Autor Tema: Delovi?????  (Pročitano 6775 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Delovi?????
« poslato: Maj 11, 2011, 09:31:38 posle podne »
Zdravo svima.
Evo upravo sam na jednom sajtu u Moskvi proveravao cene nekih delova za mog Pola. Pogledao sam zubcasti kais sa svim detaljima i on je oko 120 evra, original VAG.
Ali kad sam gledao pumpu za vodu, imali su samo remontovene VAG-om, ne nove!!!!Od drugih proizvodjaca ima novih, ali od VAG-a nema?????!!!!! Jedan od vodecih prodavaca delova, za sve marke vozila!!!!!!!!!! I ona je oko 120-130 evra.
Ovde oni pisu posteno da su pumpe bile u upotrebi i da ih je sam proizvodjac prepakovao i da su kao nove. Meni to nesto nije bas za verovati. Kao sto takvi delovi idu u Rusiju, idu i kod nas znaci....Ovi su bar posteno napisali sta i kako. A kako znati kod drugih prodavaca jel deo nov ili da kazemo kloniran vec koristeni. Odnosno remontovan proizvodjacem vec koristeni deo.
Posteno da vam kazem, ja sam malo u soku. Ovo mi se desava prvi put za moih 42 godine.  bonk bonk bonk

http://www.exist.ru/price.aspx?pid=59703B28&sr=72
Boban-Rus

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
Odg: Delovi?????
« Odgovor #1 poslato: Maj 11, 2011, 09:35:45 posle podne »
pa dobro fabricki remontovana pumpa... ja mislim da u porscheu mozes da kupis tu remontovanu i da dobijes popust ako doneses svoju staru....
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #2 poslato: Maj 11, 2011, 09:47:48 posle podne »
pa dobro fabricki remontovana pumpa... ja mislim da u porscheu mozes da kupis tu remontovanu i da dobijes popust ako doneses svoju staru....
Uredu sam da skines pa da nosis. Ali ovo je internet prodavnica koja je posteno naoisala da je tako. A odes u neku radju drugu, desi se da imaju ili narucis, nema veze. A oni ti mogu prodati isto tako restauriranu kao novu. Mene to muci, kako ih razlikovati? Svestan sam ja da na toj pumpi ima 2 lezaja i verovatno 2 semeringa.... da u principu to kad se stavi novo, pumpa je nova. Al me cudi da nema glanc nova...?!?!?! Bas VAG-ovska. Od drugih proizvodjaca, kolko oces.
Boban-Rus

Van mreže predrag

• Jr. Member
  • *
  • Auto: passat cc
« Odgovor #3 poslato: Maj 11, 2011, 09:50:43 posle podne »
Ne samo u Porseu u svim vw ovlascenim servisima je to praksa, nova je 30% skuplja od varijante da das svoju polovnu i dobijes remontovanu , a  tu je samo promenjen lezaj i semenik i to je OK! po meni...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #4 poslato: Maj 11, 2011, 09:59:38 posle podne »
Ne samo u Porseu u svim vw ovlascenim servisima je to praksa, nova je 30% skuplja od varijante da das svoju polovnu i dobijes remontovanu , a  tu je samo promenjen lezaj i semenik i to je OK! po meni...
Ovi su napisali posteno, ali tako mozes da kupis deo u radnji i da ti ga prodaju po punoj ceni. Oni nisu servis,samo prodaju delove....Kako da znamo da li je deo nov ili posle remonta, to mene zanima.
Bas cu ujutru da zovem Velja u Laki-autu u Cacku da pitam. Daju li oni popust ako im ja ostavim svoju pri zameni kod njih.Ovdeu Moskvi neprimaju, i od 30-40% su skuplji delovi kod ovlascenog servisa
« Poslednja izmena: Maj 11, 2011, 10:06:43 posle podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #5 poslato: Maj 11, 2011, 10:58:45 posle podne »
pa sta ti mislis da oni imaju materijala da bacaju praveci novo biggrin.... pazi realno ona je nova tj semerinzi i lager su novi a ostale delove procenjuju i stavljaju nove po potrebi... tako isto imas remontovane setove kvacila, kao i polumotore....to je potpuno normalno....
naravno govorimo o fabricki remontovanim delovima a ne ono sto ima kod nas remont po raznim supama....

Van mreže marko8883

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 11, 2011, 11:07:50 posle podne »
pa EU stalno potencira pricu oko reciklaze, a to je uradjeno u fabrici po svim specifikacijama, i kad zavrse s njom dobio si nov deo, i to je skroz ok prica

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #7 poslato: Maj 11, 2011, 11:28:56 posle podne »
pa EU stalno potencira pricu oko reciklaze, a to je uradjeno u fabrici po svim specifikacijama, i kad zavrse s njom dobio si nov deo, i to je skroz ok prica

Nisam se sa ovakvim slucajem sretao do danas pa mi malo cudno posteno da vam kazem....
Boban-Rus

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A4 B8
« Odgovor #8 poslato: Maj 11, 2011, 11:32:57 posle podne »
Mislim da niste razumeli  u potpunosti @boban-68 , Ok' za remontovane delove ,ali covek pita kako da ne bude izvaran od strane nekih prodavaca ( da placa novo a da ne dobije remontovano) ,nije to isto.
 beer
Six

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Maj 11, 2011, 11:47:21 posle podne »
boban-68
Nema šta da brineš,na te delove imaš istu garanciju kao za nove,to vw odavno radi.

A i pameno je to što rade,što bi bacali neki deo,kad mogu da ga rasklope,sve unutra zamene,a samo kućište ostane isto,tu se pravi ušteda.

Mislim da niste razumeli  u potpunosti @boban-68 , Ok' za remontovane delove ,ali covek pita kako da ne bude izvaran od strane nekih prodavaca ( da placa novo a da ne dobije remontovano) ,nije to isto.
 beer
Čim je garancija ista kao na novi deo,sve je to isto,a ako prodavac hoće da te prevari,on to može da uradi na mnogo načina,a to nema veze sa fabrikom.

« Poslednja izmena: Maj 11, 2011, 11:50:27 posle podne od strane BG2225 »

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #10 poslato: Maj 11, 2011, 11:55:05 posle podne »
fabricki remontovan deo je nov deo.... kao kad remontoju turbinu sve promene a ostane samo kuciste tvoje....

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: Maj 12, 2011, 12:05:11 pre podne »
To je sve Ok' i jasno je ko dan sto se tice ustede i materijala.Primer... nisam cuo da je neko uzeo nov zamajac i da je imao problema duze vreme,dok za remontovane  i posle 5.000 do 10.000km je zavrsio karijeru. imao sam problem davno pa sam se poprilicno raspitivao - staro za novo(remontovano), dosta ljudi je bilo - razocarano  blink
Six

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Maj 12, 2011, 12:19:17 pre podne »
Jedno je kad remontuješ kod nekih privantika,a drugo je kad to fabrika odradi,velika razlika.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 12, 2011, 12:56:06 pre podne »
razliciti autodijelovi pa i ta vodena pumpa ako je remontovana u vw nosi oznaku T ili tausch.
svi tausch dijelovi imaju identican kvalitet kao i oni koji su bukvalno novi i nisu radili uopste.
plivajuci zamajci vw se ne repariraju.

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #14 poslato: Maj 12, 2011, 01:05:03 pre podne »
@gedora
 uz duzno postovanje, (mislim) da gresite sto se tice reparacije zamajca VW.
U Ns-u postoje ovlasceni, jel', e pa te info. su od njih.Ako oni lazu, lazem i Ja  bonk
a, bilo je dosta price i po netu. Pozdrav!  driving
Six

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Maj 12, 2011, 01:08:48 pre podne »
Ne postoji ovlašćeni servis za reparaciju,bar ne kod nas.

A ako se slučajno nismo razumeli pa su ti to rekli u ovlašćenom servisu VW,ponovo te laui,jer deo ima garanciju 2 godine,i koju oni imaju računicu da uvaljuju loš deo,i da daju garanciju.Nego sigurno imaju veću zaradu kad prodaju nov deo,pa forsiraju tu priču.

« Poslednja izmena: Maj 12, 2011, 01:15:35 pre podne od strane BG2225 »

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #16 poslato: Maj 12, 2011, 01:21:21 pre podne »
bilo je pokusaja dobrih ali bas dobrih majstora ovde u bg da repariraju te zamajce i svi pokusaji su se zavrsili ili lomljenjem mjenjaca ili pucanjem zamajca tako da taj remont zaboravi i to je laz 100 posto. ni te pumpe za vodu ni turbine ni bilo sta drugo od tausch dijelova se ne reparira kod nas u to budi siguran

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Maj 12, 2011, 01:32:08 pre podne »
@gedora
 a i taj zamajac jeste problematican ali i izvikan. Od kada je poceo da zvoni, presao sam oko 70.000km,(kada sam ga skinuo-jedva, Zapekao, ni da mrdne ni levo ni desno), ... kupim polovan(jer je nov bio, a-jooojjj) ali koliko para toliko i da odma pocinje da zvoni, ali izgura jos 50.000km. i dr.vlasnik jos uvek -voza clap Naravno ko je raspolozen da reskira.Nisam majstor ali ne kap. price da moze da napravi dar-mar., ili sam bas imao srece.  alealeee
Six

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Maj 12, 2011, 01:37:26 pre podne »
druze bilo je slucajeva da pokida srafove koji ga drze za radilicu, da probije zvono mjenjaca i da pokida hladnjake i vezni lim naprijed. nije se zajebavati s takvim stvaraima. znam da je nov set skup i da se nema para jebiga... zamajac koji se cuje u radu motora tj koji je los je nepredvidiv i niko ti sa sigurnoscu nemoze reci kakva sranja moze napraviti

Van mreže Six

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #19 poslato: Maj 12, 2011, 01:48:54 pre podne »
A-uuu...
to za radilucu sam cuo, pogotovo su mi posle rekli kao u mom slucaju kada je zapekao,mad kazu da se obicno 'razleti', a hladnjak,vezni lim -uzas, mada nisam cuo za takve slucajeve. Bas sam imao srece.Sada set ima za Ok'- lovu, verujem (ispod ruke), provereni su,mislim voze moji drugari evo 1-an vec 130Hkm.Pozdrav i Laku noc !
Six