Pre nekih desetak dana, ustajem ja da krenem na faks i pošto je devojka bila kod mene, na svu sreću, ajde se ona ne vucara pešaka samnom do faksa, odemo kolima. Isteram ja kola iz garaže, zatvorim garažu, odvezem devojku... vraćam se nazad nekada oko jedan, kada pred garažom mi sve u crvenim trakama. Priđem kolima da vidim šta je, a tamo imam šta i videti. Iskopana rupa tačno pred garažom, široka tačno koliko i sama garaža. Taman da pola auta upadne u nju pri samoj pomisli da auto isteraš napolje ili možda unutra... Ne znam koja služba je to iskopala i zašto, ali znam da niko nije javio ni na kakav način da će mi kopati rake pred garažom. Da nisam sasvim slučajno otišao autom na fakultet, ne bi ga isterao iz garaže do ko zna kada! Mogli su da pozvone i kažu da će kopati, da provere da li ima išta u garaži, imali su kome da jave da će bušiti. Ali ne, oni su došli, odradili pos'o, nabacili nekog crvenila oko rupe i otišli. Valjda je osnovna kulura da nekom kažeš kada mu kopaš pred prilazom, makar da mi dan pre ostave ceduljicu na kojoj bi pisalo ''ALO, KONJINO, MAKNI KOLA SUTRA'', ali ništa... Mislio sam da su novosadske službe makar malo ozbiljnije,normalnije i uljudnije, ali sada vidim koliko sam se mnogo zeznuo.