Acca po prvi put kaze nesto sa cim se slazem

Nema velike razlike medju proizvodjacima. Ja sam u ITu preko 12godina i tvrdim iz iskustva. LG nije hightech ludilo vec je sasvim korektan monitor. Sta je tebi crkavalo u kancelariji zavisi da li je LG koji je sastavljan na brodu koji plovi iz Kine, losa struja ili uvoz refurbish robe ... ima milion stvari.
Zao mi je sto ti nije crk'o neki Samsung u Srbiji, pa da vidis kako je "super" kad treba da realizujes reklamaciju, a oni te vracaju jer nemas stiropor iz amalaze koju si kupio pre 10 meseci. Ili kad ti daju 1 god garancije iako samsung svuda u svetu tada davao 3godine. Ili das monitor na reklamaciju, a oni ga "popravljaju" 45 dana i opet ti ga vrate istog. Koji su to parametri bolji? Vizuelno si poredio ili citao sa kutije? Citao benchmarke na Toms hardware?
Vec sam ti pisao da ViewSonic je imao bolji kontrast i boje od vise klase Samsung. Ja licno gledao test. Sta su bolji "parametri"? Ono sto u reklamama pise 2ms odaziv? Pa to lupaju sta im padne na pamet. Jel znas da su jedno vreme dolazili monitori sa navodnim odazivom 5ms, a onda sledeca tura isto pakovanje, ali nalepnica 2ms preko onog 5ms. Dinamicki kontrasti, osvetljenja, brzina odaziva... niko ne pise kojim testom su dosli do tih podataka. Npr 2ms odaziv sive na belu.... a koliko je odaziv crvene na zutu? Ne smeju da napisu.
Da si upao u raspravu dok Ivke jos nije kupio monitor, pa da DONEKLE razumem tvoj razlog da kazes da je LG sranje, ali covek se vec odlucio za model, on zadovoljan. Mislim da ti je ovakav komentar nepotreban.
PS Da, sad sam se setio... zamisli jedna firma uzme 11 Samsung monitora i njih 7(!!) ima mrtve pixele po sebi. Naravno da ERC (Samsung uvoznik ovde) ne zeli da ih zameni .