Autor Tema: Sta sa parama  (Pročitano 7599 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Sta sa parama
« Odgovor #20 poslato: Maj 23, 2011, 10:10:49 posle podne »
Italiju izbegavaj, kao i kola iz te zemlje, slovenija je skupa, u nemacku dovoze nakupci iz belgije i holandije, pa ne znam onda, ako bi vec putovao, zasto nebi u Bl i Nl. Tamo engleski opusteno, dok kod svaba stranci slabo, a nemci znaju,al vecinom nece da pricaju. Nemacka je divlji zapad od nakupaca, posteni placevi su preskupi, privatnih prodavaca u deficitu, jer cim se pojave, nakupci koji tamo cuce u kamp prikolicama i kod rodbine, napadaju i kupuju. Moja preporuka su holandija i belgija. Nije to ni tako daleko, kad vec putujes. A ako hoces i da angazujes nekog, idi i ti sa njim.
sto se tice izbora auta, kazi mi ko si, cime se bavis, koliko imas godina, pa cu ti reci koji auto da kupis. ovako svako predlaze po svom ukusu.

edit: vrlo popularna tema postade kada ima para koje treba potrositi. eee zemljo indijo.
« Poslednja izmena: Maj 24, 2011, 01:27:35 pre podne od strane lubarda »

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #21 poslato: Maj 24, 2011, 01:16:47 pre podne »
ja bi svakako uzeo Audi A4 (B6) TDI
« Poslednja izmena: Maj 24, 2011, 01:17:03 posle podne od strane Stefan91 »

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #22 poslato: Maj 24, 2011, 09:07:16 pre podne »
Ovo da iz  Italije vozila nisu dobra je čisto generalizovanje, jer burazer ima auto koja je dovežen iz Italije i odlično ga služi. Zbog čega bi auto iz neke druge zemlje bio bolje očuvan? Ljudi su ljudi i u Italiji, i u Nemačkoj, i u Holandiji i subjektivna je stvar kako ko održava auto. Ne verujem da su svi Nemci tako '' predantni ''.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #23 poslato: Maj 24, 2011, 09:10:22 pre podne »
bolje ocuvan zato sto zapravo imaju puteve a ne oranice i originalne delove a ne kineska/turska sranja... recimo da generalizujem...sto bi svaba budzio delove sa zastave recimo, kad novi originalni zaradi za 15-20 minuta rada
lollol

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #24 poslato: Maj 24, 2011, 10:12:09 pre podne »
Sa razlogom generalizujem, italijani su veci cigani od cigana. Malo je izuzetaka i to na samom severu italije. Drugo ne stede kola ni malo, smatraju ih potrosnom robom i kidaju pun gas. Pricam iz iskustva, ziveo sam u italiji. Trece, odakle god da dovoze, nakupci i placevi nece zaraditi, ako ne nadju nesto sto lepo izgleda ili sto moze da se napravi da lepo izgleda, a da iz nekog objektivnog razloga, najcesce velike km, njih kosta malo. Neko rece, dobro ga sluzi auto iz italije, pa moze se i kod nas naci auto koji se nece raspasti godinama, ali zna se sta je dobar polovnjak iz normalne zemlje sa pravih100hkm predjenih (to od nakupca i na placu NEMA, smesna je prica o pecatima, servisnim knjizicama itd) to je NOV, ali bukvalno nov auto. Kupovao sam i nove, ali i polovne automobile, licno od prvih vlasnika, gospode svedjana do 200hkm i tesko da se vidi da nisu iz salona. Kod nas bi im opusteno spustili cajger na 30hkm i odstampali knjizicu koja to prati i nebi mnogo prevarili jer takva kola mogu jos 300hkm uz redovno odrzavanje.

Van mreže nikoldije

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Maj 24, 2011, 11:01:47 pre podne »
Italiju izbegavaj, kao i kola iz te zemlje, slovenija je skupa, u nemacku dovoze nakupci iz belgije i holandije, pa ne znam onda, ako bi vec putovao, zasto nebi u Bl i Nl. Tamo engleski opusteno, dok kod svaba stranci slabo, a nemci znaju,al vecinom nece da pricaju. Nemacka je divlji zapad od nakupaca, posteni placevi su preskupi, privatnih prodavaca u deficitu, jer cim se pojave, nakupci koji tamo cuce u kamp prikolicama i kod rodbine, napadaju i kupuju. Moja preporuka su holandija i belgija. Nije to ni tako daleko, kad vec putujes. A ako hoces i da angazujes nekog, idi i ti sa njim.
sto se tice izbora auta, kazi mi ko si, cime se bavis, koliko imas godina, pa cu ti reci koji auto da kupis. ovako svako predlaze po svom ukusu.

edit: vrlo popularna tema postade kada ima para koje treba potrositi. eee zemljo indijo.

Imam 28 god ali nezreo  bleh, Inzenjer sam elektrotehnike i radim u struci ali to i nije toliko bitno.

Teoretski ako bi se uputio u jevropu koje godiste mislite da bi mogao za ovaj kes da nadjem ako pricamo o golfu 5 ili A3 s tim sto preko ovog kesa nemam ni za leba znaci trebala bi tu da bude i carina porezi i sta vec jos treba

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #26 poslato: Maj 24, 2011, 11:07:55 pre podne »
Jel izlazis, juris drolje itd, jel ti treba auto za sminku ili da te sluzi, jel se lozis da ga sredjujes, jel planiras porodicu, jel imas plac, vuglis nesto, sta sada vozis, koliko prelazis, jel putujes ili si po gradu...?

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #27 poslato: Maj 24, 2011, 11:11:02 pre podne »
ako nemas posle toga ni banku,onda zaboravi na takav auto.tako se ne kupuje.ne mislis valjda da ce posle kupovine taj auto samo trositi gorivo?

prvo ti treba lova za mali i veliki servis,a mozda i jos nesto kako bi ga doveo u dobro stanje.raspitaj se pre kupovine odredjenog modela o cenama potrosnog materijala,jer dobar auto je onaj koji se adekvatno odrzava.kakva su iskustva  mehanicara jednog,drugog auto servisa...i onda kupis,a ne posle da se iznenadis...

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #28 poslato: Maj 24, 2011, 11:50:49 pre podne »
Najgori krsevi su iz italije i naravno Belgije i Holandije ....ko hoce da kupi dobar auto pravac Svedska...skuplja kola malo od Nemacke ali zato su vrhunska kola ...nacicu jedan dobar sajt bas iz svedske pa da vidite cene kola a sto se tice odrzavanja najbolji su nema budzenja i zamazivanje itd...

evo sajt jedan na njemu ima svacega...sa desne strane birate deo svedske gde vam je najblize..

http://www.blocket.se/ e da Bilar su automobili
« Poslednja izmena: Maj 24, 2011, 12:27:57 posle podne od strane nemanja7 »

Van mreže nikoldije

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Maj 24, 2011, 12:28:57 posle podne »
Nije bas da nemam banku imacu 60 iljada u dzepu tako da ce moci bar za prvi mesec da se odradi veliki servis a za voznju imam punta koji sad rabim

Drolje ce se juriti pre ili kasnije za sada sam u vezi. U sustini mislim da su golf v i a3 dobra sprega izmedju sminke i funkcionalnosti. Uglavnom je gradska voznja mada sam i sa punticem furao na malo duze deonice

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #30 poslato: Maj 24, 2011, 12:53:13 posle podne »
Koliko prelazis godisnje?jel imas averziju prema koreancima?

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #31 poslato: Maj 24, 2011, 01:13:45 posle podne »
ja sam dotero autro iz holandije,caletov kolega isto,i moj teca isto,skoro je kupio jos jedan komsija ispod mene auto iz holandije i sva 4 su passat i odlicni su automobili tako da te gluposti najgori krsevi su iz holandije,belgije su prazne price....za italiju znam da se svi zale,kao i kod nas i svugde u svetu imas ljude koji odrzavaju auto i koji ne odrzavaju nego teraju dok ne ispadnu tockovi...
  champ1

Van mreže nikoldije

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Maj 24, 2011, 01:14:00 posle podne »
Pa nemam cuo sam da nisu losi valjda je kia korea ili tako nesto a godisnje predjem malo vise od 10k

Van mreže nikoldije

• VW Početnik
« Odgovor #33 poslato: Maj 24, 2011, 01:15:37 posle podne »
ja sam dotero autro iz holandije,caletov kolega isto,i moj teca isto,skoro je kupio jos jedan komsija ispod mene auto iz holandije i sva 4 su passat i odlicni su automobili tako da te gluposti najgori krsevi su iz holandije,belgije su prazne price....za italiju znam da se svi zale,kao i kod nas i svugde u svetu imas ljude koji odrzavaju auto i koji ne odrzavaju nego teraju dok ne ispadnu tockovi...

Jel si isao sam ili ti je neko dovezao koliki je trosak odlaska i vracanja

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #34 poslato: Maj 24, 2011, 01:15:47 posle podne »
kupi kiu i sledece godine mozes da je polkonis,bezi od nje sto dalje,ona da je toliko dobra ne bi joj za godinu dana spala cena skoro upola
  champ1

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #35 poslato: Maj 24, 2011, 01:17:54 posle podne »

caletov kolega se bavi time,uvozom automobila,dao mi sajt u holandiji za automobile i bio tu kod nas,izabro sam 3-4 passata i on otiso tamo i pogledo ih i javio mi koji je po njemu dobar itd,nije mi nista trazio sto ga je dovezo, ja sam ga castio nesto,,ima ljude on tamo,rodjake i kad mi ga je dotero izaso me 7500e sa sve carinom itd.ja ga samo registrovao i  driving
« Poslednja izmena: Maj 24, 2011, 01:19:40 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #36 poslato: Maj 24, 2011, 01:28:56 posle podne »
Ti brate zapucaj u Švajcarsku, bliže ti je od Švedske i dobra su vozila. Ali je skuplje od Nemačke a i carina je , čini mi se, veća.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #37 poslato: Maj 24, 2011, 01:53:56 posle podne »
Kia daje 7 god garanciju, to nesto govori. Nisam vozio, ali znam ih koji su presli preko 400hkm. Mislim da ako ti nije bitan statusni simbol i da ne mislis hoce li biti ukraden, a realno ne prelazis mnogo, razmisli o hjundaiu i kii, mladje, za puno manje para. Kod nas mu cena pada jer kod nas vladaju vrlo zadrti stavovi o kolima i relativo su jos nepoznati i mladi na trzistu. Carina nema veze sa zemljom porekla.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #38 poslato: Maj 24, 2011, 02:23:51 posle podne »
I meni interesantno izgleda novi Sportage,kopija Audi SUVa, a onda sam pozvao drugara koji je imao Sorento i koji zna jos ljudi da imaju KIA i ispricao mi njihove pehove i redovne servise koji ne spadaju u garanciju, a klepaju po usima kako on kaze. U svakom slucaju platio ga je 35000 evra, da bi nakon godinu dana ga jeeeedva prodao za 16000e i to neka zamena za kesh + Passat. A bio je u servisu sa njim 5x za tih godinu dana.
Na kraju kaze "Veljo, nemoj ni u ludilu da uzimas to" Tih par veoma losih iskustava me vratilo u realnost.

Nemacka oko 500e racunaj, mislim da toliko kosta i neko da ti dotera
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #39 poslato: Maj 24, 2011, 04:02:47 posle podne »
zenin burazer vozi ceed karavan(ako se tako pise),presao je 200000 za dve godine(olupan je ceo zbog divljacke voznje,sto znaci da se ne stedi),sestra njena vozi pro ceed isto dve godine ali presla mozda 50-ak k.niti sam cuo da su imali problem niti bilo sta lose.mali servis je skup,oko 22.000,ali nekome ni to nije skupo.vozio sam vrlo cesto oba automobila i sasvim su ok.sto se tice dzipova,uzmi od bilo kog proizvodjaca,i videces koliko ce mu pasti cena...
sto se tice "zutih" proizvodjaca,naravno da im vise pada cena...to je jednostavno tako....dok se ne probiju,kao i toyota koja je nekada imala smesnu cenu prilikom probijanja trzista,a sada veoma ozbiljnu cenu.