Autor Tema: golf 2 gti- opet ne vuce???  (Pročitano 6417 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže wolf1

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
golf 2 gti- opet ne vuce???
« poslato: Maj 08, 2011, 03:32:45 posle podne »
Vozdra ljudi! Evo ovih dana sam opet uhvatio malo vremena za svog gti-ja. Radi se o tome da jos uvjek slabo vuce, pa sam ponovo pregledavao sve po redu. Sve mu radi kako treba,pa sam ga odvezao u bosch car service da mi nasteluju sve u kompletu, medjutim sve je bilo u redu samo su mi malo dostelovali smjesu na protokomjeru, al opet nsta nisu uradili u vezi s vucom. Kaze mi ovaj : "promjeni protokomjer" , ajd dobro, ja probam par komada a opet isto. Ne ide dobro i zvone ventili. Rastavim ja ponovo deklo od zupcastog da jos jednom pogledam i onda vidim da mi  OT na bregastoj bjezi za ca.1/4 zuba unazad, znaci ne pokklapa se 100% sa oznakom na deklu. Onda ga ufazim za jedan zub naprijed i tad mi je oznaka za ca. 1/2 zuba naprijed, kad sam to uradio ventili se skoro i ne cuju, samo sam jos malo vratio paljenje u kasnije i nisu se vise ni culi. Samo jos uvijek postoji problem s vucom, do cega bi jos moglo biti??? Da nije mozda komjuter da ne odgovara, probavao sam stavljati i druge gti jeve kompjutere ali na svakom je isto. Kod mene je broj 037 906 022 N. motor je prije bio PB( bio izlaufan) a sad je PF ubacen. Sve ostalo je njegovo. Ovdje kod nas niko od majstora nema ideje sta bi mogao biti problem pa molim vas ako je neko imao slicne probleme da se javi.
P.S. mjerio sam brijegove komparaterom na 1. se poklapa sve kako treba ka je tacno na oznaci na deklu, ali kad je zupcasti postavljen(stavio sam nov) tad mi malo bjezi oznaka, mada neznam, mozda je to tolerancija???
« Poslednja izmena: Maj 08, 2011, 03:41:49 posle podne od strane wolf1 »
PA JA SAM UPORAN DEČKO!!!

Van mreže wolf1

• VW Početnik
Odg: golf 2 gti- opet ne vuce???
« Odgovor #1 poslato: Maj 11, 2011, 03:21:19 posle podne »
Zar niko ne zna??

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #2 poslato: Maj 11, 2011, 03:34:15 posle podne »
A jesi proverio pumpu i filter goriva

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Maj 11, 2011, 03:45:19 posle podne »
Jesam drug, pumpa je u reedu a filteri goriva i zraka su novi.

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #4 poslato: Maj 12, 2011, 12:35:47 pre podne »
trebalo bi negde oko 6 bara da ima pritisak na pumpi,da nije neko crevo u rezervoaru kod pumpe ukljesteno ili presavijeno

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 12, 2011, 12:41:51 pre podne »
6bara nemoze imati nikad, moze imati samo 3.         mr wolf ako si ocekivao da pf motor ubrzava i vuce kao pb zaboravi na to.
samo trosis vrijeme uzalud mahac

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Maj 12, 2011, 08:49:45 posle podne »
Druze gedora - ja mislim da su PB i PF MOTORI konstrukcijski totalno isti (mislim iskljucivo na motore),
posto sam na starom golfu vec rastavljao motor, vidio sam da su isti klipovi - radilica - glava motora - ventili i
bregasta a i brojevi na bregastoj i na glavi se slazu tacno! PF je zamjenio PB motor od 88 god. a dobio je drugi kod
zbog sonde i katalizatora, te mu je napravljena izmjena na kompu. zbog podrske lamb. sonde i zato je 5 konja slabiji!
Po tom pitanju nebi trebao biti  uzrok PF motor jer mi auto ne vuce, jer je SAMO MOTOR i zamjenjen!
Ako grijesim slobodno me ispravi (a vidim da se razumijes jer ne lupetas bezveze) pa ukoliko imas jos neki savjet
 PUCAJ. POZZZZ

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Maj 12, 2011, 09:03:02 posle podne »
moraces na taj novi motor da prepakujes dizne grane davace i knok sa starog motora koji si izvadio da bi to bilo to. znam da su to isti motori. ali elektroniku kompletnu zajedno sa protokomjerom moras imati od pb

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Maj 12, 2011, 10:01:48 posle podne »
To je vec sve odradjeno, mislim da sam cak negde napisao. Stvar je skroz cudna ovo s mojim autom, nesto totalno nevidjeno... Sta mislis o ovome : Cuo sam se s jednim kolegom iz njemacke koji je imao iste probleme na svom gti-ju i kaze da je tako sve pokusao kao i ja ali bez ikakvog napretka. Auto mu je trosio ulje, oko 1 lit.na 2000km ne sjeca se ni on tacno. Nakon sto je zamjenio karike rijesio je problem, vise mu nisu zvonili ventili a isao je ko metak. Kod mene doduse ne trosi toliko ali naspem negdje oko 0,7 -do maximalno 1 litre  na 5000-6000km??? Nije to puno ali znam da benz. nebi smio ni kapi potrosit? E sad se ja nesto razmisljam : Ako ulje dospije u kompresioni prostor, naravno da ce se i zapaliti ali ne samo to, nego i oslabiti gorivo i zato bi se mogli cuti ventili odnosno detonacije u motoru???  Mozda bi to moglo biti rijesenje??? Mozda to objasnjava zasto je navoj na svjecicama uvjek uljav ( to sam zaboravio reci) ali je cudno da su elektrode svjecica suve, okolo jesu crne ali srednja elektroda i vrhovi krakova ( ona tri kraka) su tamno smedje - naslaga nemaju na sebi.

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #9 poslato: Maj 12, 2011, 10:20:42 posle podne »
pf treba da ima i katalizator....  bleh kako ti mislis da ti neko preko interneta resi problem :)
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Maj 12, 2011, 10:37:40 posle podne »
pf treba da ima i katalizator....  bleh kako ti mislis da ti neko preko interneta resi problem :)
Druze malo bolje procitaj postove jer vidim da nisi sasvim ukapirao o cenu se radi. A ovdje jedni drugima mozemo POMOCI pri rijesavanju problema tako sto podjelimo svoja iskustva - a ne bukvalno popraviti neciji auto!

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #11 poslato: Maj 12, 2011, 10:51:24 posle podne »
da da ti si u pb ubacio pf... nego kako to nece da ide dobro?? ako je sve ok a opet ne valja... a koji je menjac? treba da bude 020Z....

Eto potpisao sam se se...

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Maj 12, 2011, 11:57:51 posle podne »
kod mjenjaca je AUG, i prilicno su mu kratke brzine a to je i njegov originalni mjenjac po naljepnici u gepeku.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #13 poslato: Maj 13, 2011, 10:49:32 pre podne »
Nema sta, ako su umazane svecice, to je jasna stvar, cak i ako su elektrode suve. Za svaki slucaj, proveri da li ima sanse da je ulje spolja dospelo do navoja, (prosulo se kad si sipao, dihtung na cepu..) ali po svoj prilici, ako ti je glava ok, su karike. Izmeri kompresiju. Takodje sam cuo za slucajeve da ulozak cilindra ode u jaje od pregrevanja.

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Maj 13, 2011, 07:53:00 posle podne »
Nema sta, ako su umazane svecice, to je jasna stvar, cak i ako su elektrode suve. Za svaki slucaj, proveri da li ima sanse da je ulje spolja dospelo do navoja, (prosulo se kad si sipao, dihtung na cepu..) ali po svoj prilici, ako ti je glava ok, su karike. Izmeri kompresiju. Takodje sam cuo za slucajeve da ulozak cilindra ode u jaje od pregrevanja.
motor je suv ko barut, znaci nema odakle drugo doci ulje, glava je  u redu jer sam je radio kompletno svu prije par mjeseci a karike nisam nista jer su mi cilindri izgledali perfektni a imao je dobru kompresiju pa sam mislio da su i karikke u redu.odtada doduse nisam pratio dali su masne svjecice, a ako i sad budu masni navoji svjecica - to znaci da nema sta drugo biti osim karika!
Moram priznati cak da sam se malo iznenadio kad sam vidio da su tako dobri cilindri na motoru koji je presao skoro 300.000km!!!
Zato sam mislio - hajde onda su i karike  O.K. ali izgleda da ipak nisu... Samo me to sve cudi jer ne trosi mnogo ulja ali opet kontaj da je benzinac.... Ajd budi sad pametan... Ako nista drugo rizikovat cu i promjeniti karike pa sta god bude, na kraju krajeva jedino je to i ostalo pa nemam sta izgubiti! A ako bude posllje toga sve u redu, e onda cu ovim svojim "kolegama" majstorima da jeb.. kevu jer mi kazu da ga nikad necu napraviti jer ni oni nisu uspjeli!!!

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #15 poslato: Maj 13, 2011, 09:00:52 posle podne »
Od oka savrseni cilindri? Radi se o mikronima da ode u jaje i onda dzabe nove karike. Mislim da je gedora u nekoj temi spominjao neki test za stanje karika i cilindara koji je bolji od merenja kompresije. Ja na tvom mestu nebi trosio pare dok se ne uverim. Takodje sa umazanim svecicama, motor ne moze dobro da radi, cak i ako je to minimalno pustanje. Ne rece jesi li pretresao struju dobro, menjao si motor, jel ti masa dobra? To je sve matoro i kontakti su uvek pitanje.

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Maj 13, 2011, 09:28:33 posle podne »
Kao sto sam rekao, samo su jos kariike ostale,pretresao sam sve od rezervoara pa do auspuha- znaci ne postoji dio koji nisam ispitao i pregledao ukljucujuci i instalaciju motora i motorne elektronike. Auto mi inace ne izbaciva nikakav dim, niti pusi na auspuh a na odusak kartera ne duva mnogo i ne pusi zato mi je sumnja na karike ali u pravu si sto s tice bacanja para, nebi ni ja djaba da bacam pare i nije mi radi potrosnje ulja nego samo radi vuce i zvonjave ventila. Ako bi karike bile uzrok, naravno da bi ih zamjenio ali kako biti 100% siguran? Mislim jasno mi je sasvim da radi karika trosi ulje
ali da zvone ventili i da nema vuce radi male potrosnje??? E to je sad pitanje i volio bi biti siguran da je do toga ali kako
provjeriti, kojom metodom? Kompresija nije pouzdana metoda jer eto kod mene ima idealnu kompresiju i ne duva na odusak a nisu ni gumice ventila jer sam ih mjenjao? Znaci nema sta drugo biti osim karika.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 13, 2011, 10:15:39 posle podne »
200-300 ili 500gr ulja ako potrosi to nije nista. svaki gti kad se vozi malo zesce proguta toliko ulja, i to ti sigurno ne pravi problem mislim ako ti ulje ulazi u kompresioni prostor jer je to neka minimalna kolicina koja nemoze stetiti odnosu benzin-vazduh. prije zamjene karika premjeri cilindre jer ako ti blok bude ovalan dzaba ih postavljas. ako jeste hilznovanje bloka ti je obavezno. tema se zove gti slabo vuce... to kad kazes slabo vuce to je sirok pojam. jel ti slabo ide od 0-100kmh, slabo ide od 100 do 180? moras biti malo precizniji ako ocekujes neku vrstu pomoci ovako na daljinski.  jebiga nadam se da razumijes sta te pitam. na tvom autu preko plavog davaca sa povecavanjem radne temperature kompjuter ti pomjera predpaljenje prema plusu. kako da znas da ti komp obavi tu regulaciju kako treba i u pravoj velicini? pametnije je da ostavis malo paljenje na ranije tj u plusu jer ces imati koliku toliku snagu i vucu dok ne rijesis problem. daj neki snimak ili neki video da bi ti neko od clanova mogao pomoci. mahac

Van mreže wolf1

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Maj 13, 2011, 10:56:18 posle podne »
Naravno da razumijem. Najlakse receno .: recimo vozim u 4.-toj i vracam ga u trecu oko 60 na sat i onda pun gas a njemu treba cijela vjecnost da dodje do 6000 o/min. Drugi primjer : dam gas pa saltam u vecu i kad ponovo dam gas nakon saltanja a ako je ispod 2500 o/min osjetim kao neki lagani zastoj, znaci slabo ubrzava a na nekih 3000-4000 o/min
pocne bolje da vuce. Prije sam imao jednog crnog gti-ja sa istim motorom a on je mogao u prvoj i u drugoj zapaliti gume bez da drzis kvacilo znaci  samo das gas i cijelo auto skace ko ludo,jos sa 15" gumama! Kod mene sad ovaj to nemoze ni blizu. Vidjecu najbolje da napravim jedan snimak pa da objavim ovdje, jer ce to najbolje pokazati ponasanje.

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #19 poslato: Maj 13, 2011, 11:11:28 posle podne »
obrtni momenat mu i jeste najveci tek posle 3 i vise, ali ako je bas mnogo lenj pre toga, a posle kida, onda je pre sto gedora kaze komp nego mehanika.