posle podne »
vuk sit, a ovce na broju.
a kajsija na stolu!
odosmo u off, mladjeg a bezobraznijeg od tebe nema na zemaljskoj kugli...
Od Poršea priznajem 356 i 911, a od Amera bi kupovao samo benzin!

Van mreže travelman

• Hero Member
  • ... bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu ...
  • Auto: Y- line
« Odgovor #66 poslato: Maj 30, 2011, 11:20:30 posle podne »
Kapiram ja tvoje postove, i sa tehnicke i sa drugarske strane. Sve je ok, nista licno vec samo razmena misljenja i iskustva...  beer ...
...
Ma kakav RR ... LL je zakon ...

Platila bih da se vozim u tom pećinomobilu, ne bi mi smetalo što prokišnjava ni nožna vuča ...

Ti vozi ali da znas da moze da te ostavi na putu, nemoj daleko ...

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #67 poslato: Maj 30, 2011, 11:21:31 posle podne »
naravno.  beer

wagenman

• Gost
« Odgovor #68 poslato: Maj 30, 2011, 11:57:38 posle podne »
meni ovde nista nije jasno , jedni govore o iskustvimna sa  modifikatorom od pre 15  i vise god  i ta iskustva prenose na nesto sto je sada  skoro  izbaceno u prodaju
malo je bezveze  , ne mozes da poredis golf 2 i golf 4/5  a da pri tome nemas pojma , to jest nisi nikad seo u golf 4/5 blow

Mesas babe i zabe. Niko ovde nije govorio o sistemima tipa ESP, ABS, DSG, COMMON RAIL i slicno. U pitanju su osnovne stvari koje su iste danas kao i pre 50 godina, toplotna energija pretvara se u mehanicku. I golf mk1 i mk6 u cilindrima imaju trenje, kompresiju i paljenje. Nemoj da se prevaris da su novi motori bogom dani. Gomila novih "revolucionarnih" resenja (plivajuci zamajac, plivajuca remenica alternatora i jos mnogo toga slicnog) sluzi da anulira osetljivost i nedostatke novih motora. Kada i ovde na forumu neko napise da je povecao snagu motora za 10 ili 20ks odmah se postavljaju pitanja da li mu je i koliko skratio radni vek. Uporedi snagu motora iste zapremine pre 20 godina i sada. Nije ranije bilo normalno da auto od 2000ccm fabricki ima 200+ ks i da moze da traje i predje mnogo km, upravo zato danas postoje raznorazne pi..arije koje to omogucavaju.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #69 poslato: Maj 31, 2011, 12:14:28 pre podne »
mozda laicka pitanja, unapred se izvinjavam: modifikator stvara film na delovima koji su u kontaktu madju sobom i tako smanjuje otpor pri trenju, to je jasno. kako modifikator bira gde ce da se nalepi, po temperaturi, teksturi ili je nekako "inteligentan"? ili se nalepi na svaku povrsinu sa kojom dodje u kontakt? a tada i u kanale kojima nebi smeo da smanjuje fi, pumpa ulja itd, ne razumem se dovoljno cemu bi jos mogao da steti. sta se desava sa motorima kod kojih karike perfektno dihtuju u cilindru? da li tada moze tu da se uglavi i taj film, makar bio i mikron, kad je vec tesno i da li tada moze da ucini stetu umesto da pomogne, tj da oteza trenje smanjenjem prostora. sta se desava sa viskom sredstva ako nema gde da se nalepi, pod uslovom da "bira" gde ce? kolika je trajnost filma i sta se desava sa produktima njegovog propadanja, jesu li ljuske ili nesto takvo sto bi moglo da skodi?

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #70 poslato: Maj 31, 2011, 12:18:28 pre podne »
@gedora svaka na mestu.  tapsac samo jedna ispravka i mog posta a i tvog, sto se tice karika zaboravio sam da pomenem da sipati stibu nije trajno resenje i da ipak posle nekog vremena cete morati da ih menjate, a da zapusi zazore na karikama zapusi, jer meni je na karike preko noci pustao ulje i ujutru kad ga upalim dok ne sagori ulje dimi kao tenk, sipo sam stibu i nije dimio na tom prvom paljenju vise dok nije prolupao motor skroz...
preko noci da su ti karike nesto pustale to bi sislo u karter slobodnim padom, nebi se popelo 15cm gore u cilindar. nejebi me jos i ti boga ti

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #71 poslato: Maj 31, 2011, 12:26:28 pre podne »
nemoze ni u jednom kanalu smanjiti fi. karike koje perfektno dihtuju kad klip podje na dole  obrisu aditiv sa zida cilindra isto kao sto brisu i ulje.aditiv kako se lijepi za radilicu tako se lijepi i za dno kartera, za zidove uljnog filtera, korito bregaste itd itd. i tu ostaju sigurno narednih 10ak zamjena ulja dok se vremenom ne uljem ne isperu.

Van mreže eXtreme

• VW Početnik
« Odgovor #72 poslato: Maj 31, 2011, 12:57:48 pre podne »
@ Gedora ne jebem te, ozbiljno ti kazem to je moje iskustvo da preko noci padne u karter sasvim je logicno, ali kako onda objasniti sagorevanje ulja u motoru pri prvom paljenju, sta sagoreva ako ne ulje (to je samo ujutru kad ga upalis, posle u toku dana nista) pricam o benzincu 1.6 motor

mladen3103

• Gost
« Odgovor #73 poslato: Maj 31, 2011, 01:54:15 pre podne »
ono bi prejako nasuo aditiv i presao jos 500 000  lollol    bicedobro
da nisi fulao nula lollol

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #74 poslato: Maj 31, 2011, 02:15:34 pre podne »
Da ne otvaram novu temu, Gedora da li si imao iskustva sa metabond dodacima za ulje?
Neprimeren potpis

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #75 poslato: Maj 31, 2011, 11:39:24 pre podne »
SVAKI NAREDNI POST KOJI SADRZI CITAT CE BITI OBRISAN

Mozete izneti samo svoje misljenje, dosta je bilo prepucavanja  angry2

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #76 poslato: Jun 01, 2011, 05:09:14 pre podne »
Tako je Kosta!!! tapsac Ja od sad tražim da kupim traktor.Ubiše me ove blokade. mahac
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže nikgt

• VW Početnik
« Odgovor #77 poslato: Jun 01, 2011, 11:05:11 pre podne »
jos da ja nesto dodam u vezi rupa  biggrin , ne zapusava on rupe bilo koje, nego popunjava sitne riseve i erozije metala u zoni trenja

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #78 poslato: Jun 01, 2011, 11:19:57 pre podne »
I ja da naglasim jos jednom. Zelim da ucinim DRUGARSKU uslugu clanovima koji zele ovaj aditiv. Oni, koga nezanima aditiv, mogli bi malo da budu pristojniji, i mislim da nemaju razloga za ljutnju i prepucavanje. Ja nepravim pare na ovome, i to nezelim. Kao sto su mnogi pisali, prodavao se ranije po 50 maraka, sto sada bi bilo 50 evra ili grubo 5000 din. Ja sam dao cenu Moskivsku, og 2000 din.OVIM JE SVE RECENO!!! Veliki POZDRAV za sve clanove kluba.
Boban-Rus

Van mreže aki91

• VW Početnik
« Odgovor #79 poslato: Jun 04, 2011, 09:46:17 posle podne »
Slazem se sa Gedorom iz licnog iskustva znam da su ovi aditivi dobra stvar pogotovo kada se sipaju u dobro ulje.