Gedora izvolte

Prije dvije sedmice napunio sam 38 godina. Ujutro na svoj rođendan sam se probudio prilično neraspoložen. Otišao sam u kuhinju uvjeren da će mi žena uljepšati dan s jednim:
"Dobro jutro i sretan rođendan, mužiću moj zlatni!"
A vjerovatno me i iznenadi kakvim poklonom. Ništa. Nije rekla ni dobro jutro, a kamoli ostalo čemu sam se nadao!
Dobro, pomislio sam, s godinama postanu takve, ali djeca, oni su me se sigurno sjetili. Isto tako nisu ništa rekli.
Duboko razočaran otišao sam na posao. Čim sam ušao u kancelariju, dočekala me moja sekretarica Lidija s osmjehom na licu i procvrkutala:
- Dobro jutro, gospodine šefe i sve najbolje za Vaš rođendan!
Odmah sam se osjetio bolje. Ipak se neko sjetio da mi je danas rođendan. Udubio sam u posao i radio do podneva.
Tada je na vrata pokucala Lidija:
- Znate šefe, danas je tako lijep dan, a i rodjendan Vam je, pozivam Vas na ručak!
- To je najljepša stvar koju sam danas čuo - odgovorih.
Otišli smo na ručak u odličan mali intimni restoran, pili smo vino i uživali u ukusnoj hrani.
Kada smo se vraćali, Lidija je rekla:
- Znate šefe, danas je tako lijep i poseban dan, čemu se vraćati u kancelariju?
- Stvarno, imate pravo - rekao sam, kao svaki dobar šef zadovoljan svojom sekretaricom.
- Onda Vas pozivam u moj stan, na još jednu čašu vina.
U njenom stanu sam se udobno smjestio, Lidija nam je natočila vino i kad smo se kucnuli, rekla je:
- Samo trenutak, šefe, da obučem nešto udobnije.
- Svakako, samo izvoli - rekao sam vidno uzbuđen.
Otišla je u spavaću sobu i vratila se nakon nekih pet minuta.
U rukama je nosila veliku tortu, a iza nje su išli moja žena, moja djeca, prijatelji i nekoliko kolega s posla.
I svi su pjevali: "Happy Birthday to You..."
A ja sam sjedio na kauču potpuno iznenađen i go golcat...