Autor Tema: spajanje crijeva na ventil n7 b5 passat  (Pročitano 3328 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dino_ze

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
spajanje crijeva na ventil n7 b5 passat
« poslato: April 06, 2011, 12:39:17 posle podne »
pozdrav raja....Imo sam strasni problema sa vucom na svom autu,koda je sdi a ne tdi i to 81 kw,mijenjo nema sta nisam zacepljo EGR ventil al uvijek isto,dok nisam neki dan provalio,na turbini onaj ventil sto ima sa polugicom neotvora mi se,pa sam ga odlucio mehanicki povuci ka gore i zavezati zicom sijednem da isprobam auto leti lijepi za sijediste "KONACNO" clap,vratim se kuci skinem ono malo crijevo sto ide na ventil turbine(ako se tako kaze) dodam malo gasa i vidim da mi slabo ima zraka na tom crijevu,takodzer mi je nedavno na autodijagnostici pokazalo "pritisak na usisnoj strani i nepravilno povezana crijeva....

Eh sad me zanima kako da ispitam ovaj ventil N7 dali je ispravan,ili dali sad smeta sto sam podigo onu klapnu i tako ga vozam...i zamolio bi ako ko ima shemu povezivanja crijeva na n7 ventil posto je takodzer izbacilo gresku nepravilno povezana crijeva.... biggrin pozdrav
Ja ne vozim brzo,ja samo nisko letim....

Van mreže Dino_ze

• VW Početnik
Odg: spajanje crijeva na ventil n7 b5 passat
« Odgovor #1 poslato: April 06, 2011, 04:35:12 posle podne »
Molim ako ko ima Etku,postoji u njoj upustvo spajanja vakum crijeva za doticnog passata 96god 1.9 tdi 81 kw,da peovijerim dali su mi spojena crijeva kako treba... big_boss
Ja ne vozim brzo,ja samo nisko letim....

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: April 06, 2011, 09:54:53 posle podne »
dino samo tu zicu dobro pritegni i ako imas neke antikorozivne boje dobro je namazi da ti duze traje ;)

Van mreže Hard_Core_Golf

• ETKA 7.4 WORKER
  • Sr. Member
  • Volkswagen Motorsport
    • 123kkk
  • Auto: Hard_Core_Caddy
« Odgovor #3 poslato: April 06, 2011, 10:50:48 posle podne »
crkao ti je elektro-magnetni vetil koji otvara mehanicki ventil na turbini a sada to sto si privezao znaci da turbina stalno duva tj stalno je otvorena.