Autor Tema: 1.9 TDI Turbina  (Pročitano 5682 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DARKO VW

• VW Početnik
1.9 TDI Turbina
« poslato: April 23, 2008, 03:23:14 posle podne »
PozdraVW drugari evo i mene opet malo kod vas.Nije me bilo pocela setva pa nemam vremena znate kako je poljoprivreda... Nego iso ja pre neki dan sa Passatom na redovan servis ono ulje i filteri.Dignemo mi auto kad ono kod interkulera je masan od ulja pogledamo turbinu kad ono ima lufta u onaj propeler.E sad treba da oteram da se sredi turbina pa me interesuje dal je to neko radio i kolko ce to da kosta posto radim ovo prvi put.

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #1 poslato: April 23, 2008, 04:24:11 posle podne »
ja sam se raspitivao za moju turbinu, e sad koliko su meni rekli moze da se sredi, ali tesko da ces moci da predjes nekih 50 000km sa njom, garanciju ,koliko ja znam niko ne daje. iskreno cenu sam zaboravio....

razmisljao sam o kupovini polovne,ali to je sve rizik....

Van mreže miki321oc

• Full Member
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #2 poslato: April 23, 2008, 08:50:19 posle podne »
U
VW Passat 2.5 V6 TDI 4Motion 180KS@215KS

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #3 poslato: April 23, 2008, 10:04:07 posle podne »
pa kao sto rece prethodnik reparacija turbine sa balansiranjem je od 300-1000e, zavisno do tipa, ostecenja i sl, ali za tdi-ja je max oko 500e reparacija, ukoliko je neki od impelera otisao sto je cest slucaj jer ili od disbalansa rotora usled otkidanja nekog impelera ili od naslaga cadji dolazi do razjedanja lezajeva, semeringa i pustanja ulja.
takodje zakrilca na usisnoj mogu da odu, i jos svasta nesto...
inace sve turbine poslije 1.9 td motora (velika turbina sa 4 srafa) su jako osjetljive, i vec na oko 200 000 km prave probleme
imas u oglasima turbo servis uzice, imaju radnju i u bgd.
neki ih hvale neki kude, ali turbine su to, ko ce ga znati sta je i kako....
iams jos par servisa po bgd, ali iako svi daju garanciju, niko ne stoji iza nje,,,ipak je to prekomplikovana stvarcica da bi neko garantovao nesto (vrti se i do 30 000 rpm)
da uzimas polovnu, nikako, skupa je a dobijas macku u dzaku, nova,,,,hmmmm, papreno skupo....sta raditi.,..pa reparacija, pa ako pravi probleme probiti glavu reparatoru dok je ne sredi kako treba
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže hallamiti

• Jr. Member
  • *
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #4 poslato: April 25, 2008, 01:57:16 pre podne »
Citat: DANDY
pa kao sto rece prethodnik reparacija turbine sa balansiranjem je od 300-1000e, zavisno do tipa, ostecenja i sl, ali za tdi-ja je max oko 500e reparacija,
nova u porsheu oko 500 eura za passata

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #5 poslato: April 25, 2008, 08:57:44 posle podne »
jel tebi passat trosi ulje???
pusti ti zazor-zazor ima i nova turbina kad se uradi i nijedna trubina se nemoze napraviti da ne trosi ulje jer ona ima samo karike na osovinici koja dele komoru za podmazivanje od usisne i uzduvne turbine.
a to sto ti je masno oko intercoolera je sasvim normalna stvar,kod mene je to isto tako a i creva usisna su mi masna daleko bilo
ako ti auto ne pusi i ako ne trosi ulje nenormalno onda ja tu nista nebi dirao

Van mreže DARKO VW

• VW Početnik
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #6 poslato: April 29, 2008, 04:16:16 posle podne »
Neznam ne tosi nista jedino to sto oce da izbaci kod interkulera ovako pali ko benzinac i ne vidim da dimi pozadi, uopste mu ne dolivam ulje od zamene do zamene videcu jos neko vreme  pa ako bude za zeza moracu da mu odradim tu turbinu.Sta da radim hvala na pomoci i predlozima  

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #7 poslato: April 29, 2008, 04:49:40 posle podne »
ma to su vecinom uljne pare koje se nakupe u sistemu.pri tome ja jos nisam video turbinu pa cak ni novu a da ne gura ulje. tako da u opste nije stvar oko koje treba gubiti vreme. ako se ne cuje da glavi narani svinje i ne diraj nista  i da zamalo da zaboravim, kakvih crnih 1000 evrica,pa u porscheu je nova za passata oko 500 a za golfa oko 700 jer ide komple6t sa izduvnom granom
« Poslednja izmena: April 29, 2008, 04:51:54 posle podne od strane vw tech »
Say no to spark plugs!

Van mreže santaana

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat 1.9 TDI (B5)
1.9 TDI Turbina
« Odgovor #8 poslato: Maj 02, 2008, 07:22:52 posle podne »
meni je pocetkom 2006 otisla turbina na passatu (izduvala je svo ulje iz kartera). nasao sam u novom sadu novu za 300 eura (ako se dobro secam, rumunska).
telefon coveka koji inace vrsi i servis u novom sadu: 021823994 / 0637725026
nazovi pa vidi.