Vozdra ljudi! Evo ovih dana sam opet uhvatio malo vremena za svog gti-ja. Radi se o tome da jos uvjek slabo vuce, pa sam ponovo pregledavao sve po redu. Sve mu radi kako treba,pa sam ga odvezao u bosch car service da mi nasteluju sve u kompletu, medjutim sve je bilo u redu samo su mi malo dostelovali smjesu na protokomjeru, al opet nsta nisu uradili u vezi s vucom. Kaze mi ovaj : "promjeni protokomjer" , ajd dobro, ja probam par komada a opet isto. Ne ide dobro i zvone ventili. Rastavim ja ponovo deklo od zupcastog da jos jednom pogledam i onda vidim da mi OT na bregastoj bjezi za ca.1/4 zuba unazad, znaci ne pokklapa se 100% sa oznakom na deklu. Onda ga ufazim za jedan zub naprijed i tad mi je oznaka za ca. 1/2 zuba naprijed, kad sam to uradio ventili se skoro i ne cuju, samo sam jos malo vratio paljenje u kasnije i nisu se vise ni culi. Samo jos uvijek postoji problem s vucom, do cega bi jos moglo biti??? Da nije mozda komjuter da ne odgovara, probavao sam stavljati i druge gti jeve kompjutere ali na svakom je isto. Kod mene je broj 037 906 022 N. motor je prije bio PB( bio izlaufan) a sad je PF ubacen. Sve ostalo je njegovo. Ovdje kod nas niko od majstora nema ideje sta bi mogao biti problem pa molim vas ako je neko imao slicne probleme da se javi.
P.S. mjerio sam brijegove komparaterom na 1. se poklapa sve kako treba ka je tacno na oznaci na deklu, ali kad je zupcasti postavljen(stavio sam nov) tad mi malo bjezi oznaka, mada neznam, mozda je to tolerancija???