Autor Tema: pekar  (Pročitano 3807 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

pekar

• Gost
pekar
« poslato: Maj 26, 2008, 02:39:32 posle podne »
Zanima me cisto informativno,dali neko zna za katalizator,kada je crko ili dotrajao kako se to manifestuje i dali se moze provaliti da je crko bez skidanja?!

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • vw builds cars-others just try to do it
pekar
« Odgovor #1 poslato: Maj 26, 2008, 10:28:50 posle podne »
kad se zaprlja katalizator to se manifestuje povecanom potrosnjom i zna auto da trza malo na uzbrdicama pogotovo u drugoj brzini kad ides sporo pa hoces da ubrzas----obicno se noviji katalizatori prociscavaju,kod starih se samo vadi ulozak ili se skida ceo pa se ili stavlja novi ili cesce samo ubaci parce cevi umesto katalizatora----majstori ceesto stavljaju samo parce cevi i skidaju katalizator.ako nekad budes morao da ga skidas nezaboravi da uzmes katalizator jer mozes da ga prodas za 30 do 50 evra---majstori znaju da Zaaaaaborave da ti ga daju i dok ti ukapiras da mozes da uzmas finu paricu za to oni se obicno vade kao bacili ga i sta ti ja znam---pa ti vidi ako nista drugo sipas gorivo za 50 evra.e sad kod novijih modela kad se skine katalizator zna da prikazuje gresku na kompu i mislim da je to zbog sonde koja je povezana za komp tad je najbezbolnija varijanta da se isece katalizator i izvadi ulozak pa se kat.opet lepo zavari---kod mene je tako uradjeno na golfu 2---raspitacu se gde ima dobar servis za to  pa cu da ostavim broj
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
pekar
« Odgovor #2 poslato: Maj 27, 2008, 01:14:56 pre podne »
Ako ga samo ispraznis i ostavis prazan loncic imace ruzan zvuk, najbolje ubaciti parce nove cevi, osim ako moras da ga ostavis zbog compa.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
pekar
« Odgovor #3 poslato: Maj 27, 2008, 01:38:52 pre podne »
Ja sam na mom autu izbacio katalizator...znaci covek je istresao pola kile cadji iz njega..auto je dimio kao blesav dok nije sve procistio... ide bolje posle skidanja kat.

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
pekar
« Odgovor #4 poslato: Maj 27, 2008, 03:02:57 pre podne »
ja sam muku mucio sa katalizatorom,svaka fica u gradu me je pretekla dok ga nisam sklonio,jedva je auto palio,nije imalo sanse da ide brze od 80km/h,od kako sam ga sklonio i stavio finu cijev auto leeeetiii,zamisli ovo hoces da ispustis gas a neko ti nabije prst u anus,e to je katalizator,oprosti na vulgarnosti ali tako je ))

pekar

• Gost
pekar
« Odgovor #5 poslato: Maj 27, 2008, 12:34:08 posle podne »
Hvala bratici na informacijama,za sada mi auto ok ide,nego svremena na vreme hoce da za trokira i tako nekih dva do tri minuta i posle sve normalno radi,pa sam mislio da nije do katalizatora nesto pa da hoce tako da zeza,a i narucio sam  NGK svecice pa kada stignu videcemo sta ce biti, u  svakom slucaju hvala puno PoozZ!

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
pekar
« Odgovor #6 poslato: Maj 27, 2008, 02:24:38 posle podne »
Ja sam izvadio ulozak iz katalizatora, koji je bio katastrofa na 90.000km i to me kostalo oko 3000din, tacno je da sad ima ruzan zvuk, ali ide kao metak. A manifestovalo se tako sto nije primao gas, na autoputu nece preko 120 nema sanse.
To se moze jednostavno provjeriti, ako mozes lako rukom da zacepis auspuh, ako ne duva puno, vadi to djubre:)

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
pekar
« Odgovor #7 poslato: Maj 28, 2008, 04:14:53 pre podne »
pravi opis za kaalizator-djubre,to je samo u aute mogao da stavi neki retardirani ekoloski manijak-po***** im se u ekologiju

pekar

• Gost
pekar
« Odgovor #8 poslato: Maj 28, 2008, 04:59:14 posle podne »
Pricao sam sa nekim majstorima koji kazu za katalizator da moze na autu da oduzima i do 5konja bez obzira na to dali je dobar ili ne,neznam koliko je to tacno,ali sam odlucio da ga izbacim bez obzira i ako je dobar,umesto njega ubacicu samo lonac sa vecim protokom da ga sto manje gusi,ako je ono za konjice tacno kao sto pricaju,onda nisu za bacanje. Samo se nadam da mi sonda nece praviti probleme jer je odmah ispred katalizatora?! U pravu si Borko za lika koje izmislio to *****! do juce su zagadjivali sa svim i svacim a sad se setili za okolinu!

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
pekar
« Odgovor #9 poslato: Maj 29, 2008, 08:55:52 posle podne »
Znate li koliko se po kilogramu placa izvadjena keramika iz katalizatora hihihihi.Drugar koji drzi servis u bg-u svakome ko mu dodje na servis sa nekim problemom predlaze mu prvo  da mu izbaci katalizator.U katalizatoru ima u proseku oko 1kg a kilogram je nekih 30e i vise .

pekar

• Gost
pekar
« Odgovor #10 poslato: Jul 13, 2008, 11:20:57 posle podne »
Pozdrav,evo da javim izbacio sam katalizator i umesto njega ubacio sam jedan protocni lonac,mogu reci da auto stvarno mnogo lakse ide,e sad sto me zanima jeste,katalizator je bio poceo vec da se raspada e od kako sam ga skinuo kada dam veci gas i kada ga stisnem po gasu on izbaci na auspuhu crnce,tj crni dim,ranije toga nije bilo,ustvari jeste ali mnogo manje. Kazu da hoce ako je veca potrosnja,meni na kompu pokazuje potrosnju istu kao i sa katalizatorom,na otvorenom prosek 8,5 a po gradu od 10-13l. Dali zna neko zbog cega je to? PoozZ!!!

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
pekar
« Odgovor #11 poslato: Jul 13, 2008, 11:49:41 posle podne »
Ja sam bas juce skinuo katalizator na Golfu i ubacio komadic cijevi. 20 km posle toga je izbacivao crn dim, doduse vise je bio siv nego crn. I posle toga nista. A i logicno je da izbaci garez zato sto vise duva nego sa katom.

pekar

• Gost
pekar
« Odgovor #12 poslato: Jul 14, 2008, 01:32:42 posle podne »
Jeste vise ide na sivoj boji,nego pitam iz iskustv ako neko je prolazio kroz isto,jer sam se ovde naslusao prica kako to ima vise goriva koje ne stigne da sagori pa tako izbacuje crno sivi dim na auspuhu,e za sada nisam primetio neku vecu potrosnju,ali resi ce mo to,izaci cu na otvoren put dacu mu ga vise po gasu da isteram te crnce iz cunjci! U svakom slucaju hvala na informaciji!

Van mreže LeSa023

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 TDI
Odg: pekar
« Odgovor #13 poslato: Avgust 25, 2013, 07:53:27 posle podne »
Pozdrav svima. Evo bas citam Pekarov problem odnosno bivsi problem jelte i kao da ja pisem. Imam Golf 4 TDI 110ks, problem je isti kao sto rekoh,znaci preko 120km/h na otvorenom ne ubrzava kako treba,do 130km/h mu treba pa bar 20 sek.,izbacuje crni dim cim mu malo jace dam po gasu,i jos oko 3k obrtaja napravi kao da negde dobije vazduh i prekine da ubrzava na trenutak i zatim opet nastavi ali garez iza mene strasno. Radio sam veliki servis pre mozda 2000km i menjao sam i protokomer tada,sve je bilo kul do pre 1000km i sad opet kao i pre velikog servisa. Razmisljam i ja da odem i da skinem taj katalizator pa sta bude,neka bude glasniji ne zanima me ( imam dobru muziku  :44 ) samo da bude kao pre. Sta vi predlazete?  driving
Once you go VW you never go back!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #14 poslato: Avgust 25, 2013, 07:56:31 posle podne »
nemas ti problema sa katalizatorom

Van mreže LeSa023

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Avgust 25, 2013, 08:12:21 posle podne »
Pa sta je po tvom misljenu problem? Turbina mozda?

Hvala na odg. :)

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #16 poslato: Avgust 25, 2013, 08:18:01 posle podne »
ima u zrenjaninu dobrih majstora nedji nekog ko zna a ne te sto nagadjaju mozda je ovo ili ono.
turbina i katalizator nemaju veze sa tim crnim dimom

Van mreže LeSa023

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Avgust 25, 2013, 08:23:02 posle podne »
Jel imas nekog da preporucis kad kazes da Zrenjanin ima dobre majstore? Ne bih onda vise opterecivao ovu temu mislio sam da postoji konkretan problem ali izgleda da ne. Zahvaljujem jos jednom :)

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Avgust 25, 2013, 08:26:51 posle podne »
nemam. nisam nikad bio u zr ali je nemoguce da u tolikom gradu niko ne moze rijesiti neki tako banalan problem na golfu4 tdi. pogotovo zato jer 90 i 110ks vaze za najprostije modele