Autor Tema: El.Podizaci  (Pročitano 7962 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vaso

• VW Početnik
    • http://
El.Podizaci
« poslato: April 21, 2008, 01:32:19 posle podne »
pozdrav...evo i ja da se pozalim.imam problem sa elekto podizacima.u pitanju je passat 98',.imam samo napred  elektro podizace pozadi su obicni.pri podizanju stakla od pola pa navise cuje se neko 'drobljenje' ili tako nesto slicno tome.pitao sam neke majstor i dobijo razlicite odgovore.jedan kaze komplet,drugi samo sajlice,treci neke plasticne zabice sto nose staklo...itd.dali je neko imao slican problem 'na zalost' pa da me posavetuje...hvala unapred

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
El.Podizaci
« Odgovor #1 poslato: April 21, 2008, 07:04:33 posle podne »
Skini tapacir, to ti nije tesko, pa posmatraj sta se desava dok se spusta staklo....

Van mreže Vaso

• VW Početnik
El.Podizaci
« Odgovor #2 poslato: April 21, 2008, 10:19:16 posle podne »
Citat: KOSTA
Skini tapacir, to ti nije tesko, pa posmatraj sta se desava dok se spusta staklo....
ajd probacu pa sta mi bog da.nadam se da nije neka nauka skinuti....javljam rezultat

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
El.Podizaci
« Odgovor #3 poslato: April 22, 2008, 01:38:25 pre podne »
Bolje ne diraj nista(mislim idi u servis)....Moze biti vise stvari uzrok.Sajla,plastike koje nose prozor,itd....  Ako je neko naslonio ruku prilikom zatvaranja prozora i malo vise dao otpor,onda su popucale plastike...

Van mreže Vaso

• VW Početnik
El.Podizaci
« Odgovor #4 poslato: April 23, 2008, 02:01:57 posle podne »
Citat: Rogi
Bolje ne diraj nista(mislim idi u servis)....Moze biti vise stvari uzrok.Sajla,plastike koje nose prozor,itd....  Ako je neko naslonio ruku prilikom zatvaranja prozora i malo vise dao otpor,onda su popucale plastike...
bio si u pravu,otisle-otisli nosaci-plasticni i sajla se iskrzala na levim vratima a na desnoj strani sajla.majstor-elektricar kaze da nista nediram jer postoji velika mogucnos da ce puci staklo.to je sve juce bilo,danas moram ici ponovo kod njega da mi blokira stakla-zaglavi da bi mogli skinuti preostale delove i zameniti sajle.pitaj boga gde cu naci ta cuda od plastike.videcu da on uradi nesto 'nabudzi' ako ne nadjem.hvala vam jos jednom

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
El.Podizaci
« Odgovor #5 poslato: April 23, 2008, 08:57:54 posle podne »
Citat: PASSAT TDI
bio si u pravu,otisle-otisli nosaci-plasticni i sajla se iskrzala na levim vratima a na desnoj strani sajla.majstor-elektricar kaze da nista nediram jer postoji velika mogucnos da ce puci staklo.to je sve juce bilo,danas moram ici ponovo kod njega da mi blokira stakla-zaglavi da bi mogli skinuti preostale delove i zameniti sajle.pitaj boga gde cu naci ta cuda od plastike.videcu da on uradi nesto 'nabudzi' ako ne nadjem.hvala vam jos jednom

matori 5soma ce te izaci set za reparaciju...ja sam to radio i na levim i desnim prednjim...u tom setu ti idu metalni nosaci koi nema teoreme da puknu.......ali ehehhe......cuo sam da postoji luk negde kod dunav stanice koi pravi sve te zajebancije od plastikica...videcu de je on tacno pa ti javljam...

Van mreže DANDY

• Sr. Member
El.Podizaci
« Odgovor #6 poslato: April 23, 2008, 09:22:25 posle podne »
Pa tsako nesto je cijena, nosace, tj plastikice imas i u gestu, i kostaju oko 1000 dinara komad a idu 2 po vratima, sajle pravi boban sajla, ali je mufjuz pa moras da ga ubijedis da ti napravi inace hoce samo da rade ako oni montiraju pa naplacuju oko 3500-4000 po vratima a sajlice su oko 600 dinara.
sto se tice razbijanja stakla, to je skoro pa nemoguce, samo kad se skine tapacir imaju na limu koji zaklapa vrata ispod tapacira dvije plastike koji su poklopci za pristup zabicama koje drze staklo, okrugle su napaze se na pola vrata i promjera su oko 7cm.
otvoris poklopce, polako raskacis staklo koje prije toga dovedes u visinu otvora. kad raskacis staklo, izvadis ga polako napolje, poslije odvrnes mali milion srafova 10tki, raskacis sajle od brave i zaklucavanja, i skines lim na kom se nalazi i nosac stakla sa motorom, zamienis sajle i plastikice i sve vratis na svoje mjesto, vratis lim na vrata, spojis brave, vratis staklo, i to je to,
iance to je rak rana skoro svim vw vozilima, jako lose rjesenje,
iako je na passatu b3 bio sistem sa makazama, kao i na audiju, ne znam sto su se vratili na sajle koje redovno prave probleme pocevsi od g2 pa do danas, doduse nisam vidio kako je to rijeseno na b7 passatu i g5, ali svi raniji su sa sajlama
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Vaso

• VW Početnik
El.Podizaci
« Odgovor #7 poslato: April 26, 2008, 03:57:54 posle podne »
LJUDI...STA DA VAM KAZEM SEM HVALA....
a sad da se prekrstim i da pocnem ''kopati'' po vratima..auuuu.ima da bude viska delova

Van mreže santaana

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat 1.9 TDI (B5)
El.Podizaci
« Odgovor #8 poslato: Avgust 30, 2008, 03:14:34 posle podne »
Citat
polako raskacis staklo koje prije toga dovedes u visinu otvora. kad raskacis staklo, izvadis ga polako napolje, poslije odvrnes mali milion srafova 10tki

DANDY pomagaj!!
imam problem sa centralnom bravom, pratio sam tvoje uputstvo ali lim nesto jos uvek drzi iznutra.
dali se sajle od zakljucavanja i brave odvajaju kad se lim do odredjene tacke izvuce napolje ili ima neki drugi fazon?
pozdrav

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
El.Podizaci
« Odgovor #9 poslato: Avgust 30, 2008, 03:55:39 posle podne »
imas na vratima sraf ili poklopcic plasticni (nisam siguran) a nije mi digitalac tu da bi slikao
kada skines to ima mali imbus koji se odvije i tako se skida ona plastika koja pokriva onu rupu gde se gura kljuc u bravu,i kada skines to videces da je sajla za povlacenje zakacena za rucku kojom otvaras vrata i samo izheblujes sajlu obicnim malim srafcigerom iz polozaja i onda imas svu slobodu da izvadis onaj ceo lim iz lezista  

Van mreže santaana

• VW Početnik
El.Podizaci
« Odgovor #10 poslato: Avgust 30, 2008, 04:20:21 posle podne »
evo ja sam malopre snimio i na slici oznacio gde koci. mozda mozes preko te slike da mi objasnis.
nasao sam taj imbus, odvrnuo ga i oslobodio sajlu sa rucice ali i dalje nesto drzi taj je.... lim!
sad postajem vec zabrinut.
hvala na pomoci
« Poslednja izmena: Avgust 30, 2008, 06:39:31 posle podne od strane Passatlija »

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
El.Podizaci
« Odgovor #11 poslato: Avgust 30, 2008, 08:29:24 posle podne »
evo imas dve solucije
na ova dva krugica imas zapravo dva klina u sredini koja mozes da izbijes i kad to uradis mozes da stisnes tu plastiku unutra (da tva crna grugica) i lim ce izaci
a druga po meni laksa solucija jeste da odvijes one srafove sa strane koji drze samu bravu i izvuces lim sa sve bravom
ja sam tako radio-ova dva kruga plasticna samo sluze zato da kad se lim vrati lakse moze da se zasrafi sam mehanizam brave za lim inace on nema nikakvo svojstvo drzanja sem to  
tu ti je inace i ceo mehanizam elektricni za zakljucavanje i odkljucavanje i ako ti sve radi nemoj ga otvarati  
jer je jaaaaako zeznuto posle vratit sve kako je bilo
nadam se da sam ti sad pomogao
pozdrav

Van mreže santaana

• VW Početnik
Odg: El.Podizaci
« Odgovor #12 poslato: Septembar 11, 2008, 12:57:50 pre podne »
kao prvo da kazem da mi je drago sto je forum opet aktivan, nisam znao sta je u pitanju pa sam vec hteo da odradim reinstalaciju operativnog sistema!  blink

hvala YUPOWER, nisam uspeo zbog jedne banalne stvari da skinem taj lim (nisam izvrnuo ona dva m8 visezubna sarafa koji drze bravu).
u medjuvremenu sam to odradio i nasao kvar, rastavio sam celu bravu (svaku etapu tog mukotrpnog posla sam snimao digitalkom kako bih opet sve znao vratiti na svoje mesto)  :rolleyes:
gresku sam nasao na stampanoj ploci, u jednom cosku je bio prekid pa sam pomocu lemilice to prevezao i sada radi sve kao singerica.
nasao sam neko uputstvo na jednom nemackom sajtu pa sam isto preveo na nas jezik i malo dodao (sve je u slikama objasnjeno) i kovertovao u PDF format.
Postavio uputstvo na RapidShare http://rapidshare.com/files/144367361/uputstvo.rar

pozdrav
« Poslednja izmena: Septembar 11, 2008, 03:43:16 posle podne od strane santaana »

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Septembar 11, 2008, 01:02:33 pre podne »
Uradi upload na www.rapidshare.com.

Van mreže santaana

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Septembar 11, 2008, 03:48:42 posle podne »
uradio sam tako!
pozdrav

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
« Odgovor #15 poslato: Septembar 12, 2008, 10:06:59 pre podne »
Svaka cast za pdf tapsac

Van mreže santaana

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Septembar 12, 2008, 09:35:24 posle podne »
Svaka cast za pdf tapsac

hvala! :)
ne bih zeleo da ispadne da samo trazim pomoc. nadam se da ce ovo uputstvo nekom posluziti i ustedeti koji dinar (euro)! :)

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
« Odgovor #17 poslato: Septembar 13, 2008, 01:32:05 pre podne »
Zato i jesmo ovde da se uzajamno pomazemo i druzimo kava

Van mreže Coa

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 29, 2008, 09:47:20 posle podne »
Pozdrav momci,e nasao sam konzolu za dvojku sa
prekidacima za stakla, lik trazi 2000din, jel mnogo to za tako nesto?????

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 30, 2008, 07:31:30 posle podne »
sta smatras pod tim konzola,,,,mislis li na onu plastiku gdje je piksla i sto ide oko mjenjaca,,,,ako je to onda je previse jer se prekidaci montiraju pasung na svaku konzolu koja iznad pixsle ima ona jprostor gdje drzimo sitni novac,,,,a prekidaci su po 200 dinara na b potoku....
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs